PG Mall Diiktiraf Platform Membeli-Belah Di Bawah inisiatif e-Penjana

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

PG Mall Diiktiraf Platform Membeli-Belah Di Bawah inisiatif e-Penjana| Sejak bulan Mac 2020 sewaktu Covid 19 melanda, Perintah Kawalan Pergerakan [PKP] telah memberi impak pada semua rakyat Malaysia. #DudukRumah adalah perkara yang wajib dilakukan tidak kira usia atau bangsa. Tahukah kerana sebab ini secara tidak langsung telah menaikkan platform membeli atas talian.

Siapa sahaja yang tidak pernah membeli barangan diatas talian? Sebelum PKP lagi ada sahaja yang membeli cara ini dimana banyak penjimatan dari segi masa mahupun duit. Melalui platform ini juga, banyak kelebihan pada pembeli dan juga penjual.

Pelan Jana Semula Ekonomi [PENJANA]

Ianya adalah satu program yang diperkenalkan oleh kerajan untuk membantu dalam peningkatan ekonomi negara.  Dengan pelan ini, berharap dapat menjana kembali ekonomi negara dan memulihkan kembali ekonomi di Malaysia. Ramai yang beralih ke dunia perniagaan semenjak PKP bermula.

PG Mall tidak ketinggalan untuk turut membantu dalam menjana ekonomi negara. Kali ini PG Mall berkerjasama dengan kerajaan Malaysia, MDEC [Malaysia Digital Economy Corporation] dan PENJANA. Bukan baru berada di Malaysia tetapi lebih dari 3 tahun beroperasi sejak tahun 2017. kini merupakan ranking ke tiga e-commerce yang boleh dipercayai iaitu Isight.

PG Mall diiktiraf sebagai platform membeli-belah dibawah inisiatif e-Penjana. Secara tidak langsung dapat menaikkan ekonomi sambil memberi peluang pada peniaga untuk membantu jualan produk mereka. Terutama sekali yang terkesan sewaktu di awal PKP.

E-Penjana

Jika bertanyakan tentang pembayaran, banyak pilihan diberi seperti perbankkan online melalui Maybank2u atau CIMB Clicks. Kalau ada e-wallet lagilah senangkan. Ini berita baik yang ingin dikongsikan.

Sebut pasal e-wallet, rasanya setiap individu sudah menebus bantuan yang diberikan oleh kerajaan melalui e-wallet atau e-penjana. RM50.00 untuk setiap individu diberi dan boleh ditebus melalui 10 Ogos hingga 30 September 2020.  E-penjana ini boleh ditebus ke dalam e-wallet yang ada seperti Touch ‘n’ Go, Boost ataupun Grabpay.

Diskaun Pembelian Melalui PG MALL

 Pening nak guna e-penjana di mana? Apa kata berbelanja di PG Mall. Ni nak dikongsikan pada sesiapa yang berbelanja bakal menikmati diskuan berganda buat anda seperti

  • Pengguna baru – Pembelian minimum RM 80.00 diskaun RM25.00
  • Pengguna sediakala – Pembelian minimum RM 100.00 diskaun RM 20.00

Nak diskaun lebih kenalah selalu layari facebook live di PG Mall  dimana baucar 50% diskaun secara eksklusif akan diberikan. Caj penghantaran atau ‘shipping fee’ sebanyak RM 8.00 diberikan secara percuma.

Jom shopping sekarang !!!  layari : https://pgmall.my/shop-malaysia-online

PG Mall On-Boarding

 Haa.. Ingat naik kapal terbang ajer ada boarding? Di sini pun ada ya! Memandangkan jualan meningkan setiap hari , kini dibuka peluang kepada anda yang ingin melebarkan pasaran dan perniagaan. Ini diantara cara atau laluan untuk anda mendapat sokongan dan inisiatif dari pihak PG Mall Merchant Management. Faedah yang diperolehi seperti

-Pendedahan Media Sosial

-Pengeculian Komisyen Penjualan

-Baucar diskaun penghantara

-Diskaun 50% yuran pendaftaran kedai rasmi

-Sokongan promosi FB Live

-Slot percuma Hot Day Sale feature product

-Free Super Shocking Sale

-Customize store campaigns for official stores

-Free participation in platform wide campaihn

-PDP Banner Design templates

Berminat untuk mendaftar klik di : https://pgmall.my/pgmall-seller-register-online

Website: https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=459
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my4 thoughts on “PG Mall Diiktiraf Platform Membeli-Belah Di Bawah inisiatif e-Penjana”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Scroll to Top