Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka |Kalau menginap di mana-mana hotel semestinya swimming pool adalah di antara yang wajib. Ini adalah salah satu spot di mana KP akan melepak selepas check in dan juga sebelum check-out. Ianya juga menjadi salah satu aktiviti wajib buat kids bila bercuti. Pada anda yang belum baca lagi entri tentang Casa Del Rio boleh klik di link di bawah

Entri: Gymnasium, Casa del Rio

Entri: Satkara Spa, Casa del Rio

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka

Swimming Pool di Casa del Rio

Pemandangan dari Sungai Melaka boleh di lihat dengan jelas dari atas sini. Di keliling swimming pool diletakkan bar a.k.a besi penghadang atas sebab keselamatan. Bukan itu sahaja ianya dapat meminimumkan segala masalah keselamatan jika ada

Dari sini juga kelihatan “Duck Boat” yang terkenal di bandar Melaka, di mana bot ini boleh dilalui di atas darat juga di laut. Warna kuning terserlah dari jauh.
Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Pemandangan dari sisi swimming pool pula. Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Zoom sikit. nampak tak “Duck boat”. Di sinilah jeti untuk “Duck Boat” menurunkan penumpang Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Betul tak apa yang KP katakan? Kids yang paling gembira bila menginap di sini kerana swimming sudah menjadi aktiviti wajib bagi mereka. Kena bersabar menunggu mereka hingga puas berendam sebelum pulang ke bilik.

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar MelakaBerenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Masing-masing dengan pelampung yang di bawa siap-siap dari rumah. Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Siap buat pertandingan siap cepat sampai ke garisan penamat. Di sini swimming pool terbahagi kepada dua.

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka

Yang di bawah ini airnya cetek dan tidak berapa dalam. Sesuai untuk kids berenang di sini tapi perlu ada pengawasan dari ibu-bapa walaupun ada “life guard”Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar MelakaYang ini pula untuk orang dewasa. Dalam juga kawasan ini tapi tak perlu risau jika memang tahu berenangBerenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Tengok gelagat masing-masing bila si adik kalah di suruh buat sekali lagi . Tetap nak menang katanya. Hubby lak sibuk mengambil gambar dari pelbagai sisi. Layankan sahaja sebab ke sini pun ingin bercuti hilangkan kekusutan yang ada.Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar MelakaJika berada di sini , dalam 1-2 jam bakal dihabiskan di swimming pool. Sambil kids berenang KP pun merehatkan badan di bawah cabana yang berwarna biru. Angin sepoi sepoi bahasa membuatkan KP sendiri berasa rilex. Serius best tau!!

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka Tengok tu KP sibuk nak berehat kids pun nak jugak. Posing ajer lebih sebenarnya tak sabar nak masuk ke swimming pool.Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar MelakaEh.. siap ada bagi air berwarna biru dan buah-buahan tau .

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar Melaka

Kalau nak bersihkan diri atau mandi pun boleh juga kerana ada disediakan shower di aras yang sama dengan swimming pool.

Berenang di Casa del Rio Sambil Menikmati Pemandangan Bandar MelakaHmm.. gym sudah, spa pun sudah, swimming pool done cuma bilik sahaja belum lagi kan .. Tunggu di entri yang lain ye. Oklah KP nak sambung lepak jap sambil menikmati angin dan pemandangan Sungai Melaka 🙂

Untuk informasi terkini dan promosi tentang penginapan layari

Facebook | WebsiteComments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge