CAWANGAN ARRAHNUKITA PERTAMA DIBUKA, AMAZING! | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Kedai pajak gadai merata tumbuh bak cendawan. Pasti ada disetiap pelusuk kedai.

ARRAHNUKITA

Ar Rahnu, dikenali jugak sebagai Ar Rahn, adalah pajak gadai Islam bagi pinjaman bercagar jangka pendek.

Pembangunan Ar Rahnu kat Malaysia telah memberi perkhidmatan pajak gadai alternatif bagi peminjam yang mematuhi prinsip-prinsip Syariah.

CAWANGAN PERTAMA DI SG BESI.

Makan berlangsungnya perasmian cawangan pertama ArRahnukita yang terletak di Medan Niaga Tasik Damai Sg Besi Kuala Lumpur.

Ini merupakan cawangan ArRahnukita yang pertama dibuka dan ianya dimiliki sepenuhnya oleh Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO).

Majlis perasmian ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Dato’ Haji Zazali bin Haron, Pengerusi Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM).

Turut hadir sama sebagai tanda sokongan terhadap perniagaan baharu yang diusahakan oleh KOPETRO ini adalah wakil-wakil daripada Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dan Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa).

ADA PEMBIAYAAN KEWANGAN ?

Istimewa buat Anggota KOPETRO yang ingin mendapatkan pembiayaan kewangan, ArRahnukita ada menawarkan had pembiayaan harian. Sehingga 80% atau sehingga RM50,000 (mana-mana yang lebih rendah) dan pembiayaan terkumpul sehingga RM150,000.

Perkhidmatan ArRahnuKita juga dibuka kepada orang ramai tanpa mengira bangsa mehupun kewarganegaraan.

Bahkan atas sambutan yang cukup memberangsanngkan sejak mula beroperasi, ArRahnukita turut menawarkan pembiayaan terkumpul sehingga RM350,000.

Ini terutama buat peniaga-peniaga, broker emas mahupun kedai emas yang memerlukan wang tunai segera dengan menggunapakai barangan emas sebagai cagaran ke atas pembiayaan yang diberikan.

SAMBUTAN ULANGTAHUN KOPETRO KE 42

Bersempena dengan pelancaran cawangan pertama ArRahnukita turut diadakan sambutan KOPETRO yang ke 42 tahun. 

Satu pencapaian yang cukup megangumkan kerana 42 tahun KOPETRO ditubuhkan dan kini mengorak satu tapak lagi ke hadapan dengan membuka perniagaan ArRahnuKita.

KARNIVAL JUALAN

Turut diadakan Karnival Jualan bagi menyemarakkan lagi sambutan serta meraikan tetamu serta pelanggan yang hadir, Amtara aktiviti menarik yang menanti di Karnival Jualan ini termasuklah :-

· Ujian dan cucian emas secara PERCUMA

· Jualan produk-produk KOPETRO seperti LengQuas, minyak pelincir PETRONAS dan pakej percutian dan pelancongan dari KOPETRO Travel.

100 pengunjung pertama akan diberikan beg cenderahati dan 20 penggadai pada hari pembukaan turut dihadiahkan dengan barangan ArRahnuKita.

SASARKAN PENAMBAHAN 3 CAWANGAN 2023

ArRahnuKita akan membuka 3 lagi cawangan pada tahun hadapan dengan mensasarkan kawasan perniagaan di Ampang, Bangi dan Shah Alam sebagai kawasan pilihan

Moga dengan penubuhan ArRahnukita ini dapat menjadi contoh kepada perkhidmatan pajak gadai yang lain dengan menawarkan perkhidmatan.

Bukan sahaja dapat membantu mereka yang mengalami masalah kewangan bahkan mesra pelanggan.

Instagram | Facebook

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge