CHINTA ARJUNA – KENAPA DENGAN RIENA DIANA, WEII?| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Apa kes pula dengan Riena Diana? Kenapa nie?

Cinta tak boleh dipaksa… Oleh kerana terdesak, Chinta menerima tawaran kontrak untuk membantu Arjuna yang dipaksa kahwin oleh keluarganya.

Chinta yakin ikatan perkahwinan ini hanya sementara dan hati Arjuna tidak akan terluka. Namun, situasi menjadi rumit apabila Arjuna mempunyai perasaan sayang kepada isterinya. 

SLOT SAKURA TV3 – CHINTA ARJUNA

Terbaharu di slot Sakura, “Chinta Arjuna’ lakonan Fadlan Hazim dan Riena Diana sedang rancak disiarkan pada setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 6.00 petang.

Boleh juga strim secara langsung di www.tonton.com.my mulai 13 Disember 2022. 

PARA PELAKON

Drama bersiri 20 episod terbitan Tanah Beris Film Production Sdn Bhd ini diarahkan oleh Shuhaimi Lua dengan nukilan skrip oleh Zyza Backy.

Menampilkan barisan pelakon popular seperti Fadlan Hazim, Riena Diana, Syarafi Sudarmaji, Azizah Mahzan, Shweta Sekhon, Nadia Brian, Sahronizam Noor, Chomell Fana dan ramai lagi. 

SINOPSIS CHINTA ARJUNA

Mengisahkan tentang Arjuna (Fadlan Hazim) yang terlalu fokus untuk mengembangkan perniagaan peninggalan arwah ayahnya dan tidak mempunyai masa untuk bercinta.

Arjuna yang sudah memasuki usia 30-an mula digosip di internet dimana dia tidak berminat dengan perempuan.

Hal ini telah menimbulkan kerisauan neneknya (Azizah Mahzan). Calon – calon gadis yang diperkenalkan oleh Nenda semuanya ditolak oleh Arjuna. 

TUTUP GOSIP LIAR CARI CALON ISTERI?

Justeru, Nenda ingin mencari calon isteri untuk Arjuna supaya dapat menutup gosip liar tersebut. Nenda mensasarkan Chinta (Riena Diana), seorang pelajar kolej di tahun akhir.

Nenda mengenakan syarat bahawa Chinta perlu merahsiakan kontrak ini daripada pengetahuan Arjuna.

Oleh kerana terdesak untuk mendapatkan duit membiayai kos pembedahan ayahnya, Chinta menerima tawaran itu.

Apatah lagi, Chinta yakin Arjuna tidak akan sentuhnya kerana dia tidak suka pada perempuan. 

ADA RAHSIA TERSEMBUNYI?

Setelah berkahwin, Chinta mendapati Arjuna bukanlah individu yang digambarkan malahan Arjuna ingin menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami dan menyayangi Chinta dengan sepenuh hati.

Chinta mula panik dan tidak mahu rahsianya terbongkar. Pelbagai helah dan cara digunakan oleh Chinta untuk mengelakkan diri didekati Arjuna. Malahan, Chinta juga membuat provokasi dan mencabar seorang perempuan untuk memikat Arjuna.

Chinta berharap dia boleh terlepas dari kontrak Nenda tanpa bayar penalti seterusnya keluar dari perkahwinannya dengan Arjuna. Namun, Arjuna tetap cintakan Chinta. 

Apakah akan berlaku sekiranya rahsia Chinta dan Nenda terbongkar? Adakah Arjuna dapat memaafkan Chinta?

Jangan terlepas untuk menyaksikan Chinta Arjuna

Website|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge