Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Abang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017 | Ingat lagi tak pada Abang Long Fadil ?? Alah cerita yang Zizan berlakun jadi Abang Long. Kali ini bakal menjengah di pawagam mulai 24 Ogos 2017 kesinambungan Abang Long Fadil 2 .Meskipun naratifnya masih tidak lari daripada berpusat kepada dunia gelap gangster, namun Menampilkan plot penceritaan yang baru dan lebih segar serta digerakkan dengan watak-watak baru. Walau bagaimanapun tonggak utamanya, iaitu watak Fadil lakonan Zizan Razak masih dikekalkan dalam sekuel ini.

Filem Abang Long Fadil 2

Abang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Filem Abang Long Fadil 2 masih menggekalkan sentuhan pengarah dari filem pertama Abang Long Fadil iaitu Syafiq Yusof. Ternyata Abang Long Fadil 2 menyaksikan kematangan beliau dalam dunia pengarahan dan penceritaan. Malah, beliau berjaya menghasilkan sebuah filem di luar kotak, di mana setiap adegan yang disampaikan di luar jangkaa penonton. Lebih menarik, babak aksi yang dihasilkan bukan sebarangan kerana beliau lebih member fokus kepada lawan ‘one to one’ dengan efek yang unik.

Para pelakon Filem Abang Long Fadil 2

Filem yang sarat dengan aksi komedi ini menampilkan barisan pelakon hebat tanah air seperti Zizan Raza Syamsul Yusof, Dato’ AC Mizal, Wak Doyok, Achey (Bocey), Shuib (Sepahtu), Tania Hudson, A Galak, M Khan dan ramai lagi. Perkembangan setiap watak yang cuba ditonjolkan juga bergerak selari dengan jalan ceritaAbang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Filem yang akan menemui penonton di layar perak pada 24 Ogos 2017 ini pasti akan memberi cabaran baru buat pihak pihak yang terlibat dalarn menjayakan filem Filem Abang Long Fadil 2. Apatah lag, buat julung kalinya, dua produksi filem terkemuka tanah air iaitu Astro Shaw dan Skop Productions bekerjasama dalammenerbitkan filem aksi komedi ini.  Astro Shaw sebelum ini pernah menerbitkan filem-filem box office seperti Polis Evo, The Journey, OlaBola, Ombak Rindu. Bahkan pihak penerbit juga berharap filem ini  dapat merancakkan kembali industry perfileman tahun ini yang semakin merundumAbang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Abang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Abang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Penerbit Skop Productions, Datuk Yusof Haslam menyifatkan kerjasama ini terjalin bagi usaha untuk meningkatkan kualiti filem tempatan.

“Kami berbesar hati dapat bekerjasama dengan penerbit Astro Shaw. Harapan kami agar hubungan baik ini berterusan bagi tahun-tahun yang akan dating untuk kepentingan perkembangan industri perfileman Malaysia. Kami juga menjangkakan Filem Abang Long Fadil 2 mampu menjadi perubahan arus perfileman negara dalam memenuhi selera penonton generasi baru.Abang Long Fadil 2 Kembali di Pawagam Mulai 24 Ogos 2017

Menurut Ketua Astro Shaw, Najwa Abu Bakar,

“Jenama Skop Productions cukup dikenali dalarm industry perfileman menerusi kejayaan filem-filem box office terbitannya. Kini tiba masanya untuk kami bergabung tenaga dalam projek Filem Abang Long Fadil 2 dan berusaha membawa filem ini ke satu level yang lebih tinggi. Kerjasama ini ternyata memberi cabaran kepada pihak kami untuk menghasilkan sebuah filem yang berkualiti dan memenuhi citarasa penonton filem tempatan. Jika dilihat perjalanan industri perfileman tahun ini, ia tidak semeriah tahun-tahun sebelumnya. Jadi, kami berharap agar filem ini mampu melakar sejarah tersendiri dalam dunia perfileman tanah air.”

Trailer Filem Abang Long Fadil 2

Pengarah filem Filem Abang Long Fadil 2, Syafiq Yusof berkata,

“Saya berterima kasih pada Skop Productions dan Astro Shaw kerana memberi saya peluang untuk mengarah Filem Abang Long Fadil 2. Ini merupakan filem ke enam yang telah saya arahkan. Sebagai pengarah filem ini, saya juga ingin berterima kasih kepada krew krew dan juga semua yang telah membantu saya sehingga terhasilnya filem ini. Saya pasti mereka yang telah menonton filem Abang Long Fadil yang pertama pasti teruja untuk menyaksikan filem ini. Tarikh bagi tayangan di pawagam seluruh Malaysia bagi filem ini adalah pada 24 Ogos 2017. Saya juga berharap agar filem ini akan mendapat sambutan yang menggalakkan dan semoga semuanya berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancangkan.”

OST Filem Abang Long Fadil 2
Syamsul Yusof & Dato’ AC Mizal Feat. Shuib – SENORITA (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Jangan lupa tau block kan calendar anda pada 24 Ogos 2017

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge