Mempertingkatkan Program Latihan Profesional Didorong Pasaran untuk Pembelajaran Berterusan dan Kemajuan Kerjaya dengan Quarters Academy dan SIUC.

QUARTERS ACADEMY

Dengan sukacitanya mengumumkan pemeteraian Perjanjian Perkongsian (“Perkongsian”) dengan Spectrum International University College (“SIUC”), sebuah institusi akademik terkenal yang diuruskan oleh Spectrum Holdings (M) Sdn. Bhd. (“Spectrum Holdings”).

Perkongsian ini bertujuan untuk meningkatkan kualiti dan kebolehcapaian program latihan profesional dengan menggabungkan metodologi latihan inovatif Quarters Academy. Juga rangkaian industri yang luas dengan kepakaran akademik dan infrastruktur SIUC.

KERJASAMA KEDUA-DUA

Bakal mewujudkan rangka kerja untuk menyampaikan kursus yang dipacu pasaran yang memenuhi keperluan profesional yang berkembang dalam pelbagai bidang. Ia menekankan komitmen kedua-dua Quarters Academy dan SIUC untuk memupuk pembangunan profesional berterusan (CPD).

BAGI QUARTERS ACADEMY

Quarters Academy akan membangunkan, merekrut peserta, dan mengurus penyampaian program latihan profesional.

“Kami teruja untuk bekerjasama dengan SIUC untuk menyediakan program latihan profesional yang inovatif dan berkualiti tinggi. Kerjasama ini mencerminkan komitmen kami untuk melengkapkan individu dengan kemahiran yang diperlukan untuk berkembang maju dalam persekitaran kerja yang dinamik hari ini.”

-Encik Luis Tee, Pengarah Quarters Academy.

SIUC

Manakala SIUC akan memastikan kualiti, pematuhan dan pensijilan program ini.

“Bekerjasama dengan Quarters Academy sejajar dengan visi kami untuk menyediakan peluang pendidikan inklusif dan peringkat atasan. Kami yakin perkongsian ini akan memberi manfaat besar kepada pelajar kami dan komuniti yang lebih luas.”

-kongsi Encik Siva Sunasundram, Pengarah Eksekutif SIUC

PERKENALKAN SIJIL PROFESIONAL DALAM AMANAH & PENASIHAT FIDUSIARI

Pada majlis itu, diperkenalkan juga Sijil Profesional dalam Amanah & Penasihat Fidusiari. Satu kursus komprehensif yang direka untuk mendidik pelajar tentang amanah dan undang-undang fidusiari, peraturan dan amalan nasihat di Malaysia.

Kurikulum merangkumi topik penting seperti sejarah dan penciptaan amanah, jenis amanah, perancangan harta pusaka, tugas fidusiari, percukaian dan amanah Islam.

CHPS GM CONSULTANCY & ACADEMIC SDN BHD

Turut hadir pada majlis tersebut ialah CHPS GM Consultancy & Academic Sdn. Bhd. (“CHPS GM”). CHPS GM ialah penyedia program kesihatan dan gaya hidup terkenal yang tertumpu pada pengurusan modal insan dan penjagaan kesihatan pencegahan.

Melalui perkongsian strategik dengan syarikat bersekutu tempatan dan antarabangsa. Termasuk SIUC, CHPS GM menyampaikan perkhidmatan perundingan dan latihan berkualiti tinggi yang menangani keperluan tenaga kerja yang berkembang hari ini.

“Perkongsian ini menekankan dedikasi kami untuk memupuk pertumbuhan profesional dan menyampaikan penyelesaian nilai tambah dalam pembangunan modal insan. Bersama SIUC, kami berhasrat untuk meningkatkan tahap kecemerlangan pendidikan dan perkaitan industri.”

-tambah Dr. Ben Prakasan, Pengasas dan Pengarah Urusan CHPS GM

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge