Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Carrie Mozzibuster Mencegah Lebih Baik Dari Merawat Buat Si Manja| Demam denggi dan Chikungunya merupala penyakit yang mudah tersebar melalui gigitan nyamuk Aedes. Penyebaran ini dapat dikurangkan sekiranya semua pihak bekerjasama dalam mencegah penyebaran dengan membasmi kawasan pembiakan nyamuk. Memastikan setiap langkah pencegahan nyamuk diamalkan.

Terdapat sesetengah individu mengambil ringan kerana beranggapan demam Denggi adalah penyakit yang dapat disembuhkan dan ada yang pernah terselamat. Hakikatnya penyakit ini dapat merebak menjadi demam denggi yang lebih parah atau demam denggi berdarah yang mampu membawa kepada situasi yang mengancam nyawa pesakit yang dihadapinya.

Ibu bapa perlu sedar bahawa denggi tidak dapat diramalkan dan satu-satunya cara adalah dengan melindungi keluarga daripada nyamuk sepanjang masa. Selaras dengan fakta dari WHO,perlindungan terhadap gigitan nyamuk adalah penting bagi mencegah penyakit yang berpunca darinya. KKM juga turut menyarankan penggunaan penghalau nyamuk agar kekal terhindar dari serangan nyamuk

 

Salah satu cara berkesan bagi memastikan agar nyamuk tidak mengganggu adalah dengan menggunakan penghalau nyamuk. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dan CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV Protection telah di uji agar dapat menghalau nyamuk sehingga 8 jam. Disamping itu, produk ini telah menjalani proses pembangunan produk yang teliti dan berdaftar dengan badan-badan pentadbiran iaitu Lembaga Racun dan Makhluk Perosak, Jabatan Pertanian dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan ia diuji dan diperakui agar ibu bapa kekal yakin bahawa produk ini mematuhi piawaian keselamatan produk.

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion boleh digunakan setiap hari bagi perlindungan dalam rumah . CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV pula dilengkapi dengan perlindungan sinaran matahari untuk jaminan di luar rumah dan diformulasi khas untuk kengunaan pada kulit kanak-kanak dan mempunyai sijil HALAL.

Ianya boleh didapati dalam pek mudah bersaiz 50 ml dan 100ml di mana-mana pasaraya terkemuka , pasaraya hyper dan farmasi di seluruh MalaysiaComments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge