Terbaru Kebakaran Hotel di Mekkah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Terbaru Kebakaran Hotel di Mekkah Selepas Kren Tumbang | Ya Allah , kejadian selepas kejadian berlaku di Tanah Suci . Tiada siapa dapat menyangka yang kejadian ini bakal berlaku sekali lagi dimana membabitkan kebakaran pula. Belum lagi reda dengan kren tumbang di Masjidil Haram dan terbaru dikejutkan pula dengan kebakaran hotel di mana kebanyakkanya jemaah haji menginap untuk menunaikan haji.

Kebakaran hotel di Mekkah antara tempat penginapan buat para tetamu yang bakal menunaikan haji di Tanah Suci Mekkah.  Dengar kata kebakaran hotel ini terjadi akibat kelalaian seorang jemaah Indonesia yang memasak nasik dengan menggunakan periuk nasi sebelum meninggalkannya di bilik . Memasak di dalam bilik hotel dan terlupa untuk menutupnya. Adakah ianya satu kebetulan ? Kita hanya mampu merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya. Ujian demi ujian untguk melihat sama ada kita dapat menerima dan melaluinya dengan tabah dan sabar. Setiap mereka yang di uji Allah tahu mereka mampu menerimanya.


1

Kebakaran Hotel di Mekkah ini mungkin juga sebagai pembuka mata dimana apa apa boleh berlaku dimana-mana sahaja. Alhamdulilah , Buat masa ini, Tabung Haji mengesahkan tiada Jemaah haji Malaysia terlibat. Marilah kita doakan untuk semua para jemaah di sana dalam keadaan sihat dan dipermudahkan perjalanan menunaikan haji mereka

#kitepunye #kitepunyedotcom #haji 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge