Deli 2 Go @Shell

Deli 2 Go @ Shell 

Deli 2 Go @ Shell, ianya ada di dalam SELECT di stesen minyak Shell tetapi tidak semua stesen ada. Mungkin ada yang tahu, ada yang perasan akan wujudnya dan mungkin yang tidak tahu langsung adanya Deli 2 Go ini. Semua umum tahu yang SELECT menjual makanan, minuman, suratkhabar, majalah dan lain lagi tetapi apa yang di jual di Deli 2 Go

deli 2 go .. selected Select shop

Deli 2 Go menjual nasi lemak untuk sarapan pagi, rasanya sedap dan harga pun berpatutan.Pada yang tidak menggemari untuk mengambil makanan berat di waktu pagi, masih ada lagi pilihan makanan ringan di sini. Bukan ‘junkfood’ di maksudkan tetapi makanan ringan seperti muffin, pastry dam lain lain. Deli 2 Go Ada juga membuat special promotions seperti Breakfast Special fromRM7.00 with Illy Black Coffee. Illy Black Coffee dia memang superb bagi kitepunye. Muffin chocolate dan vanilla yang manis sesuai untuk di makan untuk anak-anak kecil.

nasi lemak, muffin

Selain dari itu, di sini Deli 2 Go juga ada menjual Hotdog. RM3.00 sahaja untuk satu hotdog. Roti dan hotdog di bakar di sini juga dan di bungkus bila perlu. Bukan seperti sesetengah tempat hotdog sudah dibungkus awal dan kemungkinan masa kitepunye membelinya ia sudah agak sejuk. Berlainan dengan yang ini, ianya panas lagi.

Pada yang menggemari pastri, di sini pun ada menjual pastri. Pelbagai pilihan rasa, dan bersesuaian dengan harganya juga. Semua pastri ini di masak atau di bakar di sini juga dan bukannya di hantar dari perseorangan. Jdi sesiapa yang membelinya pasti puas hati. Bukan itu sahaja, boleh sahaja minta perkerja untuk memanaskan pastri andaikata pastri yang dibeli itu tidak panas. Ada di lokasi lokasi tertentu, di sediakan kerusi dan meja untuk pelanggan menikmati hidangan yang di beli.

deli 2 go varieties of pastry

Menarik bukan, banyak pilihan boleh di pilih. Yang gemuk, yang kurus, yang panjang dan yang pendek. Harga pasti berpatutan , berbaloi dengan apa yang dibeli. Rasanya sudah pasti menepati citarasa kitepunye. Yang membezakan ialah sambil kite berhenti mengisi minyak petrol di stesen minyak, boleh sahaja membeli pastri untuk mengalas perut tidak kira waktu pagi dalam perjalanan pulang mahupun waktu tengahari untuk ‘quick bite’ atau juga snack petang.

Yang ini dua pilihan kitepunye. (Atas –firecracker sausage). Memang puashati makan sebab pastri di baluti dengan sausage. Kalau ada sos cili thai lagi best. Ada umphhh… (Bawah-chicken pie). Kalau sesiapa yang dah biasa makan chicken pie di Coffee Bean, ianya lebih kurang sama cuma chicken pie ini tiada mix vege dan ‘portion’ nya lebih kecil. Berbaloi dengan harga yang bayar dan kalau kitepunye beli pasti 2. Tak cukup satu dan ada masanya kulit pie yang diatas itu terlalu lembut dan rangup bila memakannya.

kitepunye favourites

Jadi, pada yang menyinggah ke stesen minyak, singgahlah ke Deli2Go cubalah pastri yang dijual. Mana tahu ada yang terpikat di hati lalu akan menjadi salah satu tempat persinggahan seperti kitepunye. Bila dah selalu ke stesen minyak yang sama, terjalin silaturahim yang baru dan pershabatan yang baru. Layanan yang diberikan pasti memuaskan hingga ada masa tertentu perkerja mengucap selamat datang dengan nama kitepunye. Rating 4/5

#blogger #food  #foodporn #foodreview.

5 thoughts on “Deli 2 Go @Shell

  1. boleh saya tahu , Deli2Go ni milik siapa? dan bagaimana jika saya berminat untuk membuka franchise Deli2Go ini selain di Shell .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge