HOSPITALITY 360 LUASKAN PORTFOLIO PENGURUSAN HOTEL, AMAZING!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Waa.. terbaik lah ada portfolio pengurusan hotel!
HOSPITALITY 360
Hospitality 360 Sdn Bhd (“H360”), sebuah syarikat pengurusan dan perunding hotel Malaysia. Dengan sukacitanya mengumumkan pemeteraian perkongsian strategik dengan Wyndham Hotels and Resorts (“Wyndham”).
Ini untuk mengembangkan portfolio mereka hotel, resort dan pangsapuri servis di seluruh Malaysia.
OBJEKTIF BERSAMA
Ketika H360 dan Wyndham mengingati objektif bersama mereka untuk meneruskan urusan komersial mereka. Memperdalam hubungan perniagaan mereka, kami menyaksikan permulaan lembaran baharu dalam perkongsian hebat mereka.
Di bawah syarat perjanjian perkongsian mereka, H360 akan menyampaikan sekurang-kurangnya 15 hotel yang ditandatangani sebagai francais di bawah pelbagai jenama milik Wyndham dalam tempoh enam tahun akan datang.
MOU DAN PERJANJIAN UNTUK H360
Untuk menandakan perkongsian hebat ini, terdapat beberapa Memorandum Persefahaman (MoU) dan perjanjian untuk H360 untuk menguruskan. Di bawah pelbagai jenama Wyndham, 4 hotel dan pangsapuri perkhidmatan mewah di Sabah.
MoU itu ditandatangani antara Wyndham dan pemaju hartanah hotel, iaitu Jesselton Newcity Development Sdn Bhd. dan Sumbangan Aru KK Sdn Bhd. Bagi hartanah yang seterusnya akan diuruskan sebagai jenama Wyndham Grand, Dolce by Wyndham dan Ramada by Wyndham.
PEMBINAAN HOTEL
Pembinaan hotel ini, berjumlah lebih 2000 bilik akan dimulakan secara berperingkat mulai 2023 dan dijangka siap menjelang 2027.
Sebagai tambahan kepada perancangan pemeteraian hari ini, H360 melalui perkongsian strategik yang baru diumumkan dengan Wyndham juga mempunyai hartanah hotel lain dalam perancangan.
Ia adalah hartanah utama masa depan kami, Wyndham Grand TRX KL dengan lebih daripada 190 bilik, dibangunkan oleh Core Precious Development Sdn Bhd di mana pembinaan sedang dijalankan dan dijangka siap menjelang S4 2023.
Ramada yang baru dibina oleh Wyndham The Straits Johor Bahru dengan lebih 190 bilik yang akan beroperasi menjelang S1 2023.
KOLEKSI TANDA DAGANGAN WYNDHAM
Tambahan pula, dalam pembinaan, projek pangsapuri perkhidmatan mewah 85 bilik Isola KLCC, dibangunkan oleh OCR Berhad 152 bilik Shahzan Kuantan di Pahang, 204 bilik Trinidad Suites Puteri Harbour di Johor.
Tiga lagi hartanah iaitu 88 bilik Lisbon Melaka, 158 bilik Trigo Kuala Lumpur, dan 90 bilik Shahzan Frasers Hill semuanya dijangka menandatangani jenama Koleksi Tanda Dagangan Wyndham.
Memandang ke hadapan dan melalui pelbagai perjanjian, kami menyasarkan untuk mencapai portfolio kira-kira 5000 bilik di seluruh Malaysia menjelang 2027.
“Ini adalah masa yang mengujakan bagi kami kerana kami mengembangkan portfolio pengurusan hotel kami ke lebih banyak lokasi di seluruh negara.
PAPARAN BERBEZA
Hartanah yang akan kami uruskan disasarkan pada segmen pasaran yang berbeza, daripada pengembara masa lapang dan keluarga kepada pengembara perniagaan.
Kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan Wyndham untuk memastikan semua tetamu kami mendapat pengalaman penuh dan holistik di hartanah terurus kami.”
-Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Hospitality 360 Sdn Bhd, Dato’ Indera Naresh Mohan
KEMBANGKAN KEHADIRAN OPERASI KAMI
“Dengan menandatangani perjanjian strategik ini dengan Hospitality 360 Sdn. Bhd, kami terus mengembangkan kehadiran operasi kami di Malaysia.
Langkah ini akan meletakkan Wyndham dengan kukuh untuk memanfaatkan peningkatan eksponen dalam permintaan perjalanan yang telah meningkat sejak awal 2022 apabila sempadan dibuka semula merentas pasaran utama di Asia Pasifik.
Memandang ke hadapan ke arah masa depan, kami teruja dan gembira untuk mengukuhkan perkongsian dengan Hospitality 360 di Malaysia. Menyampaikan perkhidmatan ikonik ‘Count on Me’ kami kepada tetamu perniagaan dan percutian kami.”
-Naib Presiden Pembangunan, Asia Tenggara & Pasifik untuk Wyndham, Matt Holmes