MATRADE BERPENGALAMAN METAHOVER HIMPUN SEPARUH KONDUKTOR. AMAZING!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

METAHOVER

Menyediakan perkhidmatan yang merangkumi semua untuk fabrikasi wafer, pemasangan dan ujian bagi semikonduktor di Malaysia.

Dengan adanya Future Hover, syarikat itu dapat meminimumkan kos pengeluaran untuk pemasangan semikonduktor tanpa sebarang kompromi terhadap kualiti.

Dengan itu, meletakkan Malaysia sebagai destinasi utama untuk eksport komponen elektronik tersebut di Asia Tenggara. Ini, digandingkan dengan pengalaman 40 tahun MMT dalam industri.

Pastinya akan dianggap berharga kepada pelabur asing dan menarik pembekal antarabangsa untuk mendapatkan alat ganti dan aksesori yang berpatutan dan boleh dipercayai di Malaysia. 

BAGI MATRADE PULA,

“Mesin dan Peralatan (M&E) adalah industri penting kepada Malaysia. sektor itu merupakan sektor eksport ke-7 terbesar, dengan nilai RM49.9 bilion, mewakili 4 peratus daripada jumlah eksport Malaysia pada 2021.

Radas dan mesin yang digunakan terutamanya untuk pembuatan semikonduktor, alat ganti dan aksesori adalah segmen eksport terbesar, bernilai RM8.8 bilion atau 17.5 peratus daripada jumlah eksport M&E pada 2021, .

Manakala dalam tempoh 7 bulan pertama 2022, eksport M&E Malaysia telah mencecah RM34 .4 bilion, peningkatan sebanyak25.5 peratus daripada tempoh yang sama tahun lepas.”

-Pn. Sharimahton Mat Salleh, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Pecutan Eksport) MATRADE

TEKNOLOGI MIKRO METALMACH

“Dengan pengalaman selama 4 dekad dalam pemesinan ketepatan, serta fabrikasi acuan dan acuan, kami percaya bahawa syarikat itu mempunyai keupayaan.

Untuk menghasilkan bahagian dan komponen pemesinan berkualiti tinggi yang digunakan dalam pelbagai sektor seperti semikonduktor, perubatanperanti.

Juga automasi, aeroangkasa, E&E dan industri am.reputasi ini pastinya menarik minat dalam perkongsian dengan perniagaan asing.”

Selain itu, METAHOVER juga akan menubuhkan bahagian penyelidikan dan pembangunan dalaman di Malaysia.

Bagi mengkaji arah aliran dalam pembuatan semikonduktor untuk mempertingkat dan menginovasi lagi proses pengeluaran. 

LANGKAH PENTING

Adalah amat penting bagi METAHOVER untuk sentiasa menjadi satu langkah di atas.

Malaysia bakal dapat mencapai kecemerlangan jauh melebihi kehadiran pasaran globalnya yang sedia ada dalam industri masing-masing untuk beberapa tahun akan datang. 

“METAHOVER berdiri tegak dalam rantaian bekalan semikonduktor kerana tidak seperti pesaing. Bukan sahaja kami mampu mengendalikan proses pemasangan semikonduktor hujung ke hujung.

Tetapi kami juga mampu untuk berbuat demikian dengan beberapa yang paling banyakharga yang kompetitif di dunia, tanpa menjejaskan kualiti pada zaman ini.

Kemudahan memainkan peranan penting dalam mendapatkan kelebihan daya saing dalam pasaran.

Menjadi mandat kami untuk menyediakan perkhidmatan menyeluruh untuk membantu pembekal tempatan dan antarabangsa dalam usaha mereka melalui penyelesaian sehenti iaitu – METAHOVER.”

-Encik Low Kim Yoong, Pengarah Operasi Metalmach Micro Technology,

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge