Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

SF Coffee Lebih Dikenali San Francisco Coffee Berwajah Baru | SF Coffee atau lebih dikenali dengan San Francisco Coffee telah bertapak di Malaysia hampir dua dekad dan selepas menyajikan kopi paling baik selama ini, tiba masanya untuk melangkah ke fasa baru mengikut peredaran masa. Kini mereka dikenali dengan SF Coffee yang berwajah baru di mana rangkaian kedainya menggabungkan suasana nyaman dengan dekorasi yang diceriakan oleh hasil karya daripada para pelukis tempatan.

Rangkaian kedai baru ini direka sebagai perangsang emosi (Mood Modulator) untuk pelanggan sebaik sahaja mereka melangkah masuk dengan memberi kepuasan kepada lima deria rasa serta mencipta pengalaman yang menyeronokkan buat mereka. Dengan dekorasi yang modern dan unik, suasana yang nyaman serta dingin, bauan aroma yang enak dan menyegarkan, serta lakaran lukisan di dinding oleh para pelukis tempatan menjadikan tempat ini sesuai untuk perjumpaan rakan-rakan, dan juga keluarga untuk bersantai sambil menikmati seleksi makanan dan juga minuman, terutama sekali pengemar kopi segar.

Logo dan nama SF Coffee 

“Penjenamaan logo dan nama SF Coffee ini walaupun baru, namun ianya tetap dikenali. Ianya merangkumi keseluruhan identiti korporat jenama tersebut, dengan aspek pembaharuan paling ketaranya iaitu kelainan konsep hiasan dalaman bagi setiap kedai juga peningkatan yang baik dalam menyediakan suasana yang lebih menyeronokkan khas untuk para pelanggan kami,”

ucap Dato’ Jaya J.B Tan, Pengerusi Envictus International.

“Rangkaian kedai kami kini menampilkan ciri baru dengan wajah lebih segar dan suasana nyaman lagi mendamaikan untuk para pelanggan menikmati kopi unggul kami, yang merupakan satu-satunya perkara yang kekal konsisten. Kami tidak akan berkompromi dengan kualiti kopi yang dihidangkan oleh SF Coffee,“

“SF Coffee telah bertapak di Malaysia selama hampir dua dekad dan transformasi ini adalah bagi memenuhi keperluan para pelanggan kami yang berubah-ubah, dan pelbagai sebab untuk mereka menikmati jenama kami supaya mereka dapat terus menghargai diri mereka sendiri dengan menghirup kopi paling segar, mendapat perkhidmatan terbaik dan pengalaman yang lebih menyeronokkan,”

jelas Cik Koo Sue San, Pengurus Besar SF Coffee Sdn. Bhd. semasa memperkenalkan logo dan konsep kedai baru, yang terletak di The Envictus, Jalan 225/51A, Petaling Jaya.

“Kami mendapatkan biji kopi kami dari ladang kopi terbaik di seluruh dunia dan mencari yang luar biasa. Bagi menyalurkan pengalaman SF Coffee  kami supaya melambangkan budaya kami secara cemerlang memandangkan kami amat mementingkan proses membru untuk setiap cawan kopi yang bermula dari mendapatkan bekalan, memanggang, hingga ke penuangan ke dalam cawan,”

tambah beliau.

Outlet SF Coffee di The Envictus

Outlet yang berkeluasan kira-kira 1,600 kaki persegi di The Envictus itu dihiasi dengan warna terang yang nyaman dan selesa dengan elemen kayu. Rangkaian kedai SF Coffee lain yang diperbaharui akan menampilkan identitinya yang tersendiri bergantung pada lokasi. Setiap rangkaian baru juga bakal mempunyai ruang bagi memaparkan hasil karya artis tempatan. Di outlet ini  menampilkan hasil karya DuDu de Doodle, seorang penggemar kopi yang melukis gaya lukisan doodle bagi menyebarkan daya positif.

Layari untuk maklumat lanjut di

Website SF Coffee: http://sfcoffee.com/

Instagram SF Coffee : https://www.instagram.com/SFcoffee/

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge