Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

BlackPink 2019 World Tour In Kuala Lumpur Memukau 16,000 Peminat|Anda masih ingat lagi artis kpop yang berkolaborasi bersama Shopee sewaktu jualan 12.12.18. Antara lagu yang menjadi siulan adalah  Ddu-Du Ddu-Du

Informasi tentang BlackPink buat anda yang belum mengenali lagi .BlackPink mempunyai empat ahli gadis yang menawan serta terpesona iaitu Jennie, Rosé, Lisa dan Jisoo. BlackPink mungkin hanya mengeluarkan debutnya kurang dari tiga tahun lalu, tapi mereka muncul sekali lagi sebagai kumpulan gadis K-Pop yang paling popular di peringkat global sehingga kini.

Dianggarkan 16,000 penonton yang meminati BlackPink telah hadir ke konsert anjuran MacpiePRO untuk dua hari berturut yang diadakan di Stadium Malawati Shah Alam, Malaysia. Pada mulanya BlackPink 2019 World Tour [In Your Area] Kuala Lumpur, yang dianjurkan oleh MacPiePro, dimaksudkan untuk melakukan konsert satu malam sahaja.

Walau bagaimanapun, disebabkan permintaan yang memberangsangkan, pertunjukan kedua telah ditambah. Yang dimana konsert pada hari kedua juga turut mendapat sambutan hangat seramai 8,000 peminat. Mereka telah menjadikan konsert BlackPink pada 23 dan 24 Februari yang lalu di Stadium Malawati, Shah Alam  dapat mengumpul 16,000 peminat BlackPink yang dikenali sebagai Blinks berkumpul bersama – sama untuk menikmati konsert tersebut

Walaupun ada jarak diantara BlackPink dan peminat tetapi masing-masing teruja kerana masih dapat duduk sebumbung bersama dengan kecemerlangan astris kegemaran mereka yang mempesona dan keperibadian yang menawan serta comel.

Jennie, Rosé, Lisa dan Jisoo membuka persembahan dengan Ddu-Du Ddu-Du, puncak carta fenomena yang menyebabkan orang ramai bergetar ketika mereka menjerit, dan menyanyi bersama-sama dengan gadis-gadis itu. Juga popular di kalangan peminat-peminat BlackPink, yang memanggil diri mereka sebagai Blinks, adalah Jennie yang tepat menamakan lagu solo, Solo, yang terus meningkatkan status kumpulan itu kepada bintang dunia.
Senarai set juga termasuk trek lain yang sangat disukai pakaian seperti Boombayah, Whistle, Playing With Fire dan As If It’s Your Last. Selain itu, BlackPink juga menyanyikan Kiss And Make Up, kolaborasi dengan penyanyi-penulis lagu Inggeris iaitu Dua Lipa, dan sampul rekan kumpulan K-Pop Wonder Girls ‘hit So Hot.

Seterusnya, BlackPink telah bersedia untuk tampil di festival muzik dan seni tahunan terkenal Coachella, serta menjejakkan kaki ke Amerika Utara dan Eropah dalam lawatan pertamanya, pada bulan April.
“Ia adalah kali pertama kami di Malaysia dan kami berasa sangat menyambut bahawa kami ingin kembali,”
kata Jennie kepada orang ramai yang menjerit.
“Kami telah bertemu dengan banyak Blinks yang menakjubkan (dalam lawatan ini) yang telah memberi kami sokongan, dan kami hanya ingin mengucapkan terima kasih,”
kata Rosé.
“Kamu bagus!”
Jisoo menambah cheekily, banyak penghargaan orang ramai.
Konsert BlackPink 2019 World Tour (In Your Area) di Malaysia telah disampaikan oleh Kia Motors.
Kredit gambar konsert: YG Entertainment1 Comment

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge