Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE Tarik Lebih 12 juta pesanan|Platform e-dagang yang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan iaitu Shopee telah memecah rekod dengan Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE yang sangat berjaya. Pada 12 Disember, Shopee menyaksikan lebih 12 juta pesanan di seluruh rantau ini, melepasi semua rekod masa lalu termasuk Jualan semasa 11.11 Big Sale baru-baru ini.

Disokong oleh lebih daripada 450,000 jenama dan pedagang, Shopee mencatatkan 48 juta kunjungan dimana pengguna membeli 60 juta tawaran dalam semua kategori yang ada. Permainan dalam aplikasi Shopee seperti Shopee Shake telah dimainkan 46 juta kali sepanjang kempen 12.12Di Malaysia, jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE kategori kesihatan & kecantikan, barangan rumah dan Bayi jua Mainan adalah tiga kategori paling popular. Jenama yang terkemuka, termasuk Watsons, Nestle, Pet Binatang, Realme dan Petronas muncul sebagai kegemaran di kalangan pengguna. Di samping itu, semua tiket untuk Duta Jenama Serantau Shopee, BLACKPINK’s 2019 World Tour yang dijual dalam masa kurang daripada satu jam, dengan 100 tiket dibeli dalam tempoh 30 saat pertama.

“Rakyat Malaysia membesar dengan Milo sehingga tidak hairanlah apabila Nestle Milo Energy Cube menjadi kegemaran paling teratas oleh kerana kebaikan dan juga saiz yang unik.  Di samping itu, orang ramai mendapat lebih banyak kesedaran kesihatan kerana mereka terus mengekalkan gaya hidup seimbang. Russell Taylors Air Fryer adalah produk yang dinanti dan dicari untuk menambah keperluan dapur sebagai alternatif yang sihat untuk menggoreng makanan tanpa minyak. Sementara Xiaomi Mi Band 3 pula menjadi yang teratas untuk mengesan kemajuan kecergasan mereka dengan merakam aktiviti harian mereka seperti berjalan kaki , tidur, kadar jantung dan kalori terbakar. Pepatah lama “An Apple A Day Keeps The Doctor Away” adalah benar apabila cincin/key ring iPhone menjadi tarikan lain semasa Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE”Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE

“Pembeli Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE menandakan satu lagi peristiwa penting ketika kami meraikan pertumbuhan dalam setahun. Ini berikutan kejayaan Ulang Tahun 11.11 Big Sale pada bulan November dan Hari Pembelian Super Shope 9.9 pada bulan September. Kami gembira melihat sokongan yang tidak pernah berakhir dari pengguna Shopee kami, dan untuk merakam sekitar 16 juta muat turun di Malaysia adalah pencapaian yang besar . Terima kasih banyak kepada pengguna, penjual dan rakan setia kami atas sokongan mereka yang berterusan. Ia merupakan suku yang menarik dan memuaskan untuk kami ketika kami melepasi rekod lalu dan menetapkan tanda aras baru untuk mencapai tahun depan. Kami mengharapkan agar semua orang menyertai kami dalam mencapai tahap yang lebih tinggi pada tahun 2019. “

-kata Ian Ho, Regional Managing Director, Shopee

Untuk mengakhiri perayaan ulang tahun Shopee, pengguna boleh membeli satu pusingan akhir hari Jualan Ulang Tahun 12.12 SHOPEE Thank You Sale yang berlaku dari 13 hingga 14 Disember.

Website Shopee : https://shopee.com.my/1212

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge