PRODUK GKB BANTU MASALAH USUS DAN PERUT, AMAZING!

PRODUK GKB BANTU MASALAH USUS DAN PERUT, AMAZING! | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Siapa di sini suka makan, kaki makan dan minat pada makanan?

Bila dah ‘kaki makan’ kena senantiasa prihatin terhadap kesihatan diri. Tidak kira mengambil ubat mahupun produk kesihatan ‘supplement’ sebagai makanan tambahan.

SIAPA GKB?

Singkatan bagi GK Bio International Sdn Bhd, dimana diperkenalkan sejak tahun 2018. Ianya adalah usahasama antara All Cosmos Bio-Tech Corporation dan juga Grape King Bio Taiwan.

Setiap produk kesihatan GKB diperakui dengan sijil PIC/S GMP, ISO22000, HACCP, NSF, GMP, TQF, Halal dan sijil kawalan kualiti tahap 2 TFDA dan pebagai lagi.

Tidak perlu risau tentang keselamatan ataupun kualiti produk ini. Selain itu menggunakan 40 lebih jenis cendawan dan probiotik dalam produknya dan 100% semulajadi, bebas sisa, bebas bahan kimia.

Selain itu juga kelebihan utama probiotik GKB adalah dihasilkan dengan teknologi paten lapisan pelindung pelbagai antioksidan dalam bentuk granul.

Ini adalah satu-satunya syarikat suplemen kesihatan dengan empat lapisan pelindung untuk probiotiknya, untuk memastikan probiotik berjaya sampai ke usus dengan kadar kelangsungan hidup yang tinggi.

Selain itu, probiotik yang bentuk granul probiotik ini juga dapat membantu mengurangkan risiko tercekik, sesuai untuk dimakan terus atau dicampurkan dengan minuman.

ANTARA PRODUK GKB UNTUK ATASI MASALAH PERUT DAN USUS

Mendapatkan pengesyoran daripada kengkawan apabila berkongsi masalah yang ada. Ini diantara produk yang direkomenkan untuk membantu mengatasi masalah yang ada selain sistem pencernaan.

Antaranya adalah

GKB PROBIZYMES

Memang mempunyai penyakit gastristis tetapi tahap yang rendah. Jadi memang senantiasa mencuba produk yang dapat membantu mengurangkan gastristis.

Diformulasi daripada probiotik, prebiotik, enzim karbohidrat, enzim protein dan enzim lemak. Bukan setakat tetapi juga dapat membantu jika mempunyai masalah perut kembung.

Sekarang nie bila Ramadan, simptom gastristis cepat datang. Waktu berbuka, sebelum nikmati hidangan lain, kite ambil probizymes.

Mudah sebab buka sachet, terus kemam dalam mulut dan selesai. Jadi senantiasa ada dalam beg sebab mudah dan senang.

GKB LACTOBACILLIUS PLANTARUM GKM3

Baru saja mencuba 1minggu yang lepas dan nampak perbezaan. Pasti ada yang bertanya baguskah produk ini dan apa kelebihannya?

Secara jujur sejak mengamalkannya nampak penurunan berat badan walaupun asyik ke ‘food review’ memandangkan bulan Ramadan tiba.

Mana taknya makanan yang dihidangkan semuanya sedap-sedap bukan.

Jadi selain dari penurunan berat badan ia juga dapat mengawal minyak dan mengurangkan kalori dalam pemakanan. Dah kira bonus tau kalau makan GKB Lactobacillus Plantarum GKM3

Ada kelebihan lain seperti meningkatkan tenaga dan meningkatkan kelembapan kulit.

GKB G-PRO GOLD

Sesuai untuk cik abang! Tahu kenapa? Cik abang memang setiap 2 minggu pasti akan ada masalah sembelit. Kadang-kadang sampai dah give up tak tahu nak buat camna.

Tradisional dah, moden pun dah. Ada pula yang syorkan untuk cuba produk GKB G-Pro Gold ini. Hanya makan 1 kapsul 1 hari bersama air dan pasti nampak perubahan.

Mempunyai 10 jenis probiotik dan 2 jenis prebiotik. Rupanya dalam setiap kapsul ini mengandungi 80 bilion jumlah bakteria probiotik hidup.

Patutlah dapat membantu cik abang yang ada masalah sembelit. Selepas amalkannya dah 10 hari, kurang dah cik abang mengadu ada sembelit.

GKB LACTOBACILLUS RHAMNOSUS PLUS

Si anak dara baru-baru ini ada mengadu pasal kulit kering. Hmmm.. masalah sebegini tidak semua boleh diselesaikan dengan bertukar pencuci muka.

Kadang-kadang perlu juga beri perhatian pada pengambilan makanan.

Memandangkan ianya senang dimakan kerana tekstur dalam bentuk serbuk, terus kite suruh si anak dara mencuba. Masih lagi menunggu dengan penuh sabar untuk perbezaannya.

Al-maklum pengambilan produk ini perlu konsisten baru nampak bukan. Selain itu, dapat meningkatkan imuniti dan membantu mencegah jangkitan alat kelamin wanita

GKB PROBIO+

Apa yang ‘special’ tentang produk GKB Probio+? Untuk anda yang senantiasa mengalami masalah usus ini untuk anda.

Mengandungi 5 jenis bakteria probiotik yang aktif dan 4 jenis prebiotik. Bagus untuk membantu masalah pencernan dan memberi lebih perlindungan kepada saluran usus.

Senang dimakan dimana ianya serbuk. Jadi boleh nikmati begitu saja kedalam mulut ataupun dibancuh dengan air. Dimana dapat juga membantu melawaskan penghadaman.

Bila dah berusia nie, kenalah lebih ‘alert’ tentang kesihatan diri. Lagi-lagi buat yang suka makan atau kaki makan.

https://www.youtube.com/shorts/pg8cYk4I3dk

Moga dapat amalkan gaya hidup sihat dan tidak salah untuk mengambil produk kesihatan ‘supplement’ sebagai makanan tambahan. Ikut diri masing-masing.

NAK DAPATKAN PRODUK DIMANA

Disemua farmasi di Malaysia termasuk

Central: Alpro Pharmacy, M CARE Pharmacy, Leo Pharmacy
Melaka: Alpro Pharmacy, Farmasi Big Tree, Farmasi Limbongan, Farmasi Tanjung Minyak
Penang: Alpro Pharmacy, MEDS & VITS Pharmacy, Pure Pharmacy, NuCare Pharmacy, Bliss Pharmacy, Guan Pharmacy, Island Retail Pharmacy
Perak: Alpro Pharmacy, HTM Pharmacy
East Coast: Alpro Pharmacy, Lau & Tan Pharmacy, Farmasi Nazen, Farmasi Ehsan
Southern: Alpro Pharmacy, The One Pharmacy, You Pharmacy, AcePro Pharmacy
Sabah: Alpro Pharmacy, LifePlus Pharmacy, Pearl Pharmacy
Sarawak: Alpro Pharmacy, Trinity Pharmacy, Hometown Pharmacy, Mana Pharmacy

Untuk list terkini https://www.mygkb.com/Article/Detail/1188

Website| Instagram | Facebook| Tiktok| Youtube| RED ID : 1318211221

#gkbinternational  #gkbsoftlaunch2023  #gkbprobiotics  #gkbspacesuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge