BLACKBIXON CAFE DIBUKA SECARA RASMI, BEST KE?| Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Buat peminat kopi dengan pastri, ini salah satu cafe yang baru dibuka untuk anda lepak.

BLACKBIXON CAFE

BlackBixon2Go Sdn. Bhd. (“BB2GO”), anak syarikat Ni Hsin Group Berhad melancarkan BlackBixon Café & Restaurant. Berlokasi di rumah banglo 3 tingkat yang direka menarik dengan taman atas bumbung.

GRAFITI & POHON RIMBUN

Kafe dan restoran yang dihias menarik dengan grafiti dinding dan karya seni bertemakan BlackBixon.

Terletak di sepanjang jalan yang dibarisi pepohon rimbun di Jalan Inai, di luar Jalan Tun Razak. Dipenuhi dengan banglo-banglo lama yang berselang-seli dengan pejabat.

Kafe ini mempunyai keluasan keseluruhan 5,993 kaki persegi yang menduduki dua tingkat dan boleh memuatkan sehingga 200 orang.

Manakala taman atas bumbung membuka kepada pemandangan latar langit Kuala Lumpur yang menakjubkan.

HIDANGAN KLASIK

Kafe ini memenuhi keperluan keluarga serta pekerja pejabat yang mencari hidangan klasik Barat yang berkhasiat dan lazat.

Antaranya seperti roti dan pastri yang baru disediakan kepada pelbagai pilihan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Disertai dengan kopi dan minuman istimewa BlackBixon yang mesti dicuba.

KOPI ISTIMEWA BLACKBIXON

Kopi istimewa BlackBixon dibancuh daripada biji arabika premium. Dipilih khas dari ladang-ladang kopi yang terbaik di Rwanda dan Brazil.

PELANCARAN RASMI

Pelancaran rasmi itu dihadiri oleh Yang Berhormat Senator Dato’ Sri Ti Lian Ker, Timbalan Menteri Belia & Sukan, Malaysia.

“Berikutan perancangan bertahun-tahun, BlackBixon Café & Restaurant adalah kemuncak impian yang bermula dengan pengedaran minuman kopi yang sihat.

Varian tenaga, pemakanan dan asli – di bawah

KONSEP KAMI

Konsep café@home @office @anywhere membawa kepada pelanggan kami kemudahan menikmati secawan kopi sihat di mana-mana sahaja.

Kami mengambil langkah lebih jauh untuk menghidangkan kopi panas segar kepada mereka di lokasi yang sesuai di sekitar bandar.

MOTOSIKAL BARISTA BB2GO

Di situlah penunggang motosikal barista BB2GO kami bersinar, menyajikan kopi daripada BB Coffee Bikes kami.

Motorsikal elektrik (EV Bikes) yang kuasa baterinya juga digunakan untuk mengendalikan mesin kopi.

Ini menjadikan EV Bikes kami sebagai motorsikal kopi mudah alih serba lengkap yang hijau dan mampan alam sekitar.”

HIDANGAN ISTIMEWA & MINUMAN

“Hidangan istimewa dan minuman istimewa dicipta oleh chef dan barista kami sendiri. Antara hidangannya ialah Burger Lembu Sanggul Arang, Lamb Schnitzel.

Ada juga Pasta Ketam Cangkang Lembut Cili dan Dakwat Sotong Hitam Truffle Carbonara, manakala minuman istimewa termasuk Charcoal Latte dan Monokrom.

Kami akan mempunyai lebih banyak hidangan dan minuman yang lazat di masa akan datang semasa kami menubuhkan cawangan lain di Lembah Klang dan di seluruh negara.”

DEWAN KEMASYHURAN SUKAN BLACKBIXON

“Kami juga mengambil peluang ini untuk memperkenalkan Dewan Kemasyhuran Sukan BlackBixon.

Kami memberi penghormatan kepada ikon sukan Malaysia atas pencapaian dan sumbangan cemerlang mereka kepada negara kita.

Bersempena dengan Pembukaan Besar BlackBixon Café & Restaurant, kami juga memasukkan beberapa ikon sukan hebat kami ke dalam Dewan Kemasyhuran Sukan BlackBixon kami.

Mereka adalah Datuk Santokh Singh, Dato’ Minarwan Bin Datuk Haji Nawawi, Karamjit Singh, M. Kumaresan, Muhammad Roslin Hashim dan Muhammad Hafiz Hashim.”

JADI AHLI

“Untuk melayakkan diri sebagai ahli Dewan Kemasyhuran BlackBixon, calon mestilah telah dipilih mewakili Malaysia sebagai Olympian, Juara Dunia.

Bersara daripada sukan aktif dan telah menyumbang kepada pembangunan sukan di peringkat senior dalam sukan yang diiktiraf oleh Kementerian Belia & Sukan.”

WAKTU PEMBUKAAN

Waktu pembukaan BlackBixon Café & Restaurant adalah dari 08.00 pagi hingga 10.00 malam, 7 hari seminggu.

BlackBixon Café & Restaurant hanya menghidangkan daging halal di premisnya.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge