BINTAI KINDEN DIANUGERAHKAN PROJEK RM 39 JUTA DARI TNB, AMAZING!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Tahniah atas kejayaan dianugerahkan projek ini

Bakal melakukan kerja-kerja pemasangan kabel bawah tanah di Nusajaya, Johor.

BINTAI KINDEN CORPORATION

(“Bintai Kinden” atau “Syarikat”; Bursa: BINTAI, 6998), pakar perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrikal (“M&E”).

Dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuhnya – Kejuruteraan Bintai Kindenko Sdn Bhd (“KBK”), telah dianugerahkan projek bernilai RM39.0 juta.

Untuk pemasangan litar berkembar kabel bawah tanah 132kV daripada Tenaga Nasional Berhad (“TNB”).

SKOP KERJA

Skop kerja projek ini melibatkan pemasangan sistem kabel XLPE 132kV baharu dari Pusat Kewangan PMU ke Pencawang Pusat Data GDS yang terletak di Nusajaya, Johor.

Kabel XLPE baharu terdiri daripada dua litar, dan 3 fasa, dengan satu kabel kuprum 1600mm2  bagi setiap fasa. 

KBK, pakar dalam perkhidmatan kejuruteraan M&E, mempunyai 319 hari dari permulaan untuk menyiapkan projek.

CERMINKAN PELUANG

“Syarikat terus membuat kemajuan dalam mencari lebih banyak projek yang memanfaatkan kepakaran dan pengalamannya dalam perkhidmatan kejuruteraan M&E termasuk reka bentuk, pemasangan dan pentauliahan.

Anugerah projek terbaru daripada TNB ini mencerminkan peluang yang berpunca daripada momentum pertumbuhan dalam ekonomi.”

Azri Azerai (1)(2)

Kami juga komited untuk mengembangkan rangkaian kepakaran kami dan sentiasa mencari untuk mempelbagaikan apabila kami berubah menjadi sebuah konglomerat.

Ini melalui pelaburan dalam perniagaan yang unik dan khusus dengan potensi pertambahan pendapatan yang besar.”

-Menurut Azri Azerai, Pengarah Eksekutif Bintai Kinden.

ANTARA PROJEK TNB YANG PERNAH TERLIBAT

Stesen pensuisan 132kV Kuchai Lama, Stesen pensuisan 132kV MRT Bukit Serdang. Kabel bawah tanah litar tunggal 132kV dari PMU Galloway ke PMU KLCC2 dan Sambungan bekalan pukal 132kV ke stesen penyuap KTMB Sentral.

Ku Chong Hong (2)


Bintai Kinden Corporation Berhad (“Bintai Kinden” atau “Syarikat) adalah syarikat pelbagai disiplin dan kejuruteraan perkhidmatan industri yang diasaskan pada tahun 1973.

Syarikat telah mereka bentuk, memasang dan menugaskan sistem yang merangkumi rangkaian penuh perkhidmatan kejuruteraan untuk bangunan komersial hingga kompleks perindustrian.

Website|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge