ITSU 360 CARE U KONSERT MAYA SECARA LANGSUNG 360-DARJAH

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

ITSU 360 CARE U – KONSERT MAYA SECARA LANGSUNG 360-DARJAH| ITSU 360 CARE U apa tu ? Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) rata-rata konsert dibatalkan atau di tunda. Alternatif lain untuk menghiburkan para peminat dengan mengadakan konsert secara virtual atau konsert maya,

ITSU 360 CARE U

Konsert maya secara langsung 360-darjah ITSU 360 Care U bakal distrim secara langsung dari Mega Star Arena. Pada jam 8 malam bertarikh 20 Februari 2021.

Konsert yang dipersembahkan oleh ITSU ini diuruskan oleh Amazing Creative Group. Disokong oleh Star Planet dandijayakan oleh HK ATV juga Bigo Live sebagai rakan pengstriman.

Konsert ini bakal dihiburkan oleh artis tempatan terkenal iaitu Ella Aminuddin, Sufian Suhaimi, Aiman Tino, Naim Daniel, Ernie Zakri, Ariff Bahran, Dolla dan Syamel.

Pengumuman konsert ini telah dilaksanakan secara maya menerusi laman Facebook ITSU WORLD pada hari Selasa, 9 Februari 2021.

360-DARJAH

Kelainan di konsert maya ini adalah menggunakan kamera 360-darjah yang unik. Buat pertama kali diperkenalkan di Malaysia berbekalkan hasrat untuk menghiburkan orang ramai di kala pandemik Covid-19.

Anda boleh menonton konsert secara langsung ini menerusi laman YouTube ITSU MY. Boleh juga layari di Facebook ITSU WORLD, Facebook ITSU Indonesia, Facebook Amazing Creative Group, Facebook HK ATV, Facebook Star Planet dan juga Bigo Live App.

Namun begitu, efek kamera 360-darjah hanya boleh dinikmati di laman YouTube ITSU MY sahaja.

Sebab Utama

Tujuan utama inisiatif ini adalah untuk mengumpul dana. Dana ini untuk membantu para pejuang barisan hadapan yang terkesan teruk dengan situasi pandemik ini. Jumlah yang disasarkan adalah sebanyak RM500,000.

Orang ramai boleh menderma dengan mengimbas kod QR Touch n Go ewallet yang akan dipaparkan semasa siaran langsung konsert tersebut. Konsert ini diharap dapat menggalakkan orang ramai kekal tinggal di rumah untuk memutuskan rantaikan jangkitan Covid-19.

,”Konsert maya secara langsung ITSU 360 Care U adalah kombinasi pelancaran kempen baharu ITSU 360 dan konsert amal. Ia boleh disaksikan dengan percuma oleh semua.

Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan perasaan prihatin dan penyayang di kalangan rakyat Malaysia. Terutamanya untuk pejuang barisan hadapan. Disini ITSU 360 Care U melambangkan perasaan prihatin dan penyayang yang menyeluruh dalam 360 darjah.”

-kata En. Deric Mun Hoong Kit, Pengarah Jualan Serantau dan Ahli Lembaga Pengarah Syarikat ITSU

Standing In The Eyes Of The World

Standing In The Eyes Of The World bakal didendangkan oleh penyanyi asalnya, ratu rock Malaysia, Ella. Lagu yang sebelum ini pernah menjadi siulan dan popular sewaktu Sukan Komanwel.

Ianya telah digubah oleh Datuk Wah Idris, graduan Berklee College of Music, Boston. Manakala lirik ditulis oleh Datuk Habsah Hassan. Ia telah dirakamkan oleh Ella bagi Temasya Sukan Komanwel 1998.

Lagu ini dipilih kerana muzik adalah bahasa universal yang boleh menyatukan kita bersama. Dengan lirik lagu yang bertemakan pengorbanan, kecekalan, ketabahan, harapan dan impian.

Pihak ITSU berharap dapat menyemarakkan lagi semangat orang ramai dan juga pejuang barisan hadapan. Moga barisan hadapan kekal tabah untuk mengharung tempoh yang mencabar ini.

Menyumbang Sambil Menonton

“Kami merasa bangga kerana dapat menjemput penyanyi asal lagu iaitu Ella untuk menyanyikan semula lagu di konsert ini. Bukan menyanyi seorang diri tetapu bersama tujuh penyanyi muda bagi meniupkan semangat yang optimistik kepada semua penonton nanti.

Dalam masa yang sama, kami ingin menghargai semua pejuang barisan hadapan yang sedang bertungkus-lumus untuk menangani situasi pandamik ini.

Kami berharap dapat mengumpulkan dana semasa konsert diadakan dan 100% hasil sumbangan orang ramai bakal didermakan kepada pejuang barisan hadapan,

-tambah En. Deric Mun Hoong Kit.

Orang ramai dialu-alukan untuk menyaksikan konsert “ITSU 360 Care U” sambil menyumbang kepada dana bantuan pejuang barisan hadapan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman-laman

Facebook ITSU World| ITSU Indonesia |

1 thought on “ITSU 360 CARE U KONSERT MAYA SECARA LANGSUNG 360-DARJAH”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Scroll to Top