Jualan Bermusim yang Kukuh Memacu Pertumbuhan Hasil dan Keuntungan Yang Ketara, Mengukuhkan Pelan Pengembangan Strategik bagi SSF Home.

SSF HOME

Peruncit terkenal dalam perabot, hiasan rumah dan produk kediaman, dengan sukacitanya mengumumkan keputusan kewangannya untuk suku keempat tahun kewangan 2024 (“S4 TK2024”).

Kumpulan melaporkan hasil yang memberangsangkan sebanyak RM50.6 juta, peningkatan ketara 34.1% daripada RM37.7 juta pada suku sebelumnya yang terdekat (“S3 TK2024”). Dipacu oleh peningkatan aktiviti jualan semasa tempoh bermusim utama seperti Tahun Baru Cina dan Hari Raya. Raya Aidilfitri.

PENINGKATAN KETARA

Paling ketara, Keuntungan Selepas Cukai (“PAT”) Kumpulan untuk S4 TK2024 mencecah RM6.2 juta, menandakan peningkatan ketara sebanyak 212.6% daripada PAT sebanyak RM2.0 juta pada suku sebelumnya yang terdekat (“S3 TK2024”). Pertumbuhan keuntungan yang ketara ini disebabkan oleh peningkatan hasil pada suku semasa.

PRESTASI KUKUH

Untuk tahun kewangan penuh berakhir 30 April 2024 (“TK2024”), SSF mencatatkan jumlah hasil sebanyak RM158.9 juta dan PAT sebanyak RM7.2 juta.

Prestasi kukuh sepanjang tahun ini menekankan keupayaan Kumpulan untuk melaksanakan strateginya dengan berkesan. Mengharungi cabaran pasaran dan mengekalkan pertumbuhan yang stabil.

LONJAKAN PENDAPATAN

“Prestasi positif SSF Home Group pada suku ini, dengan lonjakan pendapatan kepada RM50.6 juta dan mencatatkan PAT sebanyak RM6.2 juta. Menekankan daya tahan kami dan Kekuatan jenama kami yang tidak berbelah bahagi.

Usaha berterusan kami dalam inovasi dan peningkatan prestasi mencerminkan keupayaan kami untuk memanfaatkan daya tahan ekonomi Malaysia. Termasuk pertumbuhan pasaran pengguna dengan berkesan.

Didorong oleh jangkaan pertumbuhan ekonomi Malaysia sebanyak empat hingga lima peratus pada tahun 2024. 7.5 peratus peningkatan dalam perdagangan runcit, kami semakin berani ke arah strategik kami.”

-Encik Lok Kok Khong, Pengarah Eksekutif SSF Home Group Berhad

SSF HOME

PASARAN SSF BERADA KEDUDUKAN TERBAIK

Beliau menambah, “Kami sedang mengharungi tempoh pertumbuhan dinamik dan pengembangan strategik, memanfaatkan persekitaran ekonomi Malaysia yang teguh dan sektor runcit yang bertenaga.

Dengan usaha berterusan kami dalam meningkatkan penglibatan pengguna dan penyesuaian proaktif kami terhadap permintaan pasaran, SSF berada pada kedudukan yang baik untuk memanfaatkan potensi kuasa pengguna yang semakin meningkat.

Disokong oleh fleksibiliti pengeluaran Akaun 3 KWSP, saya yakin strategi ini akan memacu pertumbuhan kami dengan ketara dan mengukuhkan kehadiran pasaran kami pada masa hadapan.

HARGA SAHAM

Pada pukul 5 petang 27 Jun 2024, harga saham SSF ditutup pada RM0.365 dengan modal pasaran sebanyak RM292.0 juta.

Website SSF Home|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge