Tema Dari Dapur Ummi Untuk Buffet Ramadan di Sunway Putra Hotel, KL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Tema Dari Dapur Ummi Untuk Buffet Ramadan di Sunway Putra Hotel, KL|Sunway Putra Hotel tidak ketinggalan untuk menganjurkan buffet Ramadan seperti tahun sebelumnya. Kali ini Chef Executive Rosham Rosli yang pernah memenangi pelbagai anugerah dalam bidang kepakaran beliau. Terciptalah tema Dari Dapur Ummi menghidangkan pelbagai menu yang memberi tumpuan kepada masakan Melayu yang sedap lagi lazat. 

Menawarkah hidangan tempatan juga Asia bakal memberikan keceriaan dalam menikmati bersama keluarga tersayang, rakan-rakan mahupun mereka yang terdekat dengan anda.Bermula dengan pilihan kerabu seperti seperti Kerabu Isi Kelapa Daun Selasih, Kerabu Inti Kelapa Pedas Kacang Botol dan Pucuk Paku, Kerabu Kerisik Taugeh dan Kacang Panjang, Kerabu Assam Limau Betik Muda & Kedondong dan Kerabu Ayam Pedas. Dari kaunter pembuka juga, pelbagai ‘Ulam’, Rojak, Pasembor, Gado-gado.

“Makanan yang wajib cuba jika berbuka puasa tema Dari Dapur Ummi seperti Gulung-gulung (Varieties sushi), Rebus- rebus (Sup Gear Box), Bakar-bakar (Oriental Barbecued Lamb dan Sapi Ayam & Sapi), Celup-celup (Cawan dan Udang Terpencar), Ikan Kawah Ikan (Seabass, Ikan Mentega dan Ikan Merah Merah (disajikan dengan Assam Pedas Gravy) dan Kukus-kukus Stall Talam Kueh”

-Chef Executive Rosham Rosli

Berbuka puasa dengan pilihan menu Dari Dapur Ummi seperti Ayam Percik Seri Menanti, Daging Dendeng Cili, Kambing Dalca Mangga Muda, Ikan Kembong Asam Rebus, Ayam Madu Berempah, Daging Rendang Negeri Sembilan, Udang Masak Lemak dengan Belimbing Buluh & Bunga Knatan, Ikan Tenggiri Acar Campur Berempah, Ayam Masak Kicap Berempah, Udang Kalio dengan Pucuk Paku, Ikan Keli Salai Masak Lemak Bunga Kantan, Sotong Masak Sambal Cili Merah, Ayam Masak kari Hiju Utara, Daging Lemak Cili Padi , Paru Goreng Berlada Merah dan Ikan Patin Masak Tempoyak.

Masakan Cina dan India seperti Udang Kacang Goreng, Kacang Sautéed dengan Lada Hitam dan Bawang Kari Ayam dan Mentega juga ada dihidangkan sewaktu buffet Ramadan nanti 

Masih ada lagi ya, bagi yang wajib mencari pencuci mulut, cubalah rasa seperti Lompat Tikam, Badak Berendam, Ubi Kayu Rebus,  Ice-kacang, Cendol, Chocolate Tart Perancis, Chocolate Mango Mousse, Kek Chocolate Yam, Chocolate Green Tea Cake, Bubur Kacang Merah, Kue Kelapa Hawaii, Kelapa Lemon Velvet dan Bubur Kacang Hijau.

Promosi ini akan sedang berlangsung mulai 6 Mei hingga 4 June 2019 di Coffee House, Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur
Harga bagi buffet Ramadan ‘Dari Dapur Ummi’ adalah: 
Dewasa :  RM138 nett
Warga Emas : 50% dari RM138 nett
Kanak-kanak 7-12 tahun : 50% dari RM138 nett
Kanak-kanak bawah 7 tahun : PERCUMA

Jom kita ke
Coffee House, Level 9
Sunway Putra Hotel 
Kuala Lumpur
Untuk membuat sebarang reservation : 03-4040 9888

Facebook : https://www.facebook.com/sunwayputrahotelkl/About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top