SLANK SAMBUT 4 DEKAD DENGAN PEMINAT, AWESOME!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sudah lama tidak mendengar perkhabaran dari kumpulan terkenal Indonesia, Slank.

Aksi-aksi mereka di pentas dengan lagu-lagu cukup bertenaga mereka dirindui khalayak terutama para peminat setia mereka di Malaysia. 

TEMUI PEMINAT DI MALAYSIA

Nyata, mimpi dan keinginan para peminat Malaysia bakal berbalas kenyataan apabila kumpulan terkenal seberang itu bakal diterbangkan khas oleh TBRW Global Sdn Bhd.

Bakal bertemu mata dengan peminat setia mereka sambal menyanyikan bersama-sama lagu kegemaran mereka. 

Tanggal 19 November 2022.

KONSERT 4 DEKAD SLANK

Ini merupakan tarikh di kalendar kalian yang patut ditanda kerana Slank akan mempersembahkan konsert dengan judul Konsert 4 Dekad Slank.

Bertempat di Zepp Kuala Lumpur dan akan bermula pada pukul 8.30 malam, Slank bakal mempersembahkan konsert dengan durasi 2 jam khas buat para peminat di Malaysia. 

Pihak penganjur iaitu TBRW Global Sdn Bhd berasa cukup terharu dan gembira dengan kesudian Slank untuk muncul di Malaysia setelah sekian lama tidak muncul di Kuala Lumpur khususnya.

GEMBIRA DAN TERUJA

“Kami ingin membawakan sebuah kumpulan yang sangat legenda dari seberang dan kami berasa sangat gembira untuk mengumumkan Konsert 4 Dekad Slank yang akan diadakan pada 19 November ini,”

-ujar Wan Norul Fadly mewakili TBRW Global Sdn Bhd. 

HARGA TIKET

Tiket-tiket dengan harga (early bird) Cat 4 (RM298), Cat 3 (RM398), Cat 2 (198) dan Cat 1 (238) harga biasa (normal) Cat 4 (RM318), Cat 3 (RM418), Cat 2 (218) dan Cat 1 (258) akan dijual mulai Jumaat, 23 September

Website Ticket2u

Dianggotai oleh Kaka (vokal), bimbim (dram), Abdee Negara (gitar), Ridho (gitar) dan Ivanka (bass) juga sangat teruja untuk bertemu para Slankers di Malaysia sambil membawakan lagu-lagu popular mereka pada malam konsert tersebut. 

KUMPULAN ROCK TERBESAR INDONESIA

Merupakan kumpulan rock terbesar di Indonesia yang berasal dari Jakarta. Kumpulan pujaan ramai ini  diasaskan pada tahun 26 Disember 1983 oleh remaja di lorong di Jakarta yang bergelar Gang Potlot, dengan membawa muzik aliran rock. 

ANTARA ALBUM

Muncul dengan album berjudul Suit-suit…Hehehe (Gadis Sexy) pada tahun 1990 diikuti dengan pelbagai album pada setiap tahun. Hinggalah album Vaksin Slank yang dilancarkan pada 1 Januari 2021 dengan tag line ‘Suntikan cinta yang menyehatkan hati dan mencerdaskan akal.

Sehingga kini dalam usia mencapai 40 tahun, sudah mengeluarkan 24 buah album dan itu merupakan kunci kepada keberadaan mereka hingga kini.

Kunci kepada keberadaan mereka selama 40 tahun dalam industri dan diterima oleh pelbagai generasi adalah kerana rutin mengeluarkan karya baru.

-kata Kakak

Malah Bimbim yang merupakan pemini dram menganggap bahawa pemuzik akan selalu diingati dan dilihat kerana karya mereka. 

Pesan Bimbim lagi jangan berhenti bekarya kerana karya seniman akan ditunggu. Jika berhenti berkarya, orang akan turut berhenti mengikuti. 

-Ujar Bimbim

PELBAGAI ANUGERAH

Rasa bersyukur kerana dari tahun 1990 hingga kini, masih produktif dan tetap muncul dengan karya-karya baru. 

Malah kumpulan ini pernah merangkul pelbagai anugerah antaranya empat kali memenangi Album Rock Terbaik di Anugerah Musik Indonesia. Serta memenangi Most Favorite Band di Anugerah MTV Indonesia dan pelbagai lagi. 

Tarikh yang ditunggu-tunggu okeh para peminat di Malaysia untuk melepaskan kerinduan tersebut untuk menyanyikan beramai-ramai lagu-lagu.

Antaranya seperti Ku Tak Bisa,  I Miss You But I Hate You, Kamu Harus Pulang, Orkes Sakit Hati  dan Virus. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge