‘Sajian Bijak Raya Kimball’

‘Sajian Bijak Raya Kimball’ Jadikan Rumah Terbuka Hari Raya Mampu Milik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

‘Sajian Bijak Raya Kimball’ Jadikan Rumah Terbuka Hari Raya Mampu Milik

Hari Raya adalah masa untuk bergembira, namun, dengan peningkatan kos sara hidup ketika ini, ia boleh menimbulkan keresahan kepada golongan ibu-ibu Melayu yang meraikannya kerana perlu memikirkan cara berbelanja secara berhemah untuk membeli keperluan perayaan seperti makanan, pakaian dan perhiasan untuk sambutan setahun sekali ini.

Kimball, jenama produk kulinari yang terkenal dengan sos, sos spageti, pasta dan lain-lain memahami cabaran yang dialami oleh ibu-ibu untuk menganjurkan aktiviti rumah terbuka semasa Raya dalam keadaan ekonomi yang mencabar ini.Oleh itu, Kimball telah bekerjasama dengan pencipta resipi yang disanjungi, Chef Rohani Jelani untuk mencipta menu ‘Sajian Bijak Raya Kimball’, bagi memperkenalkan cara bijak untuk mengadakan jamuan Hari Raya tanpa menggunakan bajet yang tinggi.‘Sajian Bijak Raya Kimball’

Dengan hanya bajet RM100, menu lima hidangan Raya Kimball terdiri daripada dua pembuka selera; dua hidangan utama dan satu pencuci mulut yang dapat memenuhi selera lapan orang.Demonstrasi masakan ‘Sajian Bijak Raya Kimball’ yang memaparkan hidangan yang bertaraf restoran dengan hanya RM100, telah dianjurkan bersama pengacara televisyen popular, Raja Azura (Kak Engku) dan Chef Rohani baru-baru ini.

Bagi Chef Rohani, hidangan jamuan Hari Raya di kebanyakan rumah terbuka mudah untuk diramalkan.

“Kebiasaannya hidangan yang akan disediakan ialah ketupat, lemang dan rendang. Justeru saya telah menghasilkan menu ‘Sajian Bijak Raya Kimball’ bersama Kimball yang bukan sahaja menjimatkan, tetapi juga boleh disajikan sebagai pilihan yang lazat untuk jamuan Rumah Terbuka Hari Raya,”

Bagi selebriti terkenal, Kak Engku, yang juga merupakan seorang ibu beranak tiga pula, Hari Raya merupakan masa untuk menjadi lebih kreatif kerana ada jangkaan yang perlu dipenuhi. Kak Engku bercerita ‘Sajian Bijak Raya Kimball’

“Pada acara-acara sambutan seperti ini, para tetamu menjangkakan hidangan hebat manakala anak-anak pula mengimpikan sajian yang sesuai dengan cita rasa mereka. Bila anda seorang selebriti, tekanan untuk menyediakan jamuan Raya yang unik dan lengkap akan menjadi lebih tinggi.

“Ini yang membuatkan saya suka kepada Sajian Bijak Raya Kimball kerana ia lain daripada yang lain dengan padanan sajian serta cara ia dihidangkan. Saya amat teruja untuk menghidangkan Ayam Masala Kimball kerana ia menggunakan Sos Spageti Kimball, yang agak unik. Anak-anak, keluarga, saudara mara dan rakan-rakan yang akan ke rumah saya menjangkakan sesuatu yang menggembirakan. Jadi, pada tahun ini saya akan menyediakan hidangan berkualiti bertaraf restoran dan menghidangkannya kepada mereka,”

Resipi mudah dengan menggunakan produk Kimball

Semua Resepi-resepi Sajian Bijak Raya Kimball dicipta menggunakan produk-produk berkualiti Kimball. Menunya termasuklah gabungan unik Gado- Gado Raya Kimball dan Taufu Sumbat Goreng Kimball sebagai pembuka selera; Nasi Kerabu Goreng Kimball dan Ayam Masala Kimball sebagai hidangan utama, serta Kek Velvet Hitam Kimball sebagai pencuci mulut.

Gado- Gado Raya Kimball‘Sajian Bijak Raya Kimball’

Ayam Masala Kimball ‘Sajian Bijak Raya Kimball’Menurut Pengurus Kategori Campbell Soup Southeast Asia Sdn. Bhd., Cik Tania Lee, Kimball amat memahami bahawa dengan kos hidup sara yang meningkat, ibu-ibu terpaksa mencari cara lebih efektif bagi memaksima nilai setiap sen yang dibelanjakan dalam persediaan menyambut hari raya.

‘Sajian Bijak Raya Kimball’

“Kami mencipta resepi-resepi ‘Sajian Bijak Raya Kimball’ini untuk membantu ibu-ibu memaksimakan nilai belanjawan mereka. Hanya dengan RM100, mereka mampu menyediakan hidangan Raya yang berkualiti untuk para tetamu. Dengan penjimatan berkenaan, mereka boleh berbelanja lebih untuk persediaan Hari Raya yang lain seperti ‘duit raya’ dan pakaian baharu; perhiasan rumah dan banyak lagi,”

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai ‘Sajian Bijak Raya Kimball’ atau pelbagai resepi-resepi Kimball yang mudah, menjimatkan dan ringkas, sila layari

Untuk maklumat lanjut mengenai ‘Sajian Bijak Raya Kimball’ atau pelbagai resepi-resepi Kimball layari di 
Website Kimball Malaysia : http://www.kimball.com.my/,
Facebook Kimball Malaysia : https://www.facebook.com/KimballMalaysia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge