FuelSave Diesel Euro 5

Shell FuelSave Diesel Euro 5 Terbaru Dari Shell Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Shell Malaysia telah melancarkan produk terbaru mereka Shell FuelSave Diesel Euro 5 minggu lepas. Apa yang menarik pelancaran tersebut telah di adakan di Shell NKVE Kota Damansara. Sempat KP ke sini bersama cik abang sebelum bergegas ke Putrajaya untuk trip Eat Travel Write Putrajaya. FuelSave Diesel Euro 5 ini telah di reka khas oleh pihak Shell untuk tahan lebih lama didalam satu tangki.

FuelSave Diesel Euro 5

Sedikit informasi FuelSave Diesel Euro 5

FuelSave Diesel Euro 5, sebenarnya inisiatif dari projek Shell terdahulu seperti cabaran FuelSave Shell dan juga pertandingan antara kolej iaitu FuelSave Shell. Pertandingan antara kolej diadakan untuk memberikan kesedaran kepada pengguna bagaiman untuk menjimatkan petrol. Fuel Save Diesel Euro 5 kini boleh didapati di outlet yang terpilih seluruh Semanjung Malaysia. Ianya selaras dengan memastikan rancangan syarikat dalam memastikan diesel yang di hasil berkualiti tinggi dan senang untuk didapati bagi para pelanggannya.

 FuelSave Diesel Euro 5

Shell FuelSave Diesel Euro 5 mempunyai kecekapan bahan aktif, yang direka untuk meningkatkan kecekapan enjin dari kereta kebal pertama, membantu kenderaan menggunakan bahan api kurang dengan cepat. Ia juga mempunyai sebuah pencuci khas yang direka untuk mengekalkan keadaan enjin dengan membantu membendung kebanjiran penyuntik deposit

FuelSave Diesel Euro 5

“As one of the leading fuel retailers in Malaysia, Shell has always been a pioneer and a champion for fuel efficiency, as we encourage drivers in Malaysia to consume less fuel. The introduction of Shell FuelSave Diesel Euro 5 today is an affirmation of our commitment to help consumers make smarter choices on the road. By providing drivers a more efficient diesel fuel, we are enabling them to go further and do more in the long run,” kata Tuan Haji Azman Ismail, Managing Director Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd. dan Shell Timur Sdn. Bhd.
FuelSave Diesel Euro 5
Shell Malaysia telah berkerjasama bersama dengan premium kereta BMW (Kumpulan Malaysia) sama-sama inigin mewujudkan esedaran tentang pentingnya tanggungjawab dan kecekepan di jalan raya. Bukan itu sahaja , malah untuk bahan api lebih cekap dan pengeluaran minyak di jalan raya. Shell berhasrat dengan adanya FuelSave Diesel Euro 5 secara tak langsung emberikan pengguna bahan api yang berkualiti, menjimatkan minyak diesel yang serasi dengan enjin diesel moden yang memerlukan bahan api sulfur rendah
FuelSave Diesel Euro 5
“We at BMW Group Malaysia would like to congratulate Shell Malaysia on the introduction of the new Shell FuelSave Diesel Euro 5, which is an important step forward for diesel drivers in Malaysia to have access to the newest specification of diesel fuel at the stations for better performance and efficiency of their vehicles. The availability of Euro 5 specification diesel will also be instrumental in driving the introduction of the latest modern and more fuel efficient diesel vehicles in the country,” kata Sashi Ambi, Head of Corporate Communications, BMW Group Malaysia, yang turut hadir di majlis pelancaran terserbut.
FuelSave Diesel Euro 5FuelSave Diesel Euro 5Shell Malaysia bercadang untuk melancarkan produk itu di Stesen-stesen yang terpilih dalam tempoh beberapa bulan akan datang. Pada masa ini, produk ini boleh didapati di Stesen-stesen yang lima, yang terletak di lokasi-lokasi berikut:
• Koperasi Pekerja-Pekerja Shell Malaysia, NKVE-Damansara Highway, Selangor
• R&Z Aktiviti Enterprise, Tapah Rest Stop, Perak
• Mentari Ria Resources, Tanjung Malim Layby, Perak
• RA Talang, Bandar Ayer Keroh, Melaka
• Luruhmas Sdn Bhd, Pasir Gudang Highway 2, Johor
FuelSave Diesel Euro 5
Nota penting: Memandangkan produk terbaru ialah  FuelSave Diesel Euro 5, umum tahu yang penggunaan diesel hanyalah untuk lori-lori dan juga yang mempunyai kereta yang bertangki diesel. Apa lagi jom usha Shell yang berkenaan.. tapikan kereta KP guna minyak 95 atau 97 sahaja camna…
#kitepunye #kitepunyedotcom #shell #FuelSaveDieselEuro5 #shellfuelsavediesel

2 thoughts on “Shell FuelSave Diesel Euro 5 Terbaru Dari Shell Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge