Hanya Dengan Klik di Aplikasi Happy Fresh Bakal Merubah Segalanya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hanya Dengan Klik di Aplikasi Happy Fresh Bakal Merubah Segalanya. Percaya ke tidak jom sambung baca

Pernahkah selepas 1-2 jam membeli & apabila pulang ke rumah ada lagi barang yang terlupa untuk dibeli?

Pernahkah beratur panjang semata-mata nak beli 1 bahan saja yang tertinggal sewaktu membeli awal tadi?

Sempat ke nak membeli bahan untuk di masak dan segar lagi ke apabila membelinya di waktu petang?

Beginilah jika seorang yang berkerja dan dalam masa yang sama perlu menguruskan keperluan di rumah semestinya MASA bakal menjadi persoalan. Masa jika diberikan 24 jam atau 36 jam sekali pun tidak semestinya masih mencukupi. Bagi KP, masa amat penting bagi diri KP kerana dari pagi selepas menghantar kids ke sekolah terus ke pejabat dan kemudian balik pick up kids, memasak, membersih belum lagi kira update blog ,join event dan sebagainya.

17

Perkara biasa yang selalu terjadi pada KP apabila setiap petang memikirkan apa yang ingin dimasak? Apabila menu sudah ada, perlu difikirkan bahan-bahan yang ada di rumah tu cukup ke tak? Kalau tak cukup perlu ke kedai untuk membelinya. Bagaimana jika dah hampir waktu petang, kesegaran bahan tersebut? Belum lagi dikira perlu mencari parking mahupun beratur hanya ingin membeli 1-2 barang yang tidak mencukupi

27

Baru-baru ini KP dijemput untuk menghadiri “Happy Fresh Family Day” dan berkenalan dengan Mr Opal Wu – Managing Director of Happy Fresh. Beliau memberi sedikit informasi tentang aplikasi Happy Fresh. Nak tahu apa jom sambung baca

28

Sedikit informasi tentang Aplikasi Happy Fresh 

Aplikasi Happy Fresh membantu para pelanggan untuk memesan barangan runcit dari pasar raya tempatan dan kedai secara online. Kemudian barang yang dipesan dihantar ke alamat yang dipinta dalam masa satu jam. Buat masa ini ianya hanya beroperasi di sekitar Kuala Lumpur dan Petaling Jaya sahaja. Apa yang menarik ialah memesan barangan runcit harian melalui aplikasi ini dengan “klik”sahaja. Aplikasi ini boleh didapat pada iOS dan Android dan memberi peluang untuk memilih barangan yang diingini dari 40,000 barangan. Ianya telah ditubuhkan sejak tahun 2014 .

10

80% wanita suka membeli barangan melalui online dan Aplikasi Happy Fresh bakal membantu dalam kehidupan seharian. Ianya adalah medan untuk para pengguna seperti

  • ibu yang berkerja,
  • anak-anak bujang yang inginkan cara mudah dan cepat membeli bahan yang diperlukan
  • suri rumah yang tidak dapat untuk keluar atas sebab sibuk menjaga atau melayan anak kecil

dimana hanya dengan klik sahaja segala barang yang dipinta akan sampai didepan rumah dan boleh dibeli secara tunai mahupun kad kredit. Apakah perbezaan antara aplikasi Happy Fresh dengan yang lain ialah dapat menjimatkan masa, memberi kesenangan pada hidup ( siapa yang tak nak) dan juga memberi peluang untuk memilih makanan yang betul dan berkhasiat.

Antara sebab kenapa KP rekomenkan aplikasi Happy Fresh

151 Hour delivery & Other time slot – Barang yang di pesan akan sampai dalam tempoh satu jam ataupun anda boleh memilih masa untuk penghantaran
14Trained Personal Shopper – Setiap barang yang dipesan, bakal di beli oleh “personal shopper” dimana “training” di berikan untuk memastikan barangan yang dibeli bagi pihak yang memesan adalah berkualiti, segar dan juga yang asli.

12Returns at the Door – Apabila barang yang dipesan sampai di pintu, anda berhak untuk “check” dahulu dan andai kata ada yang tidak memuaskan hati seperti contoh tin kemek, bolehlah sahaja dipulangkan balik dan harga yang ditolak akan di kira pada masa yang sama.

Pay with cash / credit card – Sewaktu membuat pesanan akan ditanya inginkan pembayaran tunai mahupun kad kredit. Tunai sewaktu barang sampai dan puas hati bolehlah membuat pembayaran. Kad kredit pula, jumlah yang perlu di bayar akan tertera selepas submit. Jika tiada pulangan barang, cuma perlu sign sahaja dan selesai

Bagaimana ingin membuat pembelian melalui aplikasi Happy Fresh

22

  • pilih kedai yang berhampiran dengan lokasi anda
  • pilihlah barang apa yang ingin di beli – add ke “cart”
  • selesai membuat pembelian “Checkout Now”
    21
  • Pilih masa untuk penghantaran
  • Pilih cara pembayaran- tunai atau kad kredit

Tunggu ye nanti pesanan akan sampai di pintu depan alamat yang di beri.

20

Yeayy.. pesanan dah sampai . Check dulu sebelum buat pembayaran. Puas hati dengan barang yang di pesan jangan lupa bayar tau. Terima kasih abang kerana hantarkan pesanan yang dibuat tadi.4Nak buat pembelian, nak tahu juga kedai mana atau supermarket mana yang turut sama ambil bahagian. Ini adalah di antaranya dan bakal bertambah lagi di masa hadapan. Tak sabar nak cuba membuat pesanan melalui aplikasi Happy Fresh.
11Macamana setakat ini, ada tak rasa nak klik dan login sekarang ke Happy Fresh website. KP ni dah gatal jari nak klik klik untuk membuat pembelian . Apa pun terima kasih sekali lagi di ucapkan buat team Happy Fresh atas jemputan dan penerangan tentang kebaikan menggunakan Happy Fresh.
1 Dengar cerita ada Happy Recipe coming soon tak lama lagi,apa pun mesti happy punya bila tahu kebaikan tentang Happy Recipe nie.

6

 

Oklah nak sambung shopping dan nak jumpa driver Happy Fresh menanti dengan penuh senyuman.

#kitepunye #kitepunyedotcom #happyfresh #aplikasihappyfresh

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge