Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

5 Restoran Menu Sedap Dengan Servis Takeaway di Pulau Pinang| Sejak PKP ramai yang jarang keluar untuk membeli belah mahupun makan diluar. Bukan kerana masalah parking atau masa tetapi lebih pada kesihatan. Yelah virus COVID nie bukan nampak . Lebih unuk menjauhkan diri dari orang ramai.

Banyak restoran diluar sana mengambil insiaitif untuk mempelbagaikan cara promosi untuk menaikkan jualan harian. Antaranya adalah dengan mengamalkan servis takeaway dan penghantaran.

Food delivery Penang

Bila dinikmati di rumah dengan selesa lebih bagus untuk mengurangkan keadaan diluar sana dan menjaga semangat kita.  Ini diantara yang KP rekomen untuk anda cuba dengan menggunakan food delivery Penang.

Penang Tiffin

food delivery Penang

Dari nama saja memang menarik . Penang Tiffin menyediakan pelbagai hidangan dari Melayu, Cina, mahupun Western. Setiap minggu menu ditukar agar memberi peluang untuk merasa hidangan lain.

Sekali sekala menikmati hidangan sebegini apa salahnya ye. Guna saja food delivery Penang dan makanan akan sampai didepan pintu rumah

Penang Road Famous Teochew Chendul

food delivery Penang
Photo: @penangchendul (Facebook)

Jangan lepaskan peluang apabila ada di Penang. Menikmati di restoran lebih best dan menarik tetapi boleh saja di bungkus bawa pulang.

Terkenal dengan Original Chendul harga cuma RM7. Selain itu ada juga menu lain seperti Assam Laksa (RM11.45) juga Penang Curry Mee (RM11.45). Ini diantara food delivery Penang yang ada.

Halab Penang

food delivery Penang
Photo: @halabpenang (Facebook)

Suka pada makanan Timur Tengah? Bolehlah anda mencuba hidangan ini di Halab Penang. Di hantar ke pintu rumah dimana ianya lebih selamat dan pastinya dikekalkan kesegaran.

Antara menu yang patut di cuba adalah Mandy Ayam (RM28.75) dan Arabic Shawarma (RM23.00). Jangan lupa guna food delivery Penang bila nak order ye

Hameediyah Restaurant.

food delivery Penang
Photo: @OLDESTNASIKANDARMALAYSIA (Facebook)

Pi Penang jangan lupa wajib cuba Nasi Kandar. Ye wak, nasi kandar antara yang popular yang patut di cuba. Mana taknya dikatakan mereka terkenal dengan memelihara resipi mereka lebih dari 100 tahun.

Kebiasaanya satu pinggan hidangan bermula dari RM 8.00 ke atas. Jangan risau boleh bawa balik pulang dan rasanya tetap sama.

Best nie malas nak pi boleh minta food delivery Penang hantarkan.

Kashmir Restaurantfood delivery Penang

Ingin makanan dari India, boleh sahaja mencuba hidangan ini untuk dibawa pulang. Terbaik lah dapat makan Naan dan ayam tandoori. Siap dengan side dish dia .
Nak makanan ‘vegetarian’ pun ada . Sememangnya halal ye tidak perlu risau . Apa lagi jom minta food delivery Penang tolong hantarkan.

Foodpanda

Ini diantara perkhidmatan penghantaran makanan antarabangsa yang ada di Malaysia. Foodpanda telah menambah lebih banyak rakan restoran di seluruh negara.

Pelanggan seluruh negara kini boleh menikmati pilihan makanan dari restoran kegemaran. Jika ada perayaan Foodpanda akan mengambil insiatif untuk mengurangkan kos penghantaran.

Mana taknya ini adalah masa apabila keluarga berkumpul bersama dengan hidangan yang lazat dengan orang yang disayangi yang mungkin sudah lama tidak berjumpa. Terima kasih Foodpanda.

Website1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge