JOM RAYA FEST 2023 SHAM ALAM SELANGOR, BEST KE?| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Memandangkan Hari Raya bakal jatuh pada hari Jumaat atau Sabtu minggu depan, ramai yang masih lagi mencari dan membuat persiapan.

Lokasi Lembah Klang menjadi hangat dan gamit kerana pelbagai festival raya bakal berlangsung terutama hari Jumaat hingga Ahad nie. Rata-rata bermula dari 12 April dan bakal berakhir pada malam raya

JOM RAYA FEST 2023 SHAM ALAM

Kali ini bertempat di Stadium Shah Alam, berlangsungnya festival Jom Raya Fest 2023. Dari jam 3 petang hingga 12 malam.

Pemilik Lebar Unggul iaitu Puan Norazira Mohamed membantu para peniaga yang sepatutnya berniaga di sini dan mengambil risiko untuk meneruskan program festival raya ini.

Rupanya sebulan sebelum Ramadan, penganjur utama telah membuat keputusan untuk menarik diri. Jadi para peniaga yang terlebih dahulu mendaftar telah membelanjakan kos yang besar. Mana taknya pembelian stok bukannya sedikit.

Hari yang sama juga diraikan seramai 50 orang rider dari pelbagai syarikat dimana masing-masing adalah orang kurang upaya [OKU] seperti bisu mahupun pekak.

Kerajinan yang ditunjukkan antara sebab mereka diraikan disamping berbuka puasa bersama, duit raya dan juga cabutan bertuah.

LEBIH 100 VENDOR

Untuk Jom Raya Fest 2023 Shah Alam, lebih dari 100 vendor terlibat dan ada diantaranya artis dan juga influencer. Bakal mempromosikan produk jualan mereka sama ada pakaian, makanan dan barangan lain.

Antaranya Haqiem Rusli, Chod, Shah Iskandar, Liza Rafar, Riza Mahmud dan Farra Zainuddin.

Ada juga Ako Mustapha, Zaki Yamani , Rozie Othman , Amai Kamarudin, Eina Azman dan Amar Asyrat.

Kebiasaanya bila tiba bulan Ramadan ada sesetengah artis berehat sementara waktu untuk memberi sepenuh tumpuan kepada ibadah bulan puasa. Ada juga yang mengambil peluang untuk menambahkan sumber pendapatan sendiri

AKTIVITI LAIN

Supa Dupa [Taman kanak-kanak], rumah hantu, mini zoo, kereta api mahupun pertandingan mewarna untuk kanak-kanak.

Nak meet & greet dengan selebriti dan pertandingan karoake pun ada juga.

Jom pakat meriahkan Jom Raya Fest 2023 Shah Alam hingga malam raya nanti. Mesti happening kan!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge