Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Elmina Lakeside Concert Di Elmina Central Park 19 Jan 2019 |Buat julung kalinya konsert di tasik iaitu Elmina Lakeside Concert’ bakal berlangsung pada 19 Januari 2019 di Elmina Central Park, terletak di kawasan Bandar Elmina (City of Elmina) yang memenangi anugerah bandar di Shah Alam.

Elmina Lakeside Concert yang diadakan secara percuma kepada orang ramai itu dibawa secara eksklusif oleh Sime Darby Property dan dianjurkan oleh Universal Music Malaysia.

Sewaktu majlis sidang akhbar yang diadakan pada November lalu, diumumkan bahawa penyanyi Shane Filan, vokalis utama kumpulan Westlife dan penyanyi serta pelakon jelita Malaysia, Fazura akan menghibur para penonton.

Namewee -Elmina Lakeside Concert

Untuk memeriahkan konsert tersebut, seorang lagi bintang sensasi tanah air akan turut serta iaitu pembikin filem dan pemuzik terkenal Namewee.

Namewee yang popular dalam media sosial itu dikenali kerana berjaya membuat beberapa kolaborasi lagu dengan artis daripada beberapa buah negara.

Beliau amat dikenali kerana sering tampil dengan gaya yang tidak konvensional dari segi muzik dan filem yang dihasilkan sehinggakan Namewee tercalon dan menerima beberapa anugerah di tanah air dan peringkat antarabangsa.

Shane Filan – Elmina Lakeside Concert

Penyanyi terkenal antarabangsa, Shane Filan yang sebelum ini popular melalui kumpulan pop Westlife.

Beliau yang meneruskan perjalanan muziknya sebagai penyanyi solo selepas kumpulan itu dibubarkan dijangka akan mempersembahkan koleksi lagu hit Westlife dan lagu terbarunya.

 

Fazura – Elmina Lakeside Concert

Fazura memulakan karier sebagai pelakon dan personaliti TV telah menceburi bidang nyanyian dan melancarkan album pertama pada tahun 2017 yang menerima anugerah emas.

Elmina Lakeside Concert

Konsert percuma yang terbuka kepada semua itu sempena meraikan penduduk di Bandar Elmina dan kempen jenama Bandaraya Elmina yang mempromosikan kesihatan dan gaya hidup luar biasa dalam pembangunan penting sepanjang Koridor Guthrie.

Acara akan bermula jam 5.30 petang dengan pelbagai permainan dan aktiviti untuk keluarga seperti belon udara panas, Cinema 12D, perlumbaan go-cart, acara memanjat dinding, permainan laser dan trak makanan.

Konsert dijadualkan bermula pada jam 8 malam.Konsert ini juga sebagai pembukaan kepada 36 ekar pertama daripada 300 ekar Elmina Central Park yang dipilih sebagai lokasi konsert.

Elmina Central Park

Kawasan ini juga merupakan lokasi bagi pembinaan Taman Permainan Inklusif (Inclusive Playground) pertama Malaysia yang dijangka siap pada separuh pertama 2019.

Setelah siap dibina, ia akan membolehkan kanak-kanak termasuk yang kurang upaya bermain bersama sambil mencipta peluang interaksi antara generasi dan keluarga selain meluaskan perpaduan sosial dalam komuniti yang luas.

Selain memaparkan Elmina Central Park yang seluas 300 ekar, Bandar Elmina mempunyai trek berbasikal dan joging sepanjang 90km iaitu satu daripada trek terpanjang di negara ini.

Bandar Elmina dirancang dan dibangunkan sejajar dengan Kajian Kualiti Mercer, satu piawaian pengiktirafan antarabangsa yang mengukur keselamatan, pendidikan, kebersihan, penjagaan kesihatan, budaya, persekitaran, rekreasi, kestabilan politik dan ekonomi serta pengangkutan awam.

Informasi tentang Elmina Central Park

Untuk maklumat lanjut mengenai konsert ini, sila ikuti @SimeDarbyProperty di Facebook atau Instagram. Muat turun App Mobile Property Sime Darby melalui App Store atau Google Play untuk perkembangan terkini Sime Darby Property.

Elmina Lakeside Concert dibawakan secara eksklusif kepada anda oleh Sime Darby Property dan dianjurkan Universal Music Malaysia dengan kerjasama MIX dan MY sebagai rakan media rasmi.Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge