Xtraordinary Youth Zumba Fitness Charity Program

Xtraordinary Youth Zumba Fitness Charity Program (XYZ)

Hari ini,  kitepunye declare hari bersama kids. Apa -apa activity mesti di lakukan bersama dengan kids. So today kitepunye bersama kids ke Xtraordinary Youth Zumba Fitness Charity Program ataupun (XYZ). Lokasi di Dewan Sri Putra (Pusat Akuatik Bukit Jalil). Bayaran sebanyak RM10 seorang minimum untuk charity. Sambil berzumba sambil menderma, apa salahnya

 

So nak tak nak kids layankan sahaja request kitepunye. Dari pukul 8am dah sampai ajak kids ikut sekali. Siap masing masing pakai baju shirt and kasut sports okay. Semuanya excited dan ber zumba tapi ada satu hakikat yang semua perlu tahu iaitu kitepunye tak pernah ber zumba ye. So ini consider kali pertama kitepunye ber zumba.

 

Sementara menunggu kite bergambar dulu. Excited kids sebab dapat melawat dan menziarah ke pusat akuatik bukit jaliL. Siap mereka sempat tengok few students berlatih swimming kat lokasi renang.

Pusat akuatik

Cukup 930, zumba pun start. Ini ialah instructor yang akan membantu dan mengolah tari zumba untuk kitepunye dan semua. Bukan itu sahaja kitepunye akan ber zumba selama 2 jam tanpa henti.. Huaaa mahu penat kot.. Strecthing di buat dulu sebentar supaya takde yang cramp bermulalah kitepunye dan semua hadirin ber zumba.. Haa.. Ke kiri.. Ke kanan.. Ke kiri lagi .. Tangan naik atas.. Tangan turun bawah.. Lompat sikit..

Instructor

Jangan ingat kids follow sahaja. Kids pun ber zumba juga bersama cuma takdelah sampai 2jam .. Kitepunye sendiri pun tak cover 2 jam penuh 3 lagu pancit 2 jam lagu pancit..camna , sebab kitepunye memang tak pernah ber zumba. Hahaha… Kids pun boleh tahan juga excitednya bila dapat ber exercise bersama sama.

Kids doing zumba
Kids doing zumba

Kehadiran ADUN Masjid Tanah semasa seisi penutup memeriahkan lagi acara sebab ada cabutan bertuah dan juga angpow di berikan pada 5 buah rumah kebajikan yang hadir. Adik adik tersebut pun ber zumba bersama tadi. Selain itu ada juga pemberian sijil kepada beauty pageant yang turut serta.

Bersama ADUN Majid Tanah

Cuma satu yang tak best makanan dan minuman tak disediakan dalam goodie bag cuma ade air mineral dan 2 pieces coklat. So kitepunye bawa kids makan kat kedai makan atas swimming pool. Harga boleh tahan .. Nasi lemak (sambal memang sedap) cuma RM2 ajer dan sosej RM1.50 .jangan tertipu sosej ini dalam dia ada cheese. Jual cuma RM 1.50 kira murahLah tu. Event habis pukul 1200 tgh. So pulanglah kitepunye 3 beranak..

Our breakfast

#event #blogger #charity #xtraordinaryyouthzumbafitnesscharityprogram #zumba #charity #fitness #kitepunye #kids #kidsouting

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Xtraordinary Youth Zumba Fitness Charity Program”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top