Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

A Meowchelin Feast Konsep Meowchelin Bersama Fancy Feast|FANCY FEAST (olehPURINA) telah menganjurkan acara A Meowchelin Feast di L’Espace untuk meraikan hubungan kasih sayang antara pemilik dan kucing kesayangan mereka dengan memperkenalkan konsep ‘Meowchelin.’

A Meowchelin Feast oleh FANCY FEAST diilhamkan oleh konsep makan dengan mewah dan ditawarkan kepada pemilik yang ingin berkongsi pengalaman yang mewah bersama haiwan-haiwan yang lain. Di A Meowchelin Feast , pemilik haiwan peliharaan dapat belajar bagaimana untuk menyusun makanan kucing yang estetika dan menyelerakan untuk meningkatkan pengalaman bersama kucing mereka, sama seperti yang disajikan oleh restoran Michelin.

“Ini adalah selaras dengan usaha FANCY FEAST dalam menyampaikan rasa yang lazat dan tekstur makanan yang tidak dapat dinafikan yang dibuat dengan kualiti tertinggi melalui rangkaian produknya. Konsep ini diilhamkan  oleh  perubahan  yang dapat  dilihat di  kalangan  pemilik  haiwan  peliharaan  dimana  kucing diterima dan dirawat sebagai sebahagian daripada keluarga. Pemilik kucing sentiasa mencari peluang baru untuk  memberi makanan  serta  rawatan terbaik, sama  seperti anak-anak  mereka,

“Kami  melihat  konsep Meowchelin  ini  sebagai  peluang  bagi  pemilik  kucing  untuk  mempamerkan kehebatan  dan  kreativiti  mereka  dalam  penyaduran pinggan FANCY  FEAST  yang  indah.  Kami  percaya bahawa A Meowchelin Feast – makanan  yang  dibuat  dengan  sempurna  adalah satu pendekatan  untuk  mencurah kucing  kami dengan  cinta.  Oleh  itu,  FANCY  FEAST  akan  memperkenalkan  cara  ideal  bagi  pemilik kucing untuk mempamerkan  betapa  mereka  sayang kucing  mereka  melalui  pertandingan  Meowchelin  pada  Julai ini. Ikuti laman Facebook PURINA untuk maklumat lanjut,”

-Lam  Pui  Yuee, Pegawai Eksekutif Perniagaan, PURINA Petcare, Nestlé PURINA Malaysia.

Bagi membawa konsep Meowchelin dalam kehidupan, Chef Nathalie Arbefeuille, chef terlatih peringkat antarabangsa  dan merupakan Ketua  Pegawai  Eksekutif  Nathalie  Gourmet  Studio mempraktikkan tip pantas bersama penonton tentang asas menguasai penyaduran makanan.

Setelah  selasai  demonstrasi,  FANCY  FEAST  juga  mengadakan  pertandingan  mini  untuk  penonton  cuba versi  mereka  sendiri yang berkonsepkan Meowchelin  FANCY  FEAST. 

Pertandingan ini  diadili  oleh  Chef Nathalie  Arbefeuille,  Hanis  Zalikha,  peminat  kucing  tempatan Johan  Eskandar dan  Lam  Pui  Yuee berdasarkan keseimbangan yang betul, penggunaan warna, penggunaan hiasan serta persembahan dan kreativiti  keseluruhan  produk.

Setiap  ahli  pasukan menerima baucar  Nathalie  Gourmet  Studio  bernilai RM100 sebagai anugerah. Pemilik kucing ini selalu berusaha untuk memanjakan kucing mereka.

Sebagai  tambahan  kepada  pengenalan  konsep  Meowchelin,  FANCY  FEAST  mengambil  kesempatan  ini untuk  meraikan  ulang tahun  ke-4  Bujibu  Chempel,  Duta  FANCY  FEAST  dan  kucing  selebriti  pertama Malaysia. 

Di samping itu, pemenang pertandingan “Win A Date with Bujibu” tahun lepas juga berpeluang untuk bergambar bersama Bujibu dan keluarganya.

Baca: Cara Memilih Makanan Kucing

“Bujibu merupakan pemakan selektif. Dietnya  terdiri terutamanya daripada ayam segar, yang pada masa itu merupakan sumber ketidaknyamanan, lebih-lebih lagi dengan kehidupan yang sibuk. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja kami menemui FANCY FEAST, ia adalah satu rahmat yang datang untuk makanan Bujibu. FASTY FEASTbukan sahaja memberi Bujibu makanan terbaik, malah ia juga memberi peluang kepada kami untuk meluangkan masa yang lebih berkualiti dengan Bujibu, dan kami percaya bahawa masa yang berkualiti adalah penting untuk mengekalkan hubungan cinta kita dengannya.

-Hanis Zalikha, pemilik Bujibu berkata,

“Difahamkan bahawa tidak semua kucing bernasib baik seperti Bujibu, FANCY FEAST selaras dengan usaha berterusannya untuk memacu kebajikan haiwan mengambil kesempatan ini untuk menderma 1,000 paket makanan kucing ke SPCA Selangor.

Sebagai pengiktirafan, FANCY FEAST sedia  untuk  menyokong  mereka  dengan  pelbagai  makanan  kucing  yang  lengkap  dan  seimbang,  iaitu FANCY  FEAST  Gourmet  Dry,  FANCY  FEAST  Inspirations,  FANCY  FEAST  Royale  dan  FANCY  FEAST  Broths, semuanya   dikenali   dengan   bahan-bahan   berkualiti   tinggi   dan menyenangkan.

  Kini   para   pemilik mempunyai  peluang  untuk  menggunakan  pelbagai  jenis  makanan  untuk  memasak  hidangan  estetika visual  untuk  meningkatkan  pengalaman  makan  kucing  mereka,  seperti mana FANCY  FEAST  percaya bahawa masa makan adalah saat yang penting untuk pemilik dan kucing mereka. FANCY  FEAST akan  mengadakan  kempen berkonsepkan Meowchelin  sepanjang  tahun.  Pemilik  kucing digalakkan  untuk mengawasi laman  Facebook Daerah  Binatang  PURINA,  Bujibu  dan  halaman  Instagram pencinta kucing lain untuk maklumat lanjut.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge