ESKAYVIE MINDTROPIC BANTU MENAMBAH BAIK KESIHATAN MINDA UNTUK KESEJAHTERAAN MENYELURUH!

ESKAYVIE MINDTROPIC BANTU MENAMBAH BAIK KESIHATAN MINDA UNTUK KESEJAHTERAAN MENYELURUH!| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tidur yang mencukupi dan berkualiti sangat penting untuk kesihatan badan secara menyeluruh selain dapat membantu anda lebih fokus terhadap tugasan harian.

Namun, ketika negara dilanda pandemik Covid-19, ramai yang terkesan kerana tertekan sehingga menyebabkan gangguan tidur.

Keadaan itu adalah disebabkan ramai yang terpaksa bekerja dari rumah dan bagi wanita yang sudah berkahwin terpaksa pula bekerja sambil menjaga anak serta menguruskan hal rumah tangga ketika waktu kerja.

BANYAK PERKARA TERJADI

Pada masa yang sama, ramai yang hilang pekerjaan, sumber pendapatan, tidak dapat berjumpa orang tersayang, tidak dapat bersukan dan bersosial. Seperti biasa selain banyak perubahan mendadak yang berlaku kesan daripada pandemik itu.

Semua keadaan ini telah meningkatkan stres, ketakutan dan keresahan dalam kalangan ramai orang. Sekaligus menjejaskan kualiti tidur malah lebih buruk ia mampu memberi kesan terhadap kehidupan mereka secara menyeluruh. 

MASA PANDEMIK COVID-19

Ketika pandemik Covid-19 banyak di kalangan kita menghabiskan masa dengan menghadap gajet hingga mengabaikan waktu tidur kerana alasan tiada aktiviti luar yang dapat dibuat menjadikan mereka ini kurang waktu tidur.

Apabila seseorang itu tidak mendapat tidur yang mencukupi, pelbagai masalah kesihatan boleh dialami termasuk gangguan emosi dan mental seperti keresahan dan kemurungan.

Selain itu, ketika pandemik Covid-19 berlaku, kajian mendapati jangkitan virus telah menyebabkan pengecutan otak terutamanya di bahagian kelabu yang mengawal emosi dan daya ingatan sehingga 2%.

Komplikasi COVID-19 berpanjangan (long covid) yang mengakibatkan kabut otak kepada sehingga 32% daripada bekas pesakit Covid turut mengganggu tahap konsentrasi dan daya pemikiran.

Baca: Cara untuk move on

PENGAMBILAN SUPPLEMENT

Justeru, pengambilan suplemen tambahan memainkan peranan penting dalam memastikan otak anda sihat.

Malah suplemen tambahan yang betul boleh meningkatkan fungsi kognitif, melindungi otak anda, membantu mengelakkan hilang ingatan . Juga mampu menyokong kesihatan minda secara menyeluruh.

Prihatin dengan masalah yang dihadapi ramai orang terutamanya pasca pandemik, Eskayvie telah memperkenalkan suplemen tambahan penggalak minda.

ESKAYVIE MINDTROPIC

Eskayvie Mindtropic yang diformulasikan dengan Phosphatidylserine, Ashwagandha KSM-66, Bacopa monnieri dan mineral yang dihasilkan dalam bentuk tablet kunyahan berperisa tropika.

Membantu menguatkan memori, memperbaiki mood dan tidur serta melegakan stres terutamanya bagi orang dewasa.

Pengenalan produk Eskayvie Mindtropic dari Formulator Dr Syid Ayob AlQudri

Eskayvie Mindtropic diformulasikan oleh formulator produk kesihatan terlaris di Malaysia, Eskayvie Diffenz, Dr. Syid Ayob Syid Mustafa Al-Qudri.

Produk terbaru keluaran Eskayvie ini mampu menyokong kesihatan minda yang terjejas akibat Long Covid.

5 BAHAN UTAMA ESKAYVIE MINDTROPIC

Eskayvie Mindtropic diformulasikan daripada 5 bahan Nootropik iaitu selenium, magnesium, bacopa monnieri, Ashwagandha KSM-66 dan Phosphatidylserine.

Banyak kajian yang telah membuktikan kelima-lima bahan ini mampu membantu mengembalikan fungsi otak. Meningkatkan hubungan antara sel neuron serta menyehatkan kembali sel-sel otak yang rosak dan terjejas.

Di bawah anda boleh tahu dengan lebih lanjut manfaat setiap bahan yang digunakan.

SELENIUM

Selenium bertindak sebagai neuroprotector dalam mencegah kerosakan sel daripada stres oksidatif dan keradangan. Ia juga dapat melindungi otak daripada kemerosotan kognitif akibat penuaan.

 • Tinggi kesan antioksidan dan anti-radang yang melindungi otak daripada kerosakan dan penyakit seperti Alzheimer, nyanyuk dan sebagainya
 • Ia menyokong pembentukan sel- sel otak baru dan sihat

MAGNESIUM

Magnesium adalah komponen yang terlibat dalam lebih 600 tindak balas sel badan. Sekaligus menjadikan mineral ini penting untuk kesihatan otak, membantu pembelajaran dan meningkatkan kualiti tidur.

 • Master mineral terpenting untuk badan. Namun 75 peratus individu kekurangan mineral ini yang bersifat anti-keradangan bagi melindungi otak.
 • Menggalakkan neuronal plasticity bagi meningkatkan kebolehan otak untuk melaraskan keupayaan berfikir dan daya ingatan.
 • Kekurangan magnesium dikaitkan dengan kesukaran tidur dan masalah mental. [Migrain, halusinasi, nyanyuk, celaru, mudah marah dan sebagainya]

BACOPA MONNIERI

Tumbuhan yang dikenali sebagai Brahmi ini dikaji dapat membantu dalam regenarasi sel otak. Herba kaya ontioksiden ini menyokong fungsi kognitif, emosi dan memori.

 • Herba ini digunakan dalam perbuatan Ayurveda untuk menyokong 3 komponen utama iaitu pembelajaran, menghafal dan mengingat. Ia turut membantu dalam menyokong minda yang terkesan akibat kabut otak.
 • Menggalakkan penghasilan serotonin atau hormon gembira sekaligus membantu menstabilkan mood dan memberi rasa gembira.
 • Kandungan bahan dalam herba ini menggalakkan pertumbuhan unjuran sel-sel otak untuk berhubung. Supaya dapat menyokong otak memproses maklumat dan berfikir dengan lebih mantap

ASHWAGANDHA KSM-66

Bahan aktif berpaten dan berkualiti tinggi dari India ini bertindak sebagai adaptogen yang dapat mengurangkan simptom berkaitan stress, keresahan dan kemurungan.

 • Ginseng India yang sudah diguna pakai lebih 3000 tahun untuk merawat stress, meningkatkan tenaga dan baiki tumpuan.
 • Khasiatnya terletak pada akar dan memberi kesan adaptogen [bahan yang melawan/melegakan kesan stress]
 • Bahan ini juga boleh mengurangkan paras kortisol [hormon stress] dalam darah sekaligus melegakan stres, keresahan dan kemurungan.
 • Ia turut memberi kesan positif terhadap hubungan seksual lelaki dan wanita.

PHOSPHATIDYLSERINE

Phosphatidylserine yang diekstrak melalui kacang soya ini adalah penggalak otak super yang amat penting.

Ini bagi mengekalkan kesihatan dan struktur sel otak bagi menyokong daya ingatan, konsentrasi dan penyelesaian masalah.

 • Ia merupakan komponen utama yang penting untuk membina otak dan menggalakkan sel otak berhubung, Tetapi, faktor pemakanan, penuaan dan stres berterusan menyebabkan bahan ini menjadi tidak mencukupi dan menjejaskan kesihatan minda.
 • Ujian klinikal mendapati Phosphatidylserine ini boleh menterbalikkan keadaan otak menjadi 14 tahun lebih muda dari usia sebenar.
 • Di samping itu, ia turut membantu melaraskan pengeluaran bahan kimia otak seperti neurotransmitter bagi melancarkan fungsi otak, menceriakan dan memastikan tahap berfikir pada tahap optima.

MAKLUM BALAS PENGGUNA

Produk berkualiti keluaran Eskayvie ini mendapat maklum balas yang positif daripada rata-rata pengguna yang sudah mencuba Eskayvie Mindtropic.

Antara maklum balas yang banyak diterima antaranya mereka mendapat tidur yang nyenyak dan tidak terganggu, rasa lebih energetik berbanding sebelum ini.

Juga menambah baik kehidupan mereka selepas menggunakan Eskayvie Mindtropic.

https://youtu.be/yDMQij1bkHs

(Perkongsian Puan Seriwati Ismail, Asyik Moody Je Kalau Badan Rasa Lesu)

RAMAI YANG SETUJU?

Pengambilan Eskayvie Mindtropic juga membuatkan ramai pengguna yang mengalami sistem gangguan mental antaranya keresahan semakin bertambah baik selain produktiviti dan kualiti hidup mereka kini semakin meningkat. 

Malah, ramai yang bersetuju Eskayvie Mindtropic membantu melegakan masalah keresahan (anxiety), stres, tidur, memori dan kabut otak mereka.

Sekaligus menyebabkan produktiviti harian mereka bertambah baik, prestasi kerja meningkat dan paling penting hubungan antara ahli keluarga juga bertambah erat.

Berdasarkan maklum balas pengguna Eskayvie Mindtropic di atas ni kita boleh lihat, ramai yang mengalami masalah sukar tidur atau tidak cukup tidur kerana mengalami tekanan, terlalu banyak berfikir, stres dan bermacam-macam lagi.

Apabila kita tidak rehat yang cukup kita akan mudah stres, cepat marah dan sentiasa berfikiran negatif.

Namun setelah mereka ini diperkenalkan dengan Eskayvie Mindtropic, mereka telah merasai perubahan seawal 3 hari di mana. Mereka mudah tidur, tidur lebih lena, minda rasa lapang dan rasa cergas serta ceria bila bangun pagi.

KELEBIHAN ESKAYVIE MINDTROPIC

Mindtropic diformulasi dan diperbuat daripada 100 peratus bahan semulajadi, tanpa gula tambahan, tanpa perasa dan pewarna tiruan.

Ia mengandungi rasa tropika yang enak dan turut mendapat pengiktirafan kilang oleh European Quality Award.

Dengan pengambilan Eskayvie Mindtropic secara konsisten, anda akan merasai serangan keresahan atau anxiety semakin berkurangan, mendapat tidur yang lebih lena, lebih mudah untuk fokus dan mengingat selain membuatkan badan lebih bertenaga serta mood lebih ceria.

Sehubungan itu, pentingnya pengambilan Eskayvie Mindtropic ini khususnya bagi anda yang mahu meningkatkan kesihatan minda dengan bahan semulajadi terbaik.

Ia turut bantu tangani pelbagai simptom berkaitan lemah ingatan, keresahan, kabut otak, kemurungan, sukar tidur dan lemah daya tumpuan. Eskayvie Mindtropic adalah jawapan kepada semua masalah ini.

Sekiranya anda mengambil berat tentang kesihatan tubuh, anda juga harus peka dengan kesihatan otak agar langkah awal dapat diambil bagi mencegah dan merawat sebelum kesihatan otak semakin merosot dan menjadi lebih serius.

BERMINAT NAK DAPATKAN ESKAYVIE MINDTROPIC?

Kepada yang berminat nak lebih tahu atau nak dapatkan Eskayvie Mindtropic ni, anda boleh klik pada laman web dan media sosial Eskayvie di bawah.

Jangan stres stres, hidup kita pasti akan lebih ceria.

Website : www.eskayvie.com 

Instagram : https://www.instagram.com/eskayviemalaysia_/ 

Facebook : https://www.facebook.com/eskayviemalaysiaofficialhq 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge