ZIVA MAGNOLYA DUET DENGAN RIZKY FEBIAN MEMANG BEST! Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Kenalkah anda dengan Rizky Febian? Bagaimana pula dengan Ziva Magnolya?

ZIVA MAGNOLYA

Sebelum menjadi finalis Indonesian Idol musim kesepuluh, Ziva pernah mengikuti beberapa acara pencarian bakat seperti Popstar dan I Can See Your Voice Indonesia.

Juga terkenal di media sosial kerana sering membuat  cover atau menyanyikan kembali lagu-lagu penyanyi terkenal. Impiannya untuk bertemu dengan idolanya tercapai di pusingan kesepuluh Indonesian Idol.

RIZKY FEBIAN – IDOLA

Penantian sudah berakhir! Akhirnya yang ditunggu-tunggu telah tiba. Idola Ziva Magnolya – Rizky Febian.

Kini si cantik dan berbakat Ziva Magnolya akhirnya dapat merealisasikan impiannya. Berduet bersama idola dalam single terbaru mereka “Terlukis Indah”.

Sebelum ini pernah berduet menyanyikan lagu “Berpisah Itu Mudah” dengan persembahan yang memukau. Sehingga akhirnya Ziva memasuki tiga acara pencarian bakat teratas.

TERLUKIS INDAH

Single ini, yang dilancarkan di bawah naungan Universal Music Indonesia. Karya yang paling dinantikan dari kolaborasi duet kedua-duanya.

Ini disebabkan, kedua-duanya sering bekerjasama untuk menyanyi secara langsung. Lagu ini yang digubah oleh Rizky Febian sendiri mempunyai susunan yang sangat merdu didengar.

Pop yang ceria menjadi asas kepada warna muzik yang ditampilkan dalam single “Terlukis Indah”.

TEMA PERCINTAAN


Single ini mengambil tema percintaan dengan menceritakan tentang cinta pada pandangan pertama. Kisah ringan yang lumrah berlaku dalam kehidupan cinta ramai orang.

Bermula dari pertemuan pertama, timbulnya perasaan suka, akhirnya bersama dalam satu perjalanan cinta. Sungguh ringkas cerita dan mesej dalam lirik lagu “Terlukis Indah”.

SENTUHAN R n B

Dengan sedikit sentuhan suasana R n ‘B serta susunan muzik yang groovy ditambah dengan kualiti vokal. Pastinya mereka berdua mampu menjadi senjata utama dari segi suara. Pakej yang lengkap dari sebuah karya yang hebat!

Sekadar maklumat tambahan, perjalanan karier Ziva Magnolya bermula apabila Rizky Febianmenemui bakatnya semasa uji bakat Indonesia Idol kesepuluh pada tahun 2019-2020.

Sekarang, dengarkan “Terlukis Indah” duet mereka berdua di semua platform digital penstriman muzik. Masukkan lagu ini ke dalam senarai playlist harian anda. Selamat mendengar, Zivellas!

Youtube Rizky Febian|

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge