BINTAI KINDEN KEMBANG PERNIAGAAN, AMAZING! | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Ingat lagi artikel tentang Bintai Kinden?

BINTAI ENERGY SDN BHD [BESB]

Nilai subkontrak terkumpul yang dicagarkan melalui PFF. Di mana BESB adalah kenderaan tujuan khas yang dikenal pasti.

Ini untuk pembekalan bahan kepada industri O&G kini berjumlah RM12.9 juta. PFF ialah pembekal paip, bebibir, kelengkapan, injap dan peralatan berkaitan O&G lain.

TERIMA LESEN YANG DILULUSKAN

Dalam pengumuman berasingan, Syarikat juga berbesar hati untuk mengambil maklum bahawa BESB telah menerima lesen yang diluluskan.

Sebagai pengedar kabel instrumentasi dan kabel am berhubung dengan kuasa dan kawalan daripada Petronas. Lesen tersebut berkuat kuasa dari 11 Ogos 2022 hingga 10 Ogos 2025.

KERJASAMA PUNCAK LOGAM SDN BHD

Bintai Kinden juga mengumumkan bahawa BESB bekerjasama dengan Puncak Logam Sdn Bhd (“PLSB”).

Perniagaan utamanya ialah perdagangan dan pemasaran barangan, untuk memastikan masa penghantaran produk yang lebih cepat kepada pelanggan melalui penyimpanan produknya.

Termasuk paip, kelengkapan, bebibir, gasket, bolt stud dan bahan struktur dan sebarang barangan lain di kemudahan PLSB. Sambil membolehkan PLSB mendapatkan sumber untuk pembeli di Malaysia untuk produk ini.

En. Azri Azerai, Pengarah Eksekutif Bintai Kinden berkata,

1712958

“Penganugerahan terbaharu subkontrak kepada BESB adalah sebahagian daripada perkongsian dan jalinan yang kami usahakan untuk mengembangkan perniagaan berkaitan O&G kami.

Ini termasuk mencari peluang dan perkongsian dengan syarikat yang berkongsi visi yang sama seperti Bintai Kinden, di Asia Tenggara.

Kami kini berkembang ke Indonesia melalui rakan kongsi tempatan di negara ini. Juga gembira dengan pemberian lesen oleh Petronas.

Ia membolehkan kami membekalkan produk dan perkhidmatan kepada perniagaan O&G di Malaysia. Ini sudah tentu akan menjadi rangsangan kepada cabang O&G kami.”

STRATEGIK KEPADA PERTUMBUHAN

“Perkongsian dengan PLSB adalah strategik kepada pertumbuhan perniagaan berkaitan O&G kami kerana kami percaya logistik akan menjadi penting dalam rantaian bekalan.

Ia akan memastikan produk sampai kepada pelanggan dengan lebih cepat dan pada masa yang sama, PLSB akan membantu kami memasarkan produk di Malaysia.”

-En. Nuraiman  Shaiful Annuar, Pengarah Bintai Energy.

SENANTIASA ADA INVENTORI PRODUK O&G

“Perkongsian kami dengan BESB memastikan sentiasa ada inventori produk O&G di tangan yang boleh dihantar kepada pelanggan.

Memandangkan ketidaktentuan yang berkaitan dengan rantaian bekalan global, kemudahan kami menawarkan stok bekalan sedia sementara pada masa yang sama.

Dapat membantu memasarkan produk ini melalui rangkaian pelanggan kami.”

-En. Amli Mohamed Amin, Pengarah Urusan PLSB

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge