COBRA 10S KALI KE 50, APA YANG BEST? | Anda tidak kemana-mana pada 11 atau 12 November ini? Apa kata jom sama-sama menjadi saksi untuk perlawanan ragbi yang akan diadakan.

COBRA 10S

Kelab ragbi terulung Malaysia di Malaysia, hari ini mengumumkan bahawa ia akan menganjurkan COBRA 10s ke-50 pada 11 dan 12 November 2023 Padang Astaka, Petaling Jaya.

“Selaras dengan objektif kami untuk mempromosikan sukan ragbi, terutamanya Ragbi 10s, kami berbangga untuk menganjurkan COBRA 10s kali ke-50. 

-Darryll Sinnappa, Presiden COBRA

KELAB RAGBI COBRA

COBRA telah ditubuhkan pada 8 Jun 1967. Pada mulanya terdiri daripada pemain ragbi tempatan, yang tidak dapat menyertai beberapa kelab sosial yang wujud ketika itu.

Kini, telah berkembang menjadi satu kuasa besar dalam sukan ragbi. 

ACARA TAHUNAN COBRA RUGBY 10S

Sebagai pengenalan kepada ragbi 10s, ia juga menganjurkan acara tahunan COBRA Rugby 10s yang merupakan kejohanan yang sangat dicari oleh kedua-dua pasukan tempatan dan luar negara.

Bagi menyokong objektifnya untuk mempopularkan format 10 terutamanya dalam kalangan wanita, kejohanan tahun ini akan merangkumi pertandingan untuk wanita.

Selain itu, pastikan COBRA juga akan menganjurkan Mini 10s pada 9 Disember 2023 di tempat yang sama. 

PENGIKTIRAFAN KEPADA PENAJA KEJOHANAN

COBRA 10s kali ke 50 ini, Objektif utama sidang media hari ini adalah untuk mengumumkan COBRA 10s 2023 ke-50 dan juga untuk memberi pengiktirafan kepada penaja kejohanan tersebut. 

The tournament returns to COBRA’s home ground, Padang Astaka, Petaling Jaya. Ia akan diadakan pada 11 dan 12 November 2023 dan menjanjikan satu lagi pesta ragbi yang cemerlang.

9 PASUKAN BAKAL MEREBUT JUARA

Kejohanan ini akan mempunyai sejumlah 9 pasukan, termasuk 8 pasukan luar negara teratas.

Negara seberang laut yang diwakili ialah Australia, New Zealand, Afrika Selatan, Fiji dan Papua New Guinea. Akan ada beberapa pasukan baharu beraksi. 

“Kami berterima kasih kepada MBPJ kerana bersetuju menggunakan Padang Astaka,”

-kata Tan Sri Krishnan Tan, yang merasmikan Sidang Media itu. 

DIMAINKAN MENGIKUT UNDANG-UNDANG KECIL RAGBI DUNIA

Kelab Ragbi COBRA (Gabungan Old Boys Rugby Association) Perlawanan 10 sebelah akan dimainkan mengikut undang-undang kecil Ragbi Dunia dengan variasi permainan sepuluh sebelah.

Seperti yang diterima pakai oleh Ragbi Malaysia (MR).

Kelab Ragbi COBRA, sekali lagi, sangat bernasib baik kerana mendapat tajaan korporat bagi membolehkan mereka menjadi tuan rumah kejohanan berprestij tahun ini. 

IJM PENYOKONG SETIA KELAB

IJM Corporation Berhad telah menjadi penyokong setia Kelab serta Penaja Utama selama lebih 20 tahun sekarang.

Mereka telah memainkan peranan penting dalam memastikan Kelab dapat menjadi tuan rumah setiap tahun.

“Kami berbangga mempunyai Kejohanan Ragbi COBRA 10s dalam portfolio penajaan kami sambil mengekalkan sokongan kami untuk permainan di peringkat akar umbi, kata IJM dalam satu kenyataan. 

Sukan adalah teras kepada inisiatif pelaburan komuniti IJM dan kami sentiasa memperjuangkan pembangunan sukan bukan arus perdana, termasuk ragbi, di Malaysia.

Memandangkan kami juga memacu inisiatif kesejahteraan untuk pekerja kami, kami menggalakkan mereka untuk terlibat dalam aktiviti sukan untuk mencapai keseimbangan kehidupan kerja. 

HARAPAN

Dengan komitmen dan dedikasi COBRA untuk membangunkan sukan ini ke tahap seperti hari ini, kami berharap untuk terus mengembangkan sukan ini.

Juga meningkatkan penyertaan di semua peringkat.” Untuk butiran lanjut boleh layari

Website|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge