Rancang Cuti-cuti Tahunan 2016 Anda Sebab ….

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Rancang cuti tahunan 2016 mulai sekarang, Kenapa? Sebabnya ada di gambarajah di bawah (hahahhaaha)

Untuk bulan Febuari :

Tahun Baru Cina –  Cuti yang telah di tetapkan ialah 8.2-9.2.16 – Isnin & Selasa

Cuti weekend – 6 & 7 – Sabtu & Ahad. Ini pula cuti wajib

**Jadi kalau nak cuti panjang ambillah 10 – 13 Februari 2016 – Rabu hingga Khamis tu . Tambah tolak dah dapat cuti 1 minggu

 

Untuk April/May

Hari Pekerja – 1.5.16 – Ahad

Cuti ganti – 2.5.16 – Isnin

Cuti Weekend – 30.4.16 – Sabtu

*ambil cuti extra 29.5.16 – Jumaat = Dapat 4 hari cuti. Kalau sayang cuti jadi 3 hari ajer

 

Untuk July

Cuti Hari Raya – 8.7.16 – Jumaat

*ambil cuti 6.7-7.7.15 – Rabu & Khamis = dapat 5 hari cuti

Tapikan mesti ramai yang ambil cuti awal kan. Tak kena gaya ada yang cuti 2 minggu hahahaha…

cuti tahunan 2016

August/September

Merdeka 31.8.16 – Rabu

*ambil cuti 1.9-2.9.16 – Khamis & Jumaat = dapat 5 hari cuti.

Terbaik sebab bukan selalu pun nak ambil cuti panjang

 

Raya Haji 12.9

Hari Malaysia 16.9

*ambil cuti 13.9-15.9.16 – Selasa- Khamis = dapat 9 hari cuti

Inilah masa yang terbaik untuk bercuti panjang bersama rakan-rakan mahupun ahli keluarga. Cuti panjang jadi kena rancang perjalanan dan juga kewangan tau. Karang nak gi bercuti tak cukuplak ..

 

September /October

Awal Muharram 2.10.16 – Ahad

Cuti ganti 3.10.16 – Isnin

*ambil 30.9.16 – Jumaat =dapat 4 hari cuti

 

Deepavali 30.10 –Ahad

Cuti ganti 31.10 – Isnin

*ambil cuti 28.10 – Jumaat = dapat 4 hari cuti

Bulan October ,KP kena kurangkan berjalan sebab bulan ni adalah bulan kami . Semua ahli family KP semuanya dalam bulan yang sama

December

Nabi Muhammad 12.12 – Isnin

*ambil cuti 13.12 – Selasa = dapat 4 hari cuti

 

Christmas 25.12 – Isnin

*ambil cuti 26.12 –Selasa = dapat 4 hari cuti

Bulan December biasanya semua orang akan clear kan leave mereka kerana bukan semua company boleh carry forward. Bulan nie juga ramai yang tidak kelihatan di office mulai Christmas eve sampailah tahun baru

So jom kita rancang perjalanan ,percutian dan kewangan . penuhkan tahun 2016 ngan penuh kegembiraan ye

#kitepunye #kitepunyedotcom #cuticuti

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Scroll to Top