Dapatkan LEGO® Lunar New Year Di Mid Valley Sekarang!
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Dapatkan LEGO® Lunar New Year Di Mid Valley Sekarang!  Anda peminat LEGO? Kalau ye maksudnya kita geng sebab kita pun minat sangat dengan LEGO. Si anak teruna kalau dapat LEGO secara automatik bertukar jadi ”engineer” sebab ada saja ciptaan dia yang takkan kita sendiri tepikir. Ambil sana sikit sini sikit terus jadi apa yang difikirkan ,

LEGO® Malaysia melancarkan set bertemakan Tahun Baru Cina, LEGO® Lunar New Year (LNY) ke dalam pasaran Asia Pasifik akan menyambut kedatangan Tahun Baru Cina dengan penuh gilang-gemilang menerusi Acara LEGO® Lunar New Year! Acara tersebut yang akan diadakan di Mid Valley Megamall dan The Mall, Mid Valley Southkey di Johor Bahru mulai 5 Januari hingga 2 Februari 2020, merupakan acara sambutan besar-besaran Tahun Baru Cina yang pertama seumpamanya oleh LEGO® di Malaysia.

Diadakan di bahagian Centre Court Mid Valley Megamall dan The Mall, Mid Valley Southkey, acara ini menawarkan pelbagai aktiviti membina LEGO® serta tarikan yang pasti menggembirakan para pengunjung tanpa mengira peringkat umur. Antara aktiviti yang disediakan ialah:

Selain aktiviti membina yang menyeronokkan, LEGO® turut menawarkan promosi eksklusif sempena acara sambutan ini. Pada hari pertama, para pengunjung terawal membeli kedua-dua set LNY baru akan menerima baucar LEGO® bernilai RM28 dan tiga item hadiah dengan pembelian (GWP) edisi terhad (LEGO® Angpow, LEGO® Traditional Drum & LEGO® Candy Box). Mereka yang berbelanja minimum RM238 ke atas sebarang pembelian (tidak termasuk set LNY), boleh memilih salah satu daripada tiga item GWP edisi terhad (set LEGO® Traditional Drum, LEGO® Candy Box atau LEGO® Year of the Rat). Kedua-dua set GWP LEGO® Drum dan LEGO® Candy Box hanya boleh didapati secara eksklusif di Malaysia semasa acara sambutan di Mid Valley Megamall dan The Mall, Mid Valley Southkey.

Promosi ini tidak hanya terdapat di tapak acara sahaja kerana para pelanggan boleh menebus GWP edisi terhad LEGO® Peach Flower Pot dengan setiap perbelanjaan minimum RM1,500 dalam satu resit di mana-mana gedung istimewa kami (RM1,300 dengan Kad Kredit HSBC Malaysia). Tawaran ini terhad untuk satu penebusan bagi setiap pelanggan sehari dan penebusan harian hanya untuk 70 pelanggan sehari di Mid Valley Megamall dan 60 pelanggan sehari di The Mall, Mid Valley Southkey.

Para pelanggan juga boleh menebus angpau bercorak tarian singa LEGO® dengan perbelanjaan minimum RM300 dalam satu resit di mana-mana gedung istimewa kami (RM200 dengan Kad Kredit HSBC Malaysia). Kaunter penebusan bagi kedua-dua pusat membeli-belah berkenaan terletak di bahagian Centre Court, Tingat Bawah Utama. Kedua-dua promosi tersebut hanya boleh didapati di Mid Valley Megamall dan The Mall, Mid Valley Southkey.

Para pengunjung Acara LEGO® Lunar New Year juga boleh menikmati pelbagai tarikan yang sangat sesuai untuk dimuat naik ke dalam Instagram seperti LEGO® Entrance Arch, 12 patung Zodiac Minifigure bersaiz sebenar (termasuk keterangan bagi setiap lambang zodiak berkenaan) dan Lion Dance Jump Stage (patung LEGO® Lion Dance bersaiz sebenar). Selain daripada itu terdapat juga beberapa LEGO® Diorama yang dibina oleh kumpulan Adult Fans of LEGO® (AFOL) yang sangat berbakat.

Sebagai bonus, para pengunjung Acara LEGO® Lunar New Year berpeluang memenangi baucar LEGO® bernilai RM10 setiap hari, terhad kepada 50 pengunjung terawal setiap hari. Mereka hanya perlu mengambil gambar dengan mana-mana patung LEGO® yang dipamerkan di acara tersebut dan memuat naik gambar berkenaan ke dalam Facebook atau Instagram mereka. Jangan lupa gunakan #LEGOCNY2020 dalam hantaran anda dan tunjukkan kepada petugas acara untuk menebus baucar anda.

Set bertemakan Tahun Baru Cina 2020 LEGO® & promosi di gedung

Set bertemakan Tahun Baru Cina yang terbaru ialah LEGO® Lion Dance (80104) dan LEGO® Chinese New Year Temple Fair (80105). Set terbaru ini adalah susulan daripada set 2019 iaitu LEGO® Dragon Dance dan LEGO® Chinese New Year’s Eve Dinner. Ia merupakan produk pertama LEGO® yang dicipta khusus bagi meraikan perayaan ini dan habis dijual di dalam talian, serta di semua kedai dan gedung LEGO® yang mengambil bahagian.

Set LEGO® Lion Dance menggambarkan suasana Pesta Musim Bunga  yang disukai ramai dan pastinya mampu menggamit memori indah yang berkaitan dengan pesta tradisional ini. Set berkenaan menampilkan 5 patung singa kecil yang dihias indah dan satu pentas pemain genderang dengan fungsi gendang yang unik. Ia turut didatangkan dengan pintu gerbang tokong yang dihiasi jubin LEGO® bercorak tradisional.

Set ini didatangkan dengan lapan patung mini termasuk penari singa dan lelaki memakai kostum tikus sebagai menandakan Tahun Tikus. Elemen aksesori tambahan seperti skrol ‘ucapan selamat’ merah, orb merah, kubis, berus kaligrafi dan mercun roket turut disertakan bagi membolehkan ia digayakan dalam pelbagai bentuk. Set ini boleh didapati pada harga RM349.90.

Set LEGO® Chinese New Year Temple Fair merakamkan suasana meriah yang sering kelihatan di sekitar pekan serta bandar di seluruh China semasa Tahun Baru Cina. Set ini didatangkan dengan gerai-gerai yang menjual beraneka barangan asli, berwarna-warni versi LEGO® yang boleh anda dapati di sesebuah Pesta Tokong. Semuanya dihasilkan semula dalam bentuk LEGO® daripada hidangan barbeku hinggalah kepada gula-gula, permainan, pasu serta doh.

Set ini turut didatangkan dengan 14 patung mini dan boleh didapati pada harga RM499.90. Peminat LEGO® yang teliti pasti akan menyedari kemunculan ahli keluarga daripada set LEGO® Chinese New Year’s Eve Dinner tahun lalu, bagi meneruskan kisah sambutan Pesta Musim Bunga mereka.

Untuk kempen LNY 2020, LEGO® menawarkan dua promosi menarik di gedung. Dengan pembelian minimum RM68 mana-mana set permainan LEGO®, pelanggan boleh menebus paket Angpau Tahun Baru Cina 2020. Mereka yang berbelanja minimum RM238 (tidak termasuk set LNY) boleh menebus set edisi terhad LEGO® Year of the Rat.

Kedua-dua set LEGO® Lunar New Year yang baru telah dilancarkan ke  pasaran China dan Asia Pasifik pada 26 Disember 2019 dan boleh didapati di semua gedung LEGO®, Toys “R” Us dan kedai-kedai yang mengambil bahagian.

Kunjungi LEGO® Malaysia atau LEGO® Malaysia Facebook untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai set LEGO® Lunar New Year, Acara LEGO® Lunar New Year serta tawaran dan promosi mereka yang terkini.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post