Nurell Salted Egg Paste Mesti Ada Dalam Setiap Rumah!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Nurell Salted Egg Paste Mesti Ada Dalam Setiap Rumah!| Anda penggemar telur masin? Biasa telur masin dimakan bersama nasi kerabu mahupun sebagai lauk sampingan. Bagaimana dengan hidangan yang dimasak dengan telur masin? Tahu tak diluar sana ada serbuk telur masin dan juga pes telur masin. Senang untuk dimasak terutama buat mereka yang berkerjaya. Kalau masak dirumah boleh lebihkan isi, lebihkan pedas mahupun sos cair atau pekat. Oh ye KP hantu telur masin and biasa berebut isi kuning.

KP sanggup ke restoran yang direkomen oleh kengkawan untuk hidangan telur masin. Cuba, rasa dan bandingkan. Kalau snek seperti fish skin. casava chips mahupun potato chips dalam sebulan akan ada yang sampai rumah . Ha.. dah hantu telur masin so benda yang baru semuanya nak cuba. Nie terbaru ialah Nurell Salted Egg Paste.

Nurell Salted Egg Paste adalah pes yang dikeluarkan oleh Nurell Foods . Ianya diedarkan oleh Nurich Resources yang terletak di Shah Alam. Produk ini produk bumiputra dan rupanya sudah berada di pasaran sejak tahun 2018. Pes ini adalah pes telur masin yang pertama di pasaran. Bukan kata tiada tetapi yang ada dipasaran sebelum ini cuma serbuk.

Hidangan yang direkomen adalah ayam/daging yang digoreng dan juga makanan laut seperti udang, sotong, ketam dan sebagainya. Tapi ada resipi lain juga dibuat menggunakan pes ini seperti sos chicken chop, begedil dan untuk raya cornflake salted egg.Antaranya:

Chicken Salted Egg

Begedil Salted EggSemperit Telur Masin

Fettucine Salted Egg

Penyediaan menggunakan Nurell Salted Egg Paste 

Dalam setiap kotak ada 1 pack pes berat nya 120gm. Tak perlu lagi susah-susah nak rebus telur masin sbb Salted Egg Paste kan ada. Senang dan mudah dalam 5minit dah siap .Untuk memasak hidangan yang disalut dengan pes telur masin atau kuah telur masin boleh ikuti cara yang senang ini.

  • Pastikan gorengan seperti ayam. daging. sotong , udang atau sebagainya dah disiap masak terlebih dahulu
  • Dengan api yang kecil , panaskan sedikit majerin dan daun kari. Jika ingin pedas, masukkan cili api .
  • Kacau semua sekali dan masukkan Nurell Salted Egg Paste 120gm
  • Kacau untuk 2-3 minit dan masukkan gorengan.
  • Kacau sekali lagi dan boleh dihidangkan

Senang bukan !! Kalau tak percaya tengok sendiri review dari Michael Ang

Datin Umie Aida pun dah cuba.

 

View this post on Instagram

 

Comel je datin @umieaida9 usik mak semah. Sedap sampai tak larat nak cakap dah mak semah. 😂😂

A post shared by HQ Nurell Salted Egg Paste (@saltedeggpaste) on


Oh ya Leez AF pun cuba dan memang diakui senang dan sedap .

Tak nak cuba ke, masak sendiri dirumah tak perlu pergi ke kedai lagi. Dah masak sekali sure lepas nie nak lagi dan lagi . Dari segi packaging memang cantik dan kemas. Kalau nak resipi meh beli produk KP kasi .. hihihih Sesuai untuk travel ye . Kalau berminat meh contact

WA: http://www.wasap.my/+601152000655/nurellsaltedegg
IG : https://www.instagram.com/kitepunye/
IG: https://www.instagram.com/nannie_saltedeggpastenurell/
FB : https://www.facebook.com/wwwdotkitepunyedotcom/

Gambar & resipi : dari agent-agent Nurell



18 thoughts on “Nurell Salted Egg Paste Mesti Ada Dalam Setiap Rumah!”

  1. Sedapnya nani hehehehe kita nak juga lah cuba salted egg macam ni hehehehe nak masak apa yer boleh lah dapatkan satu pek nak cuba nanti mudah dan murah….

  2. Ya Allah sedapnya kak.. Saya kalau makanan yang ada salted egg ni memang tak boleh move on langsung. Nampak sedap pulak. Nanti nak beli jugaklah buat stok kat rumah. Terbayang bayang kesedapan rasa salted egg tu

  3. Pelbagai menu boleh buat dgn salted egg ni erk. Nnt nak cuba la tapi kat rumah ni anak-anak tal suka sgt salted egg. Kita je yg lain sorang2.. tapi mmg layan klau dpt buat dgn pasta.. lain dr yg lain

  4. Tetiba terbayangkan kesedapan telur masin makan dengan nasi kerabu tu. Tapi kita tak pernah lagi makan telur masin yang dicampur dalam masakan. Rasa dia still sama jugak ke?
    Masin masinnya tu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge