Syarikat Minetech Resources Memperkukuh Kedudukan Pasarannya Melalui Kemenangan Kontrak Baharu

MINETECH RESOURCES

Minetech Resources Berhad (“Minetech” atau “Syarikat”), dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuhnya, Minetech Construction Sdn Bhd (“MCSB”).

Menerima Surat Anugerah (“ LOA”) daripada MyVilla Development Sdn Bhd (“MyVilla”), anak syarikat Mah Sing Group Berhad, untuk menaik taraf dan membina jalan luar dan saliran untuk projek M Nova di Kuala Lumpur. Kontrak itu bernilai RM16.1 juta.

PROJEK M NOVA

Projek M Nova membabitkan pembangunan 2,080 unit pangsapuri merentasi tiga blok di Jalan Lingkaran Tengah II, Mukim Batu, Kuala Lumpur. Projek ini akan dilaksanakan dalam dua fasa, di mana Fasa 1 terdiri daripada Menara A & B dengan 624 unit pangsapuri setiap satu.

Manakala Fasa 2 terdiri daripada Menara C, dengan jumlah keseluruhan 832 unit pangsapuri.

PERKONGSIAN BERSAMA MAH SING

“Kami berbesar hati kerana telah dianugerahkan kontrak penting ini daripada MyVilla Development. Projek ini bukan sahaja mengukuhkan perkongsian kami dengan Mah Sing Group. Tetapi juga menekankan keupayaan kami dalam menyampaikan perkhidmatan pembinaan berkualiti tinggi.

Kami komited untuk melaksanakan projek ini dengan cekap dan pada standard tertinggi, menyumbang secara positif kepada prestasi kewangan kami dan mengukuhkan kedudukan kami dalam industri.”

-Encik Abang Abdillah Izzarim, Pengerusi Eksekutif Minetech

HARGA SAHAM MINETECH

Pada pukul 5 petang 3 Julai 2024, harga saham Minetech ditutup pada RM0.150, mencerminkan modal pasaran RM267.7 juta.

MENGENAI MINETECH RESOURCES BERHAD

Minetech Resources Berhad (“Minetech” atau “Syarikat”) terutamanya pakar kejuruteraan awam dan pengeluar produk bitumen yang telah mempelbagaikan tenaga boleh diperbaharui, serta perkhidmatan minyak dan gas.

Syarikat adalah pelabur fotovoltaik solar berdaftar dengan Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari Malaysia dan memiliki loji tenaga solar terapung 9.99MW AC.

Website|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge