AITEX 2023 PROMOSI PELANCONGAN ISLAM SERTA HAJI DAN UMRAH, AMAZING!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pasti ada yang tertanya- apakah maksudnya AITEX?

AITEX

Ianya bermaksud ASIA ISLAMIC TOURISM EXPO 2023 (AITEX 2023) dimana persidangan dan pameran haji, umrah dan pelancongan Islam.

AITEX 2023

Bakal merancakkan lagi industri pelancongan negara khususnya bagi pasaran pelancongan mesra Muslim.

KERJASAMA STRATEGIK

Berlangsung hingga 15 September 2023 di Sunway Pyramid Convention Centre dan Sunway Hotel Resort, Selangor. Dianjurkan dengan jalinan kerjasama strategik bersama Persatuan Agensi Pelancongan Malaysia (MATA).

AITEX 2023

Termasuk Malaysia International Tourism Development Association (MiTDA), Global Islamic Tourism Organization (GITO) serta Santai Travel.

AITEX 2023

Adalah satu acara pelancongan yang bertaraf antarabangsa yang melibatkan pemain industri pelancongan dari seluruh ASIA. Ini dalam mempromosikan Pelancongan Islam serta Haji dan Umrah.

AITEX 2023 mempunyai tiga acara yang utama iaitu

PERSIDANGAN AITEX

Haji, Umrah dan Pelancongan Islam berlangsung di Dewan Utama, Sunway Resort Hotel pada 13 & 14 September.

Mengetengahkan panel-panel professional dari luar dan dalam negara yang terlibat secara langsung dalam sektor Haji, Umrah dan Pelancongan Islam

AITEX 2023

Persidangan ini merupakan platform penting kepada agensi pelancongan , pelajar, pensyarah bagi menimba ilmu dan pengalaman dari panel-panel professional ini.

Antaranya Kementerian Haji dan Umrah Arab Saudi, Saudi Tourism dan yang lain dan dihadiri dari seluruh Asia – Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei, India, Bangladesh, Thailand dan lain.

PAMERAN AITEX 2023

Berlangsung di Sunway Pyramid Convention Centre dari 10 pagi hingga 6 petang dari 13 – 15 September 2023. Ruag pemeran dipenuhi dengan pempamer-pempamer dari Timur Tengah dan Asia.

Juga merupakan platform menjalinkan jaringan perniagaan di dalam industri Pelancongan Islam Haji dan Umrah. Terbuka kepada semua pengunjung bagi melihat perkhidmatan serta jualan pakej-pekej pelancongan serta umrah.

AITEX 2023

MALAM ANUGERAH PELANCONGAN ISLAM SEDUNIA [WITA 2023]

Acara gilang gemilang sempena AITEX 2023 bagi mengingatkan sumbangan pemain industri yang menaikkan industri Pelancongan Islam ke taraf antarabangsa.

AITEX 2023

WITA 2023 akan diadakan di Dewan Utama Sunway Resort Hotel pada 15 September 2023 dan bakal dihadiri 1000 orang dengan lebih 100 meja makan.

Bagi pemain industri pelancongan dan pengunjung yang berminat boleh layari

Website|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge