SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT IN MALAYSIA, PASTI BEST!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Nama kumpulan SAMSONS tidak perlu diperkenalkan lagi. Baik di persada muzik Indonesia, mahu pun di Malaysia.

Malah, kumpulan ini masih berjaya mengekalkan kedudukan mereka sebagai antara pemuzik terbaik yang pernah ada dalam sejarah industri hiburan Indonesia.

Deretan album dan lagu yang pernah dihasilkan SAMSONS juga masih menjadi siulan peminat dan pencinta muzik tempatan. Tidak keterlaluan jika dikatakan, karya dan muzik Samsons terus hidup.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT IN MALAYSIA

Tahun ini SAMSONS meraikan sambutan ke-20 tahun penubuhan mereka. Bakal menjayakan SAMSONS 20th Anniversary Live Concert in Malaysia 2023 pada 29 April 2023 bertempat di Zepp Kuala Lumpur.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT

Bagi merayakan sejarah pembabitan mereka itu, kumpulan yang dianggotai oleh Adrian Martadinata (vokalis), Aldri Dataviadi (bass), Erik Partogi Siagian (gitar) dan Irfan Aulia (gitar).

PERJALANAN MUZIK SAMSONS SUDAH 20 TAHUN

Membawakan kumpulan SAMSONS yang popular dengan lagu Kenangan Terindah dan Naluri Lelaki itu dianggap tepat bersesuaian dengan ulang tahun penubuhan kumpulan itu.

“SAMSONS adalah sebuah kumpulan muzik Indonesia yang terkenal melalui lagu-lagu hit mereka seperti Kenangan Terindah dan Naluri Lelaki.

Kumpulan ini juga popular di Malaysia dan Singapura. Kumpulan ini bakal meraikan 20 tahun penubuhannya selama berada di dalam industri muzik dengan mengadakan konsert di Malaysia.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT

“Perjalanan muzik SAMSONS selama 20 tahun ternyata menjadi profil yang cukup kukuh buat kumpulan ini.

Bukan sekadar menakluk peminat di negaranya, tapi kumpulan dari Indonesia ini juga kukuh namanya dalamkalangan peminat Malaysia.

Bagi konsert ini, pihak kami yakin ia akan menjadi  suatu kejayaan dan dapat mengubat kerinduan peminat kumpulan samsons di Malaysia,”

-katanya penganjur ULTIMATE FILM SDN BHD.

PERSEMBAHAN BERTENAGA

Pastinya, pada SAMSONS 20th Anniversary Live Concert in Malaysia 2023 kumpulan ini menjanjikan sebuah persembahan yang mantap dan bertenaga.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT

Malah, kerinduan peminat terhadap Samsons dapat diterjemahkan dengan sambutan yang bakal diberikan.

HARGA TIKET

Justeru, pihak ULTIMATE FILM SDN BHD menetapkan harga jualan tiket yang pastinya berbaloi untuk menonton sebuah persembahan yang berkualiti.

“Penetapan harga tiket adalah berbaloi dan sesuai dengan permintaan peminat di Malaysia yang merindui kumpulan ini bagi membuat persembahan pentas.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT

“Jadi, harapan kami pada konsert ini agar setiap perancangan yang diatur dapat dicapai dengan mudah. Mendapat sokongan dari setiap lapis masyarakat untuk menjadikan konsert ini berjaya,”

-sambungnya lagi.

ALBUM TERBARU BERJUDUL ‘V’

Terdahulu, kali terakhir kumpulan SAMSONS melancarkan album yang diberi judul ‘V’ pada 2021 bertepatan dengan kemunculan album kelima mereka itu.

SAMSONS 20TH ANNIVERSARY CONCERT

Album yang dilancarkan oleh Universal Music Indonesia itu bukan calang-calang album. Terdapat penglibatan puluhan pemuzik daripada anggota Budapest Scoring Symphony Orchestra.

Memberikan sentuhan muzik orkestra dalam semua lagu dan tidak menghairankan apabila nuansa muzik yang mereka paparkan dalam album ini kedengaran hebat.

Ticket2u|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge