Sempena Krismas Firefly Raikan Anak-Anak Dari PSPK di Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sempena Krismas Firefly Raikan Anak-Anak Dari Persatuan Perkhidmatan Sosial & Pembangunan Masyarakat|Siapa yang tidak merasa gembira bila dirai terutama sekali apabila hari perayaan semakin tiba. Semestinya mereka anak-anak yang comel ini minta di manja dan dibelai. Firefly Airlines telah memberi kegembiraan dimana meraikan anak-anak dari Persatuan Perkhidmatan Sosial dan Masyarakat Pembangunan Daerah Gombak, Selangor (PSPK) di Sunway Lagoon.

Ini adalah sebahagian daripada syarikat penerbangan #FYcares Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR). Dalam memberi kembali kepada masyarakat dimana seramai 40 orang anak-anak berseronok sejak di bawa ke Sunway Lagoon . Di mulakan dengan taklimat oleh Wildlife Park untuk lawatan dan melihat lebih daripada 150 spesis haiwan yang ada di taman.

Semasa lawatan itu, kanak-kanak diperkenalkan kepada harimau putih Samson dan Asha, singa putih Zola dan Zuri, panther, gibbons putih, marmoset telinga-hitam dan banyak lagi. Mereka juga perlu memberi makan arnab dan guinea pig, ayam peliharaan dan kura-kura, dan belajar untuk menangkap ikan menggunakan jaring.

Tiba waktu tengah hari, kanak-kanak itu dipersembahkan dengan Multi-Animal Wildlife Show di Teater Hidupan Liar. Mereka bukan sahaja dapat melihat lebih banyak haiwan di persembahan itu tetapi juga belajar dengan lebih dekat tentang haiwan-haiwan itu juga.

Mereka kemudian berjalan ke Harbour Deck untuk makan tengah hari dari Marrybrown dan Encik Ignatius Ong, Ketua Pegawai Eksekutif Firefly Airlines menyerahkan hadiah sempena Krismas yang akan datang dimana setiap  mereka mendapat beg sekolah dengan barangan alat tulis di dalamnya.

Turut hadir ialah Rev. Henry Sandanam, pengasas dan Presiden Persatuan Perkhidmatan Sosial dan Pembangunan Masyarakat Daerah Gombak, Selangor (PSPK) yang bertanggungjawab terhadap pengurusan keseluruhan PSPK; dari aspek strategik dan perancangan, untuk membiayai dana dan projek, kepada pelaksanaan program dan perkhidmatan.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge