LEGACY RIDER 1.0, APA YANG BEST?

LEGACY RIDER 1.0, APA YANG BEST?| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Tinggal menunggu hari langsung-nya. Pasti debaran kini kian terasa.

LEGACY RIDER 1.0

Event Legacy Rider 1.0 sudah menjadi topik yang hangat diperkatakan terutamanya di kalangan penunggang jentera dua roda. Acara yang melibatkan ramai individu-individu kenamaan ini bukan sahaja bakal dirasmikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Malah perasmian tersebut bakal diiringi oleh Menteri kewangan Malaysia, Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul Tengku Abdul Aziz dan Datuk Ikhwan Salim Datuk Sujak.

TUNJUK SOKONGAN TURUN 29 OKT 2022

Selain selebriti-selebriti jemputan dan ikon-ikon media sosial, otai-otai lagenda riders permotoran juga bakal turun ke Maeps, Serdang pada 29 Oktober 2022 ini bagi menunjukkan sokongan terhadap event Legacy Rider 1.0.

Antara mereka ialah Cik Din YP, Hisyham Ngadin, Abang Bob Kapcai, Waghih Zain, Wan Kecik, Pak Abas, Glatius Lawson, Bob Eden, Hafiz Syahrin, Wazi.

Ada juga Shahrul Yuzy, Uncle Fadhil, Misai 69, Mr Bacan, Talapia, Man Pomen, Nizam YP, King, Fadil Iman, Brother Boo dan Adib ESR.

Oleh yang demikian, jurucakap acara ini menjangkakan penyertaan pengunjung yang lebih ramai dari yang disasarkan.

APA YANG UNIK?

Keunikan-nya bukan seperti program-program himpunan permotoran yang lain, Legacy Rider 1.0 bakal menunjukkan keunikan tersendiri .

Seperti melibatkan ketibaan helikopter bersama ikon-ikon media sosial, mengadakan persembahan nyanyian dari selebriti tanah air serta mempelbagaikan acara-acara semasa event berlangsung.

Antara acara-acara yang akan dijalankan ialah acara Dyno, Autoshow dan Pocket Bike. Hadiah untuk acara-acara ini juga telah disediakan dan bakal diberikan kepada pemenang.

CUMA BERLANGSUNG SATU HARI!

Program yang berlangsung selama sehari ini juga akan menyajikan pelbagai pengisian antaranya servis motosikal percuma untuk 100 motosikal, persembahan kuda dan ATV,

Di tambah lagi dengan pemberian hadiah-hadiah cabutan bertuah grand prizes dan hadiah-hadiah cabutan bertuah yang lain.

HADIAH CABUTAN BERTUAH

Empat hadiah cabutan bertuah utama ialah motosikal Yamaha RXZ, Yamaha Y16, Yamaha LCV8 dan Kawasaki RR.

Menariknya, hadiah grand prize utama, Yamaha RXZ, bakal dicabut sendiri oleh Perdana Menteri selepas beliau merasmikan even Legacy Rider 1.0.

TERAP AMALAN HIDUP AKTIF


Melihat kepada objektif event Legacy Rider 1.0 yang bertujuan untuk meningkatkan penyertaan ramai dan menerapkan amalan hidup aktif.

Melalui aktiviti sukan serta mengeratkan hubungan silaturahim di antara peserta dan sekaligus menjadi landasan penganjuran pelbagai aktiviti sepanjang program berlangsun.

Penganjur percaya bahawa pengisian-pengisian yang ada dapat menarik minat para remaja dan belia untuk menghadiri event ini.

Event ini bakal diadakan pada 29 Oktober 2022 di Maeps, Serdang bermula dari pukul 8.00 pagi sehingga 6.00 petang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge