Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kasut Ku Kusut Penuh Dengan Gelak Tawa Tentang Sepasang Kasut |Filem yang ke 99 dan terakhir buat 2014 dari Metrowealth (MIG). Ianya sebuah filem bergenre komedi dan arahan Pierre Andre. Kasut Ku Kusut di lakonkan oleh Shaheizy Sam dan Atikah Suhaime (pelakon dari Singapura).Pelakon-pelakon seperti  Along Eyzendy, Pablo Amirul, Epy Kodiang, Kamarool Haji Yusoff dan Khatijah Tan turut sama membintanginya dan lokasi utama filem kali ini ialah di Kampar, Perak

 

10

11

Kasut Ku Kusut mengisahkan tentang Manap (Shaheizy Sam) telah berjaya memiliki kasut yang diimpikannya selama ini. Manap telah memakai kasut barunya ke kenduri kahwin bekas kekasihnya tetapi telah dicuri apabila Manap naik ke atas rumah untuk menemui pengantin. Manap berusaha mencari kasut barunya yang hilang dan mendapati kasut tersebut dipakai oleh Markos (Pablo Amirul), ketua kumpulan jenayah Father Dragon (Kamarool Haji Yusoff).

16Pada hari yang sama, Markos sedang memburu Suzi (Atikah Suhaime) yang telah terlepas dari genggamannya. Dengan bantuan Hamid (Along Eyzendy) yang merupakan sahabat baik Manap, Manap mengejar Markos tetapi mereka hanya berjaya menyelamatkan Suzi, bukan kasut baru Manap. Disebabkan Suzi terlepas semula, Markos telah menculik ibu Manap (Khatijah Tan) untuk dijadikan tebusan dan kawan-kawan Manap turut dipukul.

12

Siapa yang sebenarnya mencuri kasut Manap?

Apa yang terjadi kepada ibu Manap?

Adakah kawan-kawan Manap yang dipukul semuanya selamat?

Markos dan Father Dragon, apakah kesudahannya?

Saksikan Kasut Ku Kusut di pawagam mulai , 18 Disember 2014.

14

Trailer :

#kitepunye #kitepunyedotcom #mig #kasutkukusut

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge