COCOA STRAITS 1778 Berhasrat Menjadi Jenama Coklat Terkenal Global dengan Mencipta Dunia Coklat Sebagai Hermes

COCOA STRAITS 1778

Majlis pelancaran Cocoa Straits 1778 bertempat di Genting Highlands berharap menjadi daya tarikan unik bagi koko Malaysia, berjanji kepada pelanggan untuk sentiasa meningkatkan kualiti dan inovasi.

“Nama ‘Cocoa Straits 1778’ mempunyai makna khusus, bersumberkan sejarah koko yang luar biasa di Malaysia.

SEJARAH KOKO

“Ia mewakili misi kami untuk menyampaikan sejarah koko Malaysia kepada peminat coklat dari seluruh dunia. Penanaman koko di Malaysia telah melepasi dua abad.

Menurut catatan sejarah, biji koko ditemui pada tahun 1778 di sebuah taman di Melaka. ‘1778’ di sini mewakili tahun penemuan pokok koko pertama di Melaka.”

-Pengasas Cocoa Straits 1778, Jeffrey Kee

BANGKITKAN INDUSTRI TANAMAN KOKO NEGARA

Selain Jeffrey Kee, tetamu lain yang turut hadir termasuk En CC Yeap, Pengarah Pengurusan Penyewaan Genting Highlands.

Turut hadir YBhg. Datuk Dr. Ramle bin Hj. Kasin, Ketua Pengarah Lembaga Koko Malaysia, dan Wilfred Ng, Pengasas dan Pengarah Eksekutif Benns Ethicoa Chocolate Factory Sdn. Bhd.

Coklat selama ini dianggap sebagai simbol romantis dan kemesraan. Cocoa Straits 1778 berharap agar dapat menyampaikan romantisme dan sentuhan mesra melalui produknya. Memberikan pengalaman bahagia dan memuaskan apabila mencuba Cocoa Straits 1778.

MENGGUNAKAN KOKO MALAYSIA

Coklat yang dikeluarkan oleh Cocoa Straits 1778 terkenal dengan kualiti, tekstur yang kaya, dan pelbagai rasa.

Menggunakan koko Malaysia berkualiti tinggi untuk menghasilkan coklat, yang bukan sahaja menyokong industri tempatan, tetapi juga merangsang pertumbuhan ekonomi dan pertanian di Malaysia.

Seperti tukang coklat romantik, dari coklat hitam klasik hingga kepada rasa unik Malaysia, setiap suapannya memukau hati.

Tambahan pula, turut melancarkan coklat rendah gula untuk memenuhi tuntutan pengguna yang prihatin akan kesihatan.

Bagi pengguna yang menekankan perasaan seremoni, mereka pasti akan menyukai reka bentuk pembungkusan mewah Cocoa Straits 1778. Ia memancarkan daya tarikan yang unik dan memikat hati, tanpa ragu ia menjadi pilihan hadiah yang istimewa.

BAKAL MENJADI JENAMA COKLAT TERNAMA

Menitikberatkan pengeluaran coklat berkualiti tinggi, berazam untuk menyebarkan gabungan kelazatan dan budaya koko Malaysia kepada warga dunia.

PRODUK COKLAT KHAS MALAYSIA

Memperkenalkan siri produk coklat khas Malaysia, menggunakan bahan mentah coklat semula jadi, untuk memuaskan cita rasa dan selera pengguna, di samping memberikan nutrisi yang melimpah.

Ini membantu memberikan tenaga yang relevan kepada tubuh dan minda, seterusnya menyumbang kepada gaya hidup ceria.

Visi kami ialah menjadi perintis dalam jenama coklat tulen yang mempunyai satu tempat pengeluaran, menghasilkan coklat mewah berkualiti tinggi, pembelian etika, dan kepakaran penghasilan kepada pelanggan.

Pada masa yang sama, Cocoa Straits 1778 tidak lupa untuk merangsang para peminat coklat di seluruh dunia untuk menghargai dan menilai seni koko Malaysia.

Untuk meningkatkan kesedaran produk dan mempromosikan jenama, merancang untuk melancarkan aktiviti promosi semasa acara khas atau perayaan, bertujuan untuk menggalakkan daya beli pelanggan.

PELANCARAN COKLAT 24K EMAS PERTAMA MALAYSIA

Sempena majlis pembukaan, dengan penuh kemegahan memperkenalkan coklat bonbon dan coklat truffle pertama Malaysia yang dihiasi dengan emas 24K.

“Coklat ini direka dengan reka bentuk yang mewah dan menarik, diperindah dengan emas 24K, menyampaikan kemewahan dan keunikan coklat sepenuhnya.

Oleh itu, ia bukan sahaja coklat yang lazat, tetapi juga karya seni yang berharga, bertujuan untuk memberikan pengalaman deria dan visual yang belum pernah dinikmati sebelum ini!”

COKLAT BONBON DAN TRUFFLE

Coklat bonbon dan coklat truffle yang dihiasi dengan emas 24K akan menjadi karya terkemuka jenama Cocoa Straits 1778. Menyebarkan kecintaan terhadap seni koko dan semangat kecemerlangannya kepada dunia.

“Kami yakin bahawa coklat ini akan menarik perhatian ramai dan menjadi tumpuan majlis pembukaan.

Melalui acara ini, kami berharap agar dapat memberitahu lebih ramai orang tentang keistimewaan jenama kami dan berkongsi pengalaman deria rasa yang luar biasa ini bersama mereka.”

WARISAN DAN BUDAYA KOKO MALAYSIA

Coklat bukan sahaja makanan, tetapi juga pembawa warisan dan perkongsian budaya.

COCOA STRAITS GLOBAL

Cocoa Straits Global berusaha sepenuh tenaga untuk menghasilkan coklat dan memperkenalkan produk koko Malaysia yang unik, mempersembahkan kekayaan warisan dan budaya koko Malaysia kepada dunia.

Pada masa akan datang, Cocoa Straits Global merancang untuk terus meluaskan rangkaian produk, melancarkan lebih banyak lagi rasa coklat yang baharu dan pembungkusan yang menarik.

Syarikat ini juga akan terus berusaha untuk mempromosikan jenama di peringkat global, memberi lebih banyak peluang kepada orang untuk menikmati keenakan coklat ini dan menghayati warisan. dan budaya koko yang kaya di Malaysia.

Website CocoaStraits

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge