KONSERT JUBLI EMAS HETTY KOES ENDANG PASTI BEST! |Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Penganjur janji berikan yang terbaik untuk konsert istimewa itu.

HETTY KOES ENDANG

Siapa sangka, bermula dari perbuatan santai akhirnya impian penyanyi lagenda dari Indonesia, Hetty Koes Endang. Bakal mengadakan konsert di Malaysia sempena 50 tahun pembabitannya dalam bidang seni bakal menjadi kenyataan.

KONSERT JUBLI EMAS HETTY KOES ENDANG

Dibawakan khas oleh Mahajaya Empire Sdn Bhd, Konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang ini bakal berlangsung pada 27 Ogos 2022. Lokasi pilihan Manhattan Ballroom, Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. 

Perancangan konsert itu dibuat secara spontan selepas penyanyi tersohor itu meluahkan hasrat untuk mengadakan konsert di Malaysia. 

“Kebetulan kami memang sudah lama bersahabat baik. Dalam satu pertemuan dengan Hetty, dia ada menyatakan hasrat untuk mengadakan konsert khas. Dah lima dekad pembabitannya dalam bidang muzik. 

“Tertarik dengan impian yang diluahkannya itu, kami pun mengadakan perbincangan. Hingga akhirnya tercetuslah idea untuk menganjurkan konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang ini,” 

-kata Ketua Pegawai Eksekutif Mahajaya Empire Sdn Bhd, Abdul Kadir Ibrahim

KONGSI ABDUL KADIR

Portfolio cemerlang yang dimiliki Hetty Koes Endang menyebabkan mereka tidak mahu melepaskan peluang kcemasan itu. 

“Semua orang tahu Hetty bukannya penyanyi sembarangan. Namanya cukup gah bukan sahaja di Indonesia malah turut dikenali di peringkat serantau. 

“Selain memiliki suara emas, baru-baru ini juga dia menerima penghargaan. Menjadi penyanyi yang sudah merakamkan album terbanyak di Indonesia sebanyak 150 buah album. 

“Pada usia sekarang, dia masih mampu menyanyi dengan baik. Tiada siapa mampu menidakkan kredibiliti yang ada padanya. 

“Dia juga mempunyai aura tersendiri dan paling penting, sepanjang pembabitannya dalam bidang sem, rekodnya sangat bersih,” ujamya.

BERAPA LAGU BAKAL DIDENDANGKAN?

Pada persembahan berkonsepkan makan malam itu, Hetty atau lebih akrab disapa Bunda bakal menyanyikan sebanyak 15 buah lagu.

“Sepanjang dua jam beraksi, Hetty akan mendendangkan 15 buah lagu yang pernah hits. Antaranya Kasih, Berdiri Bulu Romaku, Tak Ingin Sendiri dan banyak lagi.

“Kami juga percaya gandingannya bersama Dato’ Ramli MS yang bertindak sebagai pengarah muzik untuk konsert ini pasti akan menjadikan konsert itu luar biasa.

“Kami memlih konsep makan malam kerana kami mahu menjadikan konsert itu lebth santai sambil menikmati makan malam, .

Penonton akan menjadikan untaian lagu yang dialunkan Hetty itu sebagai halwa telinga dan membolebkan mereka untuk menyanyi betsama-sama,” 

-ungkapnya.

JANJI SEPERTI KONSERT TARAF LIMA BINTANG

Meskipun diadakan di dewan hotel namun penganjur menjanjikan konsert itu setaraf dengan konsert yang dibuat di ruang terbuka.

 “Bila kita bawa penyanyi bertaraf lima bintang, penganjurannya juga pasti bertaraf lima bintang.

Justeru dari segi teknikal, kami menjanjikan sistem bunyi yang berkualiti bagi memastikan penonton mendapat kepuasan maksimum ketika menyaksikan konsert itu nanti.

“Oleh itu, peminat Hetty jangan lepaskan peluang. Tiket sudah pun dijual. Rugi kalau anda semua tidak menontonnya,” 

-kata Abdul Kadir. Layari

Website | 012 466 7299 Mia, 012 9858809 Kadir 019 2299717 Fandy

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge