PEMEGANG SAHAM LEON FUAT LULUS SEMUA RESOLUSI DI AGM KE-16| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

SIAPA LEON FUAT?

LEON FUAT BERHAD (“Leon Fuat” atau “Kumpulan”), pengeluar dan peniaga produk keluli terutama dalam keluli bergulung panjang dan rata.

Mengumumkan bahawa para pemegang saham telah meluluskan semua resolusi di Kumpulan AGM ke-16.

Termasuk meluluskan resolusi untuk membayar dividen satu peringkat akhir sebanyak 1.5 sen sesaham bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022 (“TK2022”).

LULUS SEMUA RESOLUSI

AGM itu juga turut meluluskan resolusi untuk memilih semula Encik Ooi Seng Khong. Manakala Encik Ooi Kong Tiong dan Encik Ng Kok Teong sebagai pengarah juga telah diluluskan.

Ini termasuk dengan resolusi untuk mengekalkan Encik Chan Kee Loin, Encik Tan Did Heng dan Encik Tan Sack Sen sebagai pengarah bebas.

Baker Tilly Monteiro Heng PLT juga telah dilantik semula sebagai juruaudit Kumpulan untuk TK2023, dengan pemegang saham turut memberi kuasa kepada pengarah untuk menetapkan imbuhannya.

ADAKAN AGM FIZIKAL?

“Kami mengadakan AGM secara fizikal dengan lancar dan ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang menjayakan mesyuarat pemegang saham ini.

Kumpulan berhati-hati optimis terhadap prospek untuk TK2023 dan akan terus mencari peluang untuk mempelbagaikan produk dan perkhidmatan serta asas pelanggan untuk memastikan kemampanan pendapatan.

Akan terus memantau harga keluli serta mata wang asing yang berkaitan dan mengambil langkah proaktif seperti melalui rundingan kontrak hadapan dan pengurusan inventori berhemat untuk mengurangkan risiko kepada perniagaan.”

TERIMA KASIH PADA PEMEGANG SAHAM LEON FUAT

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada para pemegang saham kami yang menghadiri AGM fizikal kami. Membolehkan kami mengadakan penglibatan yang berkesan dan yang telah bersama kami melalui suka dan duka.

Kumpulan menghargai kepercayaan dan keyakinan mereka dan akan terus berusaha untuk mencipta nilai walaupun menghadapi prospek ekonomi makro yang mencabar.

Melihat secara positif pengumuman baru-baru ini mengenai pertumbuhan ekonomi Malaysia yang lebih baik daripada jangkaan 5.6% tahun ke tahun.

Ini merupakan petunjuk yang baik bagi kekuatan ekonomi negara yang kami ingin manfaatkan.”

-kongsi Calvin Ooi Shang How, Pengarah Eksekutif Leon Fuat

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge