Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

WeChat Pay Kini Boleh Guna di Kedai Mamak Melalui ‘Smart Order’|WeChat Pay, salah satu daripada penyelesaian pembayaran mudah alih yang paling popular, kini memacu era pembayaran digital di Malaysia dengan satu lagi penyelesaian yang inovatif, perkhidmatan ‘Smart Order’ yang pertama seumpamanya. Pesanan yang didigitalkan ini bertujuan untuk melancarkan serta memudahkan sesi melepak di restoran ‘mamak’ kegemaran para pengguna

Sejak ia diperkenalkan di Malaysia pada tahun 2018, WeChat Pay MY telah bertungkus-lumus untuk memberikan warga Malaysia suatu aplikasi yang sangat tertumpu kepada pengalaman pengguna.

Image 5 (1)

Sangat memahami dengan aa yang dingini oleh para pelanggan jadi ia memperkenalkan penyelesaian baru yang menggabungkan kemudahan, kemudahan penggunaan serta platform pembayaran dalam satu aplikasi akan memberikan para pengguna ketenangan minda serta kesesuaian dalam rutin harian mereka. Setelah mengetengahkan pelbagai penyelesaian perkhidmatan pembayaran yang berintegrasi dengan gaya hidup pengguna secara lancar, kini mengotakan janji itu dengan menghidupkan perkhidmatan ‘Smart Order’.

Smart Order adalah cara yang lebih praktikal serta mudah untuk restoran mamak melayani pelanggan mereka. Pelanggan boleh memesan makanan daripada menu dalam aplikasi dan membayarnya secara langsung dengan hujung jari mereka. Makanan itu kemudiannya akan dihidangkan oleh para pelayan, sekaligus memendekkan waktu pesanan dan meningkatkan kecekapan.

“Restoran Mamak di Malaysia sentiasa menjadi kawasan yang sesuai untuk gangguan tunai, dan melalui Smart Order, WeChat Pay MY berharap untuk menerajui dan menjadi perintis dalam meningkatkan pengalaman ‘mamak’ untuk pelanggan,”

-kata Jason Siew, Ketua Pegawai Eksekutif WeChat Pay MY.

Beliau menambah bahawa matlamatnya adalah untuk membolehkan pengguna mengelak daripada perlu menunggu pelayan, atau barisan panjang untuk makanan. Sebaliknya, pesanan dan pembayaran boleh dibuat menerusi aplikasinya tersendiri.

Ini akan secara berurutan memberi pengguna lebih banyak peluang untuk menggunakan applikasi ini  untuk transaksi pembayaran yang lebih mudah dan lebih lancar.

Seiring dengan  gaya hidup yang selesa dan bermanfaat bagi kedua-dua pengguna dan pedagangnya dan akan terus memanfaatkan pengalaman, teknologi, serta keupayaan platform pembayarannya untuk menawarkan pengguna satu pengalaman pembayaran mudah alih yang cemerlang bagi memudahkan kehidupan harian semua orang.

Perkhidmatan Smart Order akan tersedia di pedagang yang mengambil bahagian di sekitar Kuala Lumpur, Johor dan Pulau Pinang.

Untuk maklumat lanjut, layari

Facebook : http://www.facebook.com/WeChatPayMY.official/Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge