Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Pernah tak apabila anda mempunyai rakan yang memakai hijab menceritakan tentang ketidakselesaan kerana masalah rambut yang di hadapi? Bukan setakat keyakinan di luaran malahan didalam penjagaan rambut pun perlu ada. Ini adalah di antara cabaran atau dugaan yang dialami oleh mereka yang berhijab berbanding dengan kami yang tidak bertudung. Kini Sunsilk telah memperkenalkan Sunsilk Hijab Recharge, rangkaian produk penjagaan rambut yang direka khusus bagi hijabster.  .

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Sunsilk Hijab Recharge

Produk ini sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja terutama hijabster. Ianya menawarkan kesegaran serta keharuman yang berpanjangan iaitu *48 jam. Ini adalah yang terbaik dari bahan semula jadi yang asli, Sunsilk berhasrat untuk memberi kekuatan kepada para gadis untuk mengejar impian mereka namun kekal memiliki rambut yang kelihatan segardan sihat walaupun dengan berhijab.

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

“Seramai lebih kurang 80% dari wanita di Malaysia memakai hijab sepanjang masa, dan ia telah menjadi satu fenomena fesyen. Selaku peneraju dalampasaran syampu dan perapi rambut di Semenanjung Malaysia, adalah amat pentingbagi kami untuk sentiasa berevolusi mengikut trend terkini dan gaya hidup penggunayang sentiasa berubah.  Sunsilk Hijab Recharge melambangkan usaha gigih kami untukterus memperkenalkan produk berinovasi, dan terus menjadi teman dalam penjagaanrambut untuk semua gadis-gadis Sunsilk di luar sana

kata Vincent Chong, PengarahPemasaran bagi Penjagaan Peribadi dan Rumah, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn.Bhd.

Usahasama Sinergi dengan AIDIJUMA

Selain dari memupuk keyakinan diri hijabster melalui rambut yang sihat dan segar bermaya, Sunsilk mempertingkatkan lagi penglibatan kami dengan menghiasi gadis-gadis di luar sana dengan hijabbergaya yang direka unik dan anggun serta boleh dipadankan dengan pakaian mereka mengikut trendterkini.  Menjalin usahasama yang rapat secara dengan jenama peneraju hijab AIDIJUMA, yang turutberkongsi visi yang sama iaitu untuk memberi kekuatan kepada para gadis untuk tampil lebihberkeyakinan, Sunsilk, bersama dengan jenama hijab yang menjadi bualan isi rumah ini turutmelancarkan tujuh jenis skarf dengan corak eksklusif bersempena dengan pelancaran Sunsilk HijabRecharge.

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Menampilkan corak yang menyeronokkan dan segar ceria dengan motif yang diminati oleh ramai gadis masa kini, gadis Sunsilk boleh mengumpul kesemua tujuh corak yang ada untuk memberikan lebihwarna, lebih berkarekter dan lebih gaya terhadap pakaian seharian mereka. Empat corak kini telah berada di pasaran, di mana gadis Sunsilk boleh mendapatinya secara PERCUMA dengan setiappembelian dua botol Sunsilk Hijab Recharge.  Untuk membawakan debaran yang lebih hebat untukmemiliki keseluruhan koleksi, AIDIJUMA dan Sunsilk akan melancarkan baki tiga corak dalam masabeberapa bulan yang akan datang Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Perkongsian tentang Sunsilk Hijab Recharge

Menutup rambut sepanjang hari dalam cuaca yang panas dan lembap, akan mengakibatkan pemakaihijab mengalami keadaan rambut yang berpeluh dan kulit kepala berminyak.  Bukan sahaja iamenyebabkan rasa tidak selesa, kemungkinan untuk rambut berbau busuk juga adalah amat tinggi,dan pastinya ia akan mengugat tahap keyakinan diri.
Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

“Pengguna masa kini lebih prihatin, dan lebih cenderung untuk menggunakan produkpenjagaan rambut yang dibuat menggunakan bahan semula jadi yang asli serta mampumemberikan lebih banyak manfaat. Kerana itu, kami memilih untuk mengggunakankelebihan bahan semula jadi yang asli untuk menangani keperluan penjagaan rambuthijabster masa kini dan dipertingkatkan lagi melalui gabungan teknologi penjagaanrambut yang terkini dan canggih.  Pengguna sentiasa menjadi keutamaan jenama, dankami bersungguh-sungguh dalam usaha untuk membantu gadis-gadis di luar sanamemiliki rambut yang lembut menawan melalui kaedah yang mudah danmenyeronokkan,

kata-kata dari Phoenix Ho, Pengurus Pemasaran, Unilever (Malaysia) HoldingsSdn. Bhd 

Dalam Satu Botol Semua Yang Terbaik dari Alam Semulajadi
Dihasilkan melalui usahasama pakar penjagaan rambut secara semula jadi Jamal Hammadi, SunsilkHijab Recharge yang baru ini diformulasikan dengan menggunakan keajaiban bahan semula jadi yangasli untuk menangani cabaran utama masalah rambut yang dihadapi oleh hijabster.

 • Segar Berhijab atau Hijab Refresh, keajaiban dalam warna pastel hijau, yang diperkayakandengan pati buah tin dan dikenali juga sebagai buah-buahan syurga di kalangan orang Islam.Kaya dengan antioksidan, ia membantu membersihkan kulit kepala dari peluh, kesanberminyak, sel kulit mati serta rambut berminyak bagi mengekalkan kesegaran yang berpanjangan.

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

 •  Anti Kelemumur atau Anti Dandruff, kehebatan yang terdapat dalam botol warna biru, telahdireka untuk menangani permasalahan kelemumur melalui pengunaan pati buah-buahansitrus untuk menghasilkan rambut lembut bermaya, serta agen anti-kelemumur ZPT yang akanmembasmi sel kulit mati dan menghalangnya dari berlaku semula***.

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

 • Anti Rambut Gugur atau Lively Strong Hairfall** Solutionyang diperolehi dalam botol pasteloren yang ceria, diformulasikan dengan ekstrak akar ginseng. Terkenal dengan kemampuannya untuk mengekalkan nutrien, memperkuatkan rambut serta mengurangkankeguguran rambut.

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Kenapa Memilih Sunsilk Hijab Recharge

 1. Rangkaian yang dicipta khas untuk wanita berhijab
 2. Memberi rasa kesegaran berhijab sepanjang hari
 3. Pilihan yang memenuhi 3 keperluan utama pengguna
 4. Teknologi fragrance release pearls yang eksklusif
 5. Memberikan cetusan keharuman setiap kali rambut disentuh
 6. Kemasan pek yang menarik
 7. Tekstur, warna dan keharuman yang menawan
 8. Terbukti secara saintifik

Sunsilk Hijab Recharge ; 8 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilikinya

Sunsilk Hijab Recharge boleh didapati di semua cawangan hypermarket, supermarket , pasaraya mahupun farmasi ang berdekatan : 70ml – RM3.80 , 160ml – RM8.50, 320ml – RM13.80.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Sunsilk Hijab Recharge, layari laman

Website Sunsilk: http://www.sunsilk.com.my 

Facebook Sunsilk : https://www.facebook.com/SunsilkMalaysia/ 

Instagram Sunsilk : https://www.instagram.com/sunsilkmy/S

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge