KOTEX ELIMIN8TORS DAPAT TAJAAN RM100,000, AWESOME!| Anda wanita dan salah seorang pemain Mobile Legend? Ini berita untuk anda!

KOTEX ELIMIN8TORS

Kotex pada hari ini mengumumkan pasukan e-sukan MLBB-nya (Mobile Legends: Bang Bang), Kotex Elimin8tors yang dibarisi segolongan wanita.

Sebagai janji jenama mereka untuk mempamerkan kepada dunia bahawa ‘Haid atau Tidak, Dia Mampu’.

PASUKAN IMPIAN

Terdiri Fafau, Ecstatic, Rina, Intan, Beyya dan Pika akan menerima sokongan lengkap bagi membantu mereka bersedia untuk MPL (Mobile Legends: Bang Bang Professional League) Malaysia, yang merupakan liga e-sukan paling lama di negara.

KEMPEN ROAD TO MPL

Sebagai sebahagian daripada komitmen terhadap Kotex Elimin8tors dalam kempen ‘Road to MPL’ ini, Kotex akan menyumbang RM100,000 daripada Dana Kotex She Can.

Ini bagi membangunkan satu ekosistem komprehensif, yang direka bagi mengasah kemahiran dan pengetahuan permainan pasukan itu.

Ia termasuk seorang jurulatih profesional MPL Malaysia, set peralatan spesifikasi yang penuh, rejim latihan intensif selama 6 hingga 8 jam setiap hari.

Termasuk seorang penganalisis untuk memberi cerapan penting, sebuah studio permainan, serta sebuah asrama serba lengkap dan elaun bulanan.

JURULATIH AMOUX

Dipilih atas rekod prestasi yang hebat dalam MPL Malaysia, setelah melolong beberapa pasukun menaiki podium MLBB.

Beliau merupakan jurulatih yang bertanggungjawab untuk GeekFam apabila mereka membawa pulang pingat di MPL MY/SG Musim 3 pada tahun 2019.

Baru-baru ini pula, beliau telah melatih Team HAQ untuk mencapai tempat ke-5 & 6 di dalam MPL Musim 12.

HAMPIR SEPARUH PEMAIN E-SUKAN WANITA

Menurut Allcorrect, walaupun hampir separuh daripada 22.8 juta pemain e-sukan di Malaysia adalah wanita, namun pemain wanita yang berjaya ke arena profesional hanya sekelompok.

Perwakilan wanita yang terbatas dalam dunia e-sukan boleh dikaitkan dengan pelbagai faktor, termasuk ketidaksamaan gender.

Serta kekurangan infrastruktur yang menyokong keperluan khusus wanita dalam permainan e-sukan.

LAKAR SEJARAH TAHUN 2023

Penajaan gelaran ini yang julung kalinya untuk sebuah pasukan semua wanita telah melakar sejarah dalam industri e-sukan Malaysia.

“Kami sentiasa berpegang kepada misi untuk memperkasakan wanita dalam bidang di mana kekurangan peluang saksama telah menjadi penghalang untuk pertumbuhan dan kejayaan mereka.

TIDAK KIRA GENDER

Justeru, kami percaya bahawa legasi kami dapat diteruskan dengan mewujudkan persekitaran yang saksama untuk wanita dalam arena e-sukan profesional.

Kotex akan mempelopori usaha pembinaan ekosistem yang lebih baik bagi wanita dalam e-sukan dengan memanfaatkan potensi para atlet ini.

Juga menyokong kejayaan mereka kerana gender tidak ada apapun kaitan dengan kemahiran permainan.”

-Pengarah Urusan Kimberly-Clark Malaysia, Lim Yu Chien

PELAN PEMASARAN 360

“Di samping menyokong pasukan kami dan berkempen dengan pelan ‘pemasaran 360’ yang mantap.

Kami juga berharap untuk menormalisasikan perbualan tentang haid dan mengingatkan wanita dalam industri bahawa haid tidak harus menjadi penghalang untuk kejayaan mereka.

Bagi kami, hal ini juga relevan dari sudut produk, kerana latihan e-sukan dan pertandingan biasanya mengambil masa yang berpanjangan.

PAD KOTEX SOFT AND SMOOTH

Boleh menimbulkan ketidakselesaan semasa haid. Justeru, sokongan tambahan yang kami tawarkan termasuk pad Kotex Soft and Smooth.

Lebih selesa dan kukuh, dan didatangkan dalam pelbagai saiz untuk disesuaikan dengan aliran darah haid masing-masing,”

Sebagai sebahagian daripada program penajaan ini, pasukan itu juga akan menerima bekalan pad Kotex Soft and Smooth selama tempoh satu tahun.

-sambungnya lagi.

DUNIA E-SUKAN SEKARANG

“Kini dunia e-sukan terus didominasi oleh lelaki, di mana bakat dan sumbangan wanita sering dipandang remeh dan tidak dihargai.

Ini adalah realiti yang kita mesti ubah – bukan hanya demi keadilan dan kesaksamaan, tetapi juga untuk memastikan kita tidak lagi mengabaikan potensi besar yang dimiliki oleh para atlet wanita Malaysia kita.

Saya yakin penajaan gelaran Kotex Elimin8tors akan menjadi inspirasi untuk memecahkan halangan dan memperkasakan atlet wanita kami untuk mengambil tempat yang sepatutnya.

Terutama dalam arena e-sukan profesional, di samping memacu kita ke arah industri e-sukan yang lebih saksama.”

-kongsi Menteri Belia dan Sukan, YB Puan Hannah Yeoh,

E-SUKAN MLBB

“E-sukan MLBB menawarkan platform yang inklusif dan pelbagai di mana atlet e-sukan yang beraspirasi tinggi boleh bebas mempamerkan kebolehan dan mengekspresikan diri mereka .Tanpa mengira gender mereka.

Kami telah menyaksikan sendiri bakat atlet wanita MLBB kami, apabila pasukan wanita negara kami berjaya menaiki podium pada Sukan SEA ke-32 di Kemboja.

Berbesar hati untuk mengalu-alukan Kotex Elimin8tors ke arena kompetitif MLBB.”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge