WONDER 7 GLOBAL LANCAR BOOST CREDIT, AMAZING! | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pasti anda dah biasa dengar platform pembayaran Boost. Tapi Boost Credit bagaimana?

WONDER 7 GLOBAL

Wonder 7 Global Sdn Bhd dan Boost, cabang fintech Axiata, telah membentuk kerjasama. Ini bagi menyediakan pelbagai kemudahan pinjaman kepada lebih daripada 100 peniaga dan usahawan mikro. Kolaborasi dengan Boost Credit, pembiaya alternatif digital.

PLATFORM UNTUK PENIAGA

Kerjasama antara Wonder 7 Global Sdn. Bhd. dan Boost Credit menyediakan platform untuk peniaga menikmati pembiayaan yang cepat dan lancar.

Ini dapat membantu mereka dalam meningkatkan perniagaan mereka dan memudahkan perolehan aliran tunai yang lebih lancar.

BOOST CREDIT

Boost Credit memanfaatkan teknologi digital seperti kecerdasan buatan (AI) dan pembelajaran mesin untuk menawarkan penyelesaian pembiayaan dan insuran digital.

Matlamat mereka adalah untuk memperkasakan perniagaan atau Micro, Small & Medium Enterprise (MSME) yang kurang mendapat perkhidmatan di Malaysia dengan perkhidmatan kewangan digital yang cepat dan mudah.

Selain yang boleh membantu menyumbang ke arah aspirasi perniagaan mereka dan menjadi sebahagian daripada ekonomi digital.

RISIKO DAN CABARAN YANG DILALUI

“Kami sedar sepenuhnya tentang risiko dan cabaran yang dilalui oleh peniaga dan usahawan mikro dalam operasi perniagaan harian mereka.

Sebagai perusahaan sosial, matlamat kami sentiasa adalah untuk memastikan syarikat kami memberikan yang terbaik kepada orang yang berhubung dengan kami.

Sebagai sebahagian daripada matlamat dan janji itu, Wonder 7 Global Sdn Bhd menyediakan kepada peniaga dan usahawan mikro dengan Perlindungan Perniagaan PKSyang komprehensif di samping kemudahan pembiayaan.”

Eric Khor, Pengasas Bersama & Ketua Pegawai Eksekutif Wonder 7 Global,

PERLINDUNGAN PKS

Perlindungan Perniagaan PKS yang komprehensif menawarkan pelbagai faedah kepada peniaga dan usahawan mikro. Ia juga meliputi kerugian atau kerosakan pada bangunan.

Ianya termasuk sebarang lengkapan dan/atau kandungan yang berada dalam bangunan termasuk produk atau bekalan, perabot, perkakas dan peralatan, daripada kejadian tertentu.

Antaranya kebakaran, kilat (tidak termasuk lonjakan kuasa), letupan yang disebabkan oleh gas yang digunakan untuk tujuan domestik, pesawat termasuk barang lain yang jatuh daripada udara.

Mahupun tangki air, radas atau paip domestik yang pecah atau melimpah, taufan, ribut kencang dan banjir.

TAWARAN KEWANGAN DAN INSURANS DIGITAL

“Dua tahun yang lalu telah membawa keperluan untuk menyediakan perniagaan, terutamanya PKS dengan akses mudah kepada pembiayaan dan perlindungan untuk mengekalkan atau mengembangkan perniagaan mereka.

Kerjasama ini menawarkan tawaran kewangan digital dan insurans digital MSME mereka yang dipermudahkan untuk menyokong mereka dalam mencapai matlamat perniagaan mereka tanpa kebimbangan kewangan.

KERJASAMA TERBAIK

Kami berharap kemudahan pembiayaan dan pelan perlindungan perniagaan yang ditawarkan akan mengecilkan jurang rangkuman kewangan dalam kalangan PKS.”

“Wonder 7 Global Sdn Bhd percaya, dengan tawaran Perlindungan Perniagaan PKS, peniaga dan usahawan mikro boleh menjalankan perniagaan mereka dengan fikiran yang tenang.”

“Kerjasama antara dua pihak ini akan membawa perkongsian kami kepada satu langkah penting ke hadapan. Ia penting dalam membolehkan kami berjaya mengeksploitasikan cabaran yang penting untuk memacu kemampanan dan kejayaan jangka panjang peniaga dan usahawan mikro.”

-Sheyantha Abeykoon, Ketua Pegawai Eksekutif Boost 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Wonder 7 Global boleh layari:

Website | Facebook | Instagram |

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Boost boleh layari:

Website | Facebook | Instagram |

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge