Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sam Nuhair Dengan Single RODA Genre Pop Sentuhan Hafiz Hamidun |Penyanyi wanita kecil molek bersuara lantang yang berasal dari Perak dan merupakan pemenang tempat keempat Akademi Fantasia musim ke-11 dan Artis Raku Terbaik, Syamila Nuhair Zainordi, 25, atau lebih dikenali dengan nama Sam Nuhair muncul dengan single terbaharu yang bakal mewarnai industri muzik tanahair. Walaupun sedang sibuk melanjutkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang muzik di Universiti Teknologi Mara, Sam masih sempat menghasilkan single ‘Roda’ ciptaan komposer terkenal negara, Hafiz Hamidun.

Penyanyi lagu ‘Kau Menjauh’ ini memulakan kerjaya sebagai penyanyi setelah berakhirnya Akademi Fantasia musim ke-11 tersebut dan kehebatan vokal yang ditonjolkan Sam dari minggu ke minggu hingga ke final sememangnya tidak dapat disangkal lagi. Perjalanan kerjaya sebagai anak seni sememangnya penuh dengan ranjau, pengalaman lalu sedikit sebanyak telah mendewasakan Sam dan beliau tidak patah semangat lalu bangkit dan terus melangkah kehadapan.

Single Sam Nuhair – RODA

“Syukur Alhamdulillah kerana masih diberikan kekuatan untuk terus berkarya di dalam industri muzik tanah air dan dengan bantuan daripada pihak pengurusan Joe PRC International membuatkan saya lebih yakin untuk mengatur langkah yang sewajarnya. Single ‘Roda’ ini mempunyai maksud yang tersendiri kerana setiap dari kita pernah mengalami masalah dalam kehidupan seperti percintaan contohnya dan adakalanya ia datang kembali ibarat ‘roda’ yang berputar.
Proses rakaman single ‘Roda’ mengambil masa selama sehari untuk disiapkan dan banyak pengalaman yang saya timba sewaktu bekerjasama dengan saudara Hafiz Hamidun kerana tunjuk ajar yang diberikan serta feel yang diperlukan dalam menyampaikan ‘Roda’ supaya kedengaran telus dan menusuk ke jiwa.
Saya juga sangat berterima kasih dengan kesudian saudara Hafiz Hamidun untuk menciptakan lagu ini khas buat saya dan tanpa bantuan daripada pihak pengurusan Joe PRC International ‘Roda’ tidak akan wujud. Harapan saya terhadap single terbaharu ini agar peminat saya di luar sana dan penggemar muzik amnya dapat menerimanya dan terus menyokong kerjaya saya sebagai penyanyi,”

kata Sam.

Lagu ‘Roda’ boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu ‘Roda’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube.Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge